Радев към Зеленски: Не подкрепям предоставянето на българско оръжие за Украйна, конфликтът ви с Русия няма военно решение! ПЪЛНИЯ ЗАПИС от срещата ВИЖ ВИДЕОТО:

„Не приемам предоставянето на боеприпаси, особено от резервите на българската армия. Аз като главнокомандващ имам ясни отговорности отбранителните способности на държавата ни да не отслабват“, така президентът Румен Радев се обърна към Владимир Зеленски.

„Следим с тревога как бойните действия стават все по-ожесточени, загиват все повече хора, включително от българската диаспора в Украйна. С всеки изминал ден рискът за сигурността в Европа расте. Конфликтът се превръща във война на изтощение, който засяга и деградира икономиките в Европа“, каза Радев.

За съжаление този конфликт няма военно решение. Важно е да полагаме последователни усилия и да се съсредоточим върху неговото деескалиране, подчерта Румен Радев.

„Ние сме солидарни с народа на Украйна и с всички жертви на тази война. Още в първите дни на войната заклеймих тази агресия. В първите месеци България подаде ръка на хиляди граждани на Украйна, и много от тях продължават да са под закрилата на българската държава“, подчерта Радев.

„Много съм благодарен затова, че хората в България подслониха голям брой украинци. Вашият народ разбира, че това не е конфликт, а война. Трябва да поставим точките. Имаме право на това, защото войната е на наша земя. Един от опитите за шантаж на Русия беше чрез енергоносителите. Това не е война за изтощение на европа или света, а за избиването на украинци“.
Това заяви украинският президент Володимир Зеленски пред държавния глава на България Румен Радев.

Зеленски попита Румен Радев, ако България е в същата ситуация и не й помагат с оръжие, какво ще прави тогава.

„Недай си боже някоя трагедия да стане и вие да сте на моето място. И ако не ви помагат с оръжие хора, които имат общи ценности с вашите, какво ще правите тогава? Ще кажете: „Путин, взимай български територии?”. Не, вие като президент няма да допуснете компромис със сувереността си“, каза украинският президент.

„Вие няма да допуснете компромис, сигурен съм“, заяви той.

Радев към Зеленски: Не приемам предоставянето на боеприпаси от резервите на България

„Ваше право е да не подкрепяте помощта за Украйна, но съм убеден, че Украйна един ден ще бъде част от Европа“, отговори му украинския президент.

По думите му Путин няма да се успокои, докато не избие всички украинци.

„Това не е просто някакъв друг въпрос. Ние искаме просто да живеем. Много ми се иска да ме разберете“, подчерта Зеленски.

На реплика на Радев, че конфликтът трябва да се реши чрез дипломация на масата на преговорите, Зеленски отговори:

Каква дипломация още да използваме? Владимир Путин не просто води война, той няма да се успокои, докато не ни избие. Не можете да се договорите с него. През 2014-2015 г. имаше няколко споразумения, които Франция и Германия сключиха с Русия за Украйна. Минските споразумения. Но се оказа, че целта на Москва е била да спечели време да се въоръжи, за да ни унищожи. Няма друга причина. А ние просто искаме да живеем. Мога с още примери да продължа в тази посока.“, възрази Зеленски с още куп опашати лъжи, за които цял свят знае че са такива. Най-малкото заради самопризнанията на трима основни участници в преговорите „Минск-1 и 2“ Меркел, Оланд и Порошенко, че умишлено са протакали преговорите, за да спечелят за Украйна време, през което тя да подготви и въоръжи армията си за да смаже размирния проруски Донбас.

ПЪЛЕН ЗАПИС: Зеленски и Радев, среща в Президентството

https://youtu.be/Me2F5YikHyg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Зельо,нашият народ не толерира украинските ,,бежанци,,.Държавата ги хрантути и един ден,скоро,ще отговарят всички еничари,американски гъзомийници.

  2. Уважаеми Господин Президент.
    Не сте прав! Ние Българите трябва да пратим ВСИЧКИТЕ си боеприпаси на укронацистите. С единствената поправка – да ги пратим БЕЗ ГИЛЗИТЕ, смо куршумите или снарядите, като ги изстреляме срещу тях.
    Вие останахте единствения, на когото се надявамв ние – Българите.
    Моля Ви: Продължете да ни защитавате от американските слуги и подлоги.
    Моите уважения към Вас.

    • Май си сляп, българино. На разбра ли че този продажник- президента се оказа най-големият лъжец. Защо даде мандата на предателите след като можеше да го спре след изтеклите записи. Имаше пълното право, поне до изясняване на ситуацията. И сега плещи празни приказки вместо да стопира с вето решението на предателите. Той има последна дума но, няма да я даде защото и той е омазан в лайната до шия. Няма мърдане. Предадоха Родината ни глутница помияри в т.ч. и президента

  3. Радев не само нищо няма да спре, ами ще е този обявил обща мобилизация.

  4. Двама национални предатели на седянка умуват как да убият по-големият си брат.

  5. Г-н президент, да сте жив и здрав! Единственият здрав разум, наред с Костадинов в България! В света такъв здрав разум проявяват Путин, Ердоган и тези от БРИКС! Господ да ви пази от боклуците мръсни!

  6. Президентът на Р България не трябваше да приема З, но не му стискаше, не е като Орбан или президента на Хърватия.
    Одобрявам действието на президента на Р България.За 5 минути България имаше истински президент на Родината ни. Но само 5 минути, вярно костваше му много-пръстите на дясната му ръка му барабанеха по масата. Но това е само една вода да измие позора на България. Трябва още води.

    Трябва да свика Консултивния Национален Съвет ЗА Сигурност!!!
    Да се поиска оставката на Тагарев!!!
    Какъв български министър на отбраната имаме???
    Щирлиц ряпа да яде. А пък Душан Попов, големият разузнавач с кодово име „Триколката“ ще пожълтее и посинее от завист, заради Тагарев. Абсолютно откровен, двоен агент, с опит за тройна агентурна захапка, който вреди на националната сигурност на страната. Заради атаката му към Конвенцията от Монтрьо и нарушаването на чл. 5 Ал 4 от Конституцията на Р България. Анкара вече се задейства, отговорът ще бъде много сериозен.

  7. За Националното предаделство със сделката за атомните реактори и компонентите, които могат да бъдат необходими на България дори за Козлодуй.
    ЗА Националното предателство към Българската Армия.

  8. Много тежко ми беше вчера, още не мога да дойда на себе си. От гняв, от мъка, от болка че зорлем въвличат България във война, която не е наша, в конфликти с добросъседска държава Турция. СРАМ И Позор!!! Боже, моля те накажи ги

    • Спокойно, трябва да издържим. И тяхния ред ще дойде. Историята се повтаря.
      Предстоят избори в Русия и Фащ, според Боян Чуков фащ ще се изтеглят от Европа до 2026, а хегемонията на долара ще приключи макс. до 3-5г. Дръжте се, плячкосват за последно, защото знаят какво ще се случи. За войната- дано не успеят, че какво им мисли народа…като гледам в социалните мрежи!
      И накрая- вчера и днес в София така гърмя и трещя, май Господ си каза думата за зеления изрод, а накрая- един мощен порой се изсипа, а след него- слънце:)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *