Путин тръгва по въздух срещу Ислямска държава, депутатите гласуваха „За“

руски войскиСъветът на Федерацията на Русия гласува твърдо „За“  Владимир Путин да започне удари срещу Ислямска държава, ползвайки  военно-въздушните сили на страната.

 Решението за подкрепа на Сирия  е взето с пълно единодушие. Всички  162 представители на федерацията са гласували „за“. Вече са решени финансовите параметри на операцията и  обезпечаването  на руските военнослужащи в Сирия,  които ще участват в операцията. От документа става ясно че, руските самолети са в Сирия по молба на президента Башар Асад.

Руската страна се е съгласила  само за военно-въздушна подкрепа. Руските самолети ще помагат на  сирийската армия в кървавата война срещу Ислямска държава.

Още в САЩ в речта си пред ООН, Путин заяви, че терористите са навсякъде в Европа и в Русия. Сега стана ясно, че  нараства броя на руските граждани, които изповядват исляма, преминават границата и се присъединяват към Ислямска държава. От страната са излязли няколко хиляди души, а част от тях са се върнали и всеки момент могат да започнат терористични действия срещу мирното население. В потока от бежанци в ЕС пък също има законспирирани агенти на ИД  и заплахата от терор и атентати е еднаква навсякъде. Ислямистите трябва да бъдат спрени, категорични са от Москва. Заплахата е реална за Русия и цяла Европа, смятат от Света на Руската федерация.

От Кремъл допълниха, че ще уведомят съюзниците си и НАТО  и ще им предадат специфична информация за руските сили в Сирия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *