Радев: Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители (С ВИДЕО)

Смущаващо е, че обвиняемият Васил Божков звучи много по-убедително от неговите обвинители, а още по-смущаващо е, че информацията, която той вади се потвърждава от хора от самото правителство, въпреки опитите на Борисов и Горанов да неглижират фактите, заяви Румен Радев днес на брифинг.

Разкритията за интимните връзки на управляващите от ГЕРБ с едрия бизнес ни оставят с усещането за подмяна, за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос от журналисти по време на посещението си днес в гр. Генерал Тошево. На въпроса за отправените обвинения от Васил Божков към правителството на ГЕРБ и заявените от хазартния бизнесмен амбиции да направи свой политически проект, който „да измете Борисов от властта“, Президентът отговори, че подобен политически проект е несериозен и трудно реализуем.

Днес в интервю за „Блумбърг“ Васил Божков обяви, че стартира нов политически проект! Виж Тук

„Смущаващо е, че обвиняемият Васил Божков звучи много по-убедително от неговите обвинители, а още по-смущаващо е, че информацията, която той вади, се потвърждава от хора от самото правителство, въпреки опитите на Борисов и Горанов да неглижират фактите“, заяви още Румен Радев.

Помолен да коментира вчерашния скандален видеозапис, от който се разбира, че земеделски производители са получавали повече от полагащите им се средства от европейските фондове, президентът Радев заяви, че във видеото министър Танева е казала на глас цялата философия на кабинетите „Борисов-1,2 и 3“. А именно: разпределяне на пари само към близките до властта фирми без оглед на крайния резултат и прикриване на измамата. „Европейските средства трябва да се разпределят прозрачно и да достигат до работещите стопани, до най-дребните и до средните производители. Тези фондове не са създадени да захранват олигарси“, коментира Радев.

Попитан дали приема заклинанието на министър Танева към зеленчукопроизводителите: „мълчете за измамите, да не ни спрат парите от Европа“, Румен Радев добави, че явно „в момента правителството прави жалки опити да ни накара да не вярваме на това, което чуваме и виждаме на записа, но това няма как да стане“. „При тези вече ежедневни скандали, на Брюксел ще му става все по-трудно да крепи корупционното статукво в България“, замърши президентът. Skandalno.net

Целия брифинг с Румен Радев можете да видите тук:

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *