Радиоактивно цунами унищожава САЩ: Какво може „Посейдон“, неуязвимото „Оръжие на Апокалипсиса“

Западните флотилии са на практика беззащитни пред новото руско оръжие

Автор: Виктор Баранец, „Комсомолская правда“

Руският оръжеен експерт и журналист Виктор Баранец коментира новината за излязлата в открития океан руска подводница „Белгород“, която носи на борда си иновативното ядрено торпедо „Посейдон“, наричано на Запад „Оръжието на апокалипсиса“. Новината премина като цунами през всички западни медии и предизвика масова истерия. Ето какво пише Баранец:

„Италианският в. La Repubblica би камбаната за тревога най-силно от всички: „Изглежда, че Путин е готов да хвърли ново, този път много по-сериозно предизвикателство на Запада… с апокалиптичен привкус. Тревогата идва от доклад на разузнаването на НАТО, наскоро представен пред висшето командване. Отчетът касае придвижването на руската ядрена подводница „Белгород“, която според данните на разузнаването е напуснала базата си и е излязла в Арктика…

Опасенията са, че нейната мисия е за пръв път в историята да тества свръхтихото и свръхмощно торпедо-дрон „Посейдон“, наричано на запад „Оръжието на Апокалипсиса“. Вестникът информира:

„Посейдон“ може да предизвика радиоактивно цунами на всяко крайбрежие. Това свръхторпедо може да бъде изстреляно от разстояние 10 000 километра (една четвърт от обиколката на земното кълбо). А радиоактивната вълна, която то предизвика, може да отнесе такива мегаполиси като Ню Йорк или Лос Анджелис.

„Посейдон“ се приближава към целта си на дълбочина 1 километър със скорост 200 км/ч. И не съществува никакъв способ този дрон-торпедо да бъде спрян. Бойната му глава е с мощност до 100 мегатона.

Взривът на това термоядерно торпедо край бреговете на Британия, например, ще вдигне гигантска вълна с височина до 500 метра, която на всичкото отгоре ще бъде и силно радиоактивна. Преминавайки през Британските острови, тя ще превърне това, което евентуално ще остане, в радиоактивна пустиня. И каква е перспективата?..“

Перспективата, разбира се, е повече от страшна.

Но тук трябва да се направи принципно важна уговорка – „Посейдон“ ще бъде изстрелян единствено в случай, че САЩ или други страни от НАТО, които притежават ядрено оръжие, първи ударят с него Русия.

Що се касае до тактико-техническите характеристики на „Посейдон“, тук италианският вестник общо взето казва истината. Защо „общо взето“? Защото реалната мощност на бойната глава знаят единствено нейните конструктори (тя може да е и много по-голяма).

И още нещо, което не е споменато от La Repubblica, но е важно и трябва да се добави. „Посейдон“, (благодарение на своя ядрен двигател) има неограничен обсег (а не 10 000 километра). При това той е многоцелево оръжие, то може да се използва не само за удари по крайбрежието, но и за ликвидиране на военноморските сили на противника (самолетоносачи, подводници и надводни кораби).

Нататък. В момента в руските Военноморски сили има две подводници, въоръжени с „Посейдон“ – „Белгород“ и „Хабаровск“. На борда на всяка има по 6 ядрени торпедо-дрона!

Тези подводници могат практически безшумно (благодарение на строго секретната конструкция на гребния винт), на дълбочина 500 метра, с ресурс за автономно плаване без да излизат над водата 3 месеца, да обиколят земното кълбо, да заблудят противника и да излязат на зададената точка до Тихоокеанското или Атлантическото крайбрежие на САЩ. Самият „Посейдон“ след изстрелването слиза на недосегаема за торпеда и радари дълбочина от 1 километър.

Сега да припомним какво мисли за „Оръжието на Апокалипсиса“ известният американски аналитик Х. Сътън: „Използването на „Посейдон“ е в състояние изцяло да промени тактиката и стратегията на съвременната подводна война. Липсата в американските и британските военноморски сили на торпеда, способни да поразят „Посейдон“, го прави на практика неуязвим, а западните флотилии – беззащитни пред новото руско оръжие“.

Виктор Баранец, „Комсомолская правда“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ДОБРЕ ДОШЪЛ НА ТОЗИ СВЯТ “ ПОСЕЙДОН “ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *