Тревога в НАТО: Руската ядрена подводница „Белгород“ е в Арктика, носи „Оръжието на Апокалипсиса“ (С ВИДЕО)

Изпратени са предупредителни ноти до всички държави-членки на Алианса

НАТО е изпратил предупредителни ноти до всички държави-членки на Алианса по повод руската ядрена подводница K-329 „Белгород“, за която се установило, че е напуснала базата си в Арктика и в момента е в движение. Подводницата пренася ядрени торпеда „Посейдон“ (известни още под името „Статус-6“), известни като „Оръжието на Апокалипсиса“. За това информира 20minutos, позовавайки се на италианския ежедневник „Ла Република“, предава Новини.бг.


Иновативната руска подводница бе приета на въоръжение през юли и в момента се намира във водите на Арктика – напълно невидима за западните системи за локализиране.

В НАТО се опасяват, че подводницата може да изстреля намиращото се на борда й торпедо „Посейдон“, способно да измине до 10 000 км и да експлодира в близост до брега, предизвиквайки огромно радиоактивно цунами.

Американските експерти са притеснени, че САЩ не могат да се защитят по никакъв начин от евентуално нападение на руското ядрено суперторпедо. Новата технология разполага със защита, непозволяваща и подводницата, и торпедото да бъдат локализирани, а дори и да бъдат случайно засечени, на практика е невъзможно торпедото да бъде спряно. Уязвими са практически всички градове и военни бази, разположени по бреговете на Атлантическия и Тихия океан. Тази атака веднага би унищожила по-голямата част от населението, а вторичните, не по-малко опустошителни последствия, са вълни цунами и смъртоносно ниво на радиация.

Американските специалисти смятат, че „Посейдон“ не е предназначен за превантивна атака, а по-скоро е оръжие, което е за ужасно възмездие – да унищожи противника на Русия след като страната вече е унищожена. Руското суперторпедо се разглежда в йерархията като оръжие за вторичен ядрен удар. То може да служи също и за превантивно психологическо въздействие върху потенциалния враг, позволил си да атакува Русия, а също и за възпирането му да употреби ядрено оръжие. Защото в случай на нападение срещу Русия може да последва неудържим ядрен апокалипсис с невероятни последствия.

Съединените щати са активирали мрежата си от сателити, за да проследят евентуалния курс на торпедото, но поради факта, че е под вода и в същото време с иновативна противорадарна защита, задачата се усложнява многократно, отбелязва още италианското издание.


Какво представлява „Посейдон“?

„Посейдон“ (Статус-6) е руска разработка на многоцелева оръжейна система, предназначена да унищожи военноморските бази, инфраструктурата и икономиката в крайбрежната зона на потенциален противник, причинявайки му неприемливи поражения посредством създаването на обширни зони на радиоактивно замърсяване, които са неподходящи или направо смъртоносни за каквато и да било военна, жилищна или икономическа дейност за дълъг период от време.

„Посейдон“ е ядрено оръжие на мегаторпедо с далекобойност 10,000 км, скорост от 185 km/h, способно да се придвижва на дълбочина до 1000 метра, и калибър от 1.6 метра. Водородния взрив е с мощност до 100 мегатона.

Според руски експерти по глобална сигурност и геостратегия новата руска оръжейна система ще позволи поддържането на стратегически паритет в света и ще намали вероятността от ядрена война. Официално тя е отговор на американските планове за изграждане на ефективна ПРО.

„Посейдон“ като оръжейна система се свързва с най-новите разработки на руски ядрени подводници 5-то поколение. Според руски експерти, Статус-6 е „един ход напред“ в случай, че САЩ успеят да разработят своя ефективна и ефикасна ПРО, способна да прихваща и неутрализира руските междуконтинентални балистични ракети.

На 1 март 2018 г. президентът на Русия Владимир Путин представи проекта за стратегически подводен безпилотен апарат „Посейдон“. Русия планираше да построи 32 такива устройства, които да бъдат използвани със специално модифицирани ядрени подводници от клас „Антей“.

РУСКАТА ЯДРЕНА ПОДВОДНИЦА „БЕЛГОРОД“ И НЕЙНОТО СУПЕРТОРПЕДО НА АПОКАЛИПСИСА „ПОСЕЙДОН“ – ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/ZKon0Psp4Pg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ТРЕПЕРЕТЕ ИДИОТИ,АЙДЕ ДА ВИ ВИДИМ СЕГА?!ЩЕ ВИКАТЕ ЛИ ОЩЕ СЛАВА УКРСИНА?! ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ ЗА 60 СЕКУНДИ!!!

  2. ДОБРЕ ДОШЪЛ НА ТОЗИ СВЯТ ПОСЕЙДОН ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ

  3. Путин им го каза в прав текст : „Ще защитаваме земята си с всички налични средства“. Но на малоумниците трябва и да се показва!
    Сега вече Западът се нуждае спешно от памперси – влакови композиции към Западна Европа и кораби към САЩ. Размириса се!

  4. С всеки изминал ден се потвърждават предсказанията на Ванга и на други ясновидци. Речта на Путин е разголваща за вековната политика на колониалния Запад, и най-вече на Англия и Щатите през последните 30 години.Целият свят вижда и разбира плодовете на тази хегемония, на фиктивната демокрация и на целия низ от разпространявани заблуди. Имено за това може би на Русия се отрежда и мястото на ДУХОВЕН водач на света.Ние с нашите поредни избори показваме състояние на политическа ПОЛУ-КОМА,отровните плодове на която са все още немислими.

  5. Понеже САЩ са пазени от два океана, да видим докъде ще увеличават залозите? Аз залагам на ядрена провокация в Украйна, размяна на до три междуконтинентални балистични ракети и едно торпедо. Моля, залагате дами и господа! Край на залаганията!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *