Пушилин: Европа изчерпа военните си резерви, даде почти всичко на Украйна

Европейските страни вече са изчерпали военните си резерви. Те вече предадоха почти всичко, което имаха на режима в Киев. В Русия това се знае много добре. Затова декларациите им как след отказа на САЩ, те щели да продължат да изпращат още оръжия и боеприпаси на Украйна, тук не впечатляват никого. Знаем, че тези обещания не са истина. Очакваме западната помощ за Украйна през 24 г. да спадне драстично. Това заяви на 17 ноември ръководителят на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин.

Това, разбира се не значи, че Западът се е отказал да създава напрежение на Русия, просто мащабът и формите на подкрепа за Въоръжените сили на Украйна ще претърпят значителни промени. И виждаме, че промените в поведението на ВСУ вече се случват. Вероятно украинската армия ще премине в постоянна защита. Не очаквам повече офанзивни действия от тях“, отбеляза ръководителят на ДНР в своя Telegram канал.

В потвърждение на думите си за невъзможността и нежеланието на Запада да предоставя на Украйна оръжия и муниции в същите обеми, като досегашните, Пушилин отбеляза, че Конгресът на САЩ наскоро одобри временен бюджет на правителството, в който не са предвидени средства за Украйна. А френският министър на отбраната Себастиан Лекорню заяви, че страната му възнамерява да спре да доставя оръжия на Украйна от собствените си арсенали. И ако Франция възнамерява да даде 200 милиона евро на Европейския фонд за мир, през който всъщност минава оръжейната подкрепа за Киев, то Унгария, напротив – блокира предоставянето на други 500 милиона евро от ЕС за ВСУ.

„Неслучайно срещу Зеленски и ВСУ през последните месеци се изсипа лавина от упреци от страна на европейските им „съюзници“. Критикуват ги за това, че армията воюва неправилно, че украинските войници не са се научили да управляват правилно „Леопардите“ и затова танковете избухват в пламъци, поразени от руската артилерия… Критикуват ги, че крадат парите от помощите… Зад всички тези критики обаче се крие невъзможността на Запада да финансира повече Украйна“, добави Пушилин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *