Радев разказа играта на Борисов! Ето как Президентът направи за смях Бойко и ГЕРБ:

Президентът отряза всички жалки опити на премиера Борисов да го въвлече в мръсните си интригантски игри. Радев категорично показа, че няма никакво намерение да влиза в режим на обяснения с Баце и да му играе по свирката.

Въпреки, че през последния месец Борисов на няколко пъти открито предизвиква Държавният ни глава. Първо го обвини, че бил Президент само на две партии – БСП и ДПС, и не бил никакъв обединител на нацията. На което Радев мъдро отвърна, че няма намерение да коментира тв. изявите на премиера. И така секна опита на Борисов да го вкара в обяснителен режим и излишни спорове по медиите.

Дни преди това Борисов прибегна до друга подлост и даже опита да се изгаври с Държавния глава на републиката: Радев разкритикува министрите на ГЕРБ, че работят „на тъмно“, без да осветяват дейността си пред народа. В отговор на което Борисов прати министрите си да се отчетат в Президентството… От Дондуков-2 разкриха, че са получили няколко писма от министри с искания за среща с Радев. Които срещи Президентът категорично отказа и заяви, че „по Конституция министрите на Борисов, както и самият Той, трябва да се отчитат на парламентарен контрол, а не при мен“. Така Румен Радев отряза още един опит на ГЕРБ да го вкарат в конфронтация и да го осмеят.

А накрая Президентът съвсем ги отсвири, като пусна главния си секретар Димитър Стоянов да обикаля по медиите и да отговаря на дежурните журналистически въпроси. Като най- горещият, разбира се, бе дали Радев ще основе своя политическа формация. Димитър Стоянов отвърна, че страховете на ГЕРБ по този въпрос са разбираеми. Но Президентът нямал никакво намерение да прави партия.

С няколко умели хода, Румен Радев успя да блокира мерзките опити на ГЕРБ да го окалят, като го вкарат в политически водевил. Явно Президентът се е поучил от грешката, която допусна с Цветан Цветанов. Когато вторият в ГЕРБ го обвини, че работел за излизането на България от ЕС и НАТО, Радев отговори, че заради такива като Цветанов настоява за реформи в образованието. Остроумно изказване на президента, но напълно излишно – защото с глупаци няма смисъл да се спори. Не е нужно дори да ги репликираш.

Политическата неопитност на Радев вече очевидно е зад гърба му. И трябва да му признаем, че се учи бързо. Целта на ГЕРБ е да го повалят и окалят. За да заприлича на тях. Радев обаче бързо е разбрал, че ако не поддава на мерзките провокации на Борисов и шайката му – те просто стават за смях пред народа. Защото думата ти има тежест само когато отговаряш на смислени упреци и въпроси. В противен случай, се превръщаш във вреслив и досаден папагал, който умее единствено да пищи из медиите безсмислените си ругатни… Като Бай Х*й и гербаджийската му шайка. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Радев се учи бързо, защото е умен човек! Пък и не трябва кой знае колко време, за да схванеш какво се върши в политиката, освен ако не си Цв. Цв. и интригата ти е основна хватка в политическите боричкания. А оня от Банкя вече почти десет години се „учи“ и още не се е научил…Е, значи веднага става разбираемо кой колко струва и колко акъл има…

  2. Високата ерудиция на нашия президент Румен Радев го прави неповторим. Да ни е жив и здрав истинският генерал, големият Човек Румен Радев!

  3. Статията може с истинността си да подразни ГЕРБерастки имбецили и полуграмотни чалга-политици , както и неграмотните им привърженици.

  4. ТакьвПРЕЗИДЕНТдо сега не сме имали,ИСТИНСКИ бьлгарин

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *