Радев удряше ГЕРБ, но мълчи за Слави. Явно е, че изпълнява US – Заповед да смени едните мутри с други!

Две са основните новости в Изборния кодекс – улеснява се гласуването в Турция под строй за ДПС, а машинното гласуване става единствено. Второто е сериозна предпоставка за касиране на изборите, ако блокират, както се случи в някои райони на последните избори на 4 април. Президентът Радев винаги е бил силно критичен към калпавото и лобистко-мутренско законодателство на ГЕРБ. Впрочем, то почти цялото минаваше през юридическото оформяне и правна експертиза на Ива Митева, сегашният председател на парламента от партията на Слави Трифонов. Дамата обаче в момента го раздава върла опозиция на ГЕРБ.

Спомням си, че една от първите задачи на служебното правителство на Румен Радев преди 4 години бе да стопира Турция в опитите й да влияе върху изборния процес. Тогава, преди 4 г. Радев привика всички служби на спешно заседание. Вече беше направил остро изявление срещу Турция и способства да бъде изгонен турски дипломат. Днес обаче, под одобрителния поглед на същия Радев вратите за турска намеса в изборите и в политическия живот на България се отварят широко и с размах на глупостта в небивал размер.

За да е справедлив и принципен, президентът Радев трябваше публично да се противопостави на безобразията и на това Народно събрание, което ударно променя Изборния кодекс в навечерието на нови избори и в услуга на две политически сили – ДПС и ИТН – без никакви скрупули. Да не говорим за останалите им законодателни безумия в залата и по комисии.

Румен Радев обаче мълчи, въпреки че тези безобразия се нижат вече втора седмица. Както удряше ГЕРБ, така ще трябва да удря и сегашното мнозинство около партията на Трифонов.

Истината е, че Румен Радев работи в пълен синхрон с патерицата на Пеевски и Доган – Слави Трифонов. Радев бабува на този нов управленски проект, чийто поръчител е американското посолство. Ако беше български президент, а не американски агент, малко преди да разпусне сегашното Народно събрание Румен Радев трябва да наложи вето на осакатения и изроден Изборен кодекс и да даде знак, че призивът му „Мутри, вън!“ не е бил отправен с идеята едни мутри да сменят други. Skandalno.net

Явор Дачков, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Май това е истината. Корнелката се усети отдавна,че Радев може да се окаже в позиция на предател с три факта: Първо многократно декларира, че е натовски генерал, второ оказа се, че е ревностен поддръжник на проекта Триморието, което си е чист американски проект срещу Русия. И последно избърза да иска подкрепата си за втори мандат, която получи от Турция, чрез ДПС. Всички побързаха да оплюят Нинова и да бастардисат изборния резултат. Да гледаш как всеки ден във в. Поглед излизат по няколко статии срещу нея, след като Гергов скочи срещу нея е толкова многозначително, че трябва да си сляп, че всичко е външна намеса. Днес ам. посланник го потвърждава. Е вече има кой да ни пази от нашите братя руснаците, горко ни.

  2. ПРОКЛЕТИ ДА СА ВСИЧКИ КОИТО ИСКАТ ДА НИ ПАЗЯТ ОТ РУСКИТЕ НИ БРАТЯ ЗАЩОТО ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ИСКАМЕ С РАДОСТ И ОБИЧ ДА СЕ ПРЕДАДЕМ НА РУСКИТЕ НИ БРАТЯ И НА НИКОЙ ДРУГ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *