Путин: Само Русия притежава Хиперзвукови Оръжия! Затова в близките 10 г. никой няма да ни нападне!

Днес Русия е в уникална ситуация – ние сме оръжейният лидер и другите се опитват да ни догонят. Затова можем да сме сигурни, че през следващите 10 години нито една държава на планетата не би посмяла да нападне Русия, заяви руският президент.

„Нито една страна на планетата, освен Русия, не притежава хиперзвукови оръжия, камоли хиперзвукови оръжия с континентален обхват“ заяви Владимир Путин на заседание в Министерството на отбраната.

Президентът на Руската Федерация заяви, че страната му има сериозно преимущество в технологичното ноу-хау за създаването на нови оръжейни системи, и че Русия е единствената страна в света, която разработва хиперзвукови оръжия, написаха The Washington Post, цитирани от „Фокус“.

На въпросното заседание в Министерството на отбраната Путин каза още, че за първи път в историята Русия е световен лидер в разработването на цял клас нови оръжия, за разлика от миналото, когато тя непрекъснато е догонвала САЩ.

Путин отбеляза, че по време на Студената война СССР е копирал от САЩ атомна бомба, а също така е използвал американски планове за строителството на стратегически бомбардировачи и междуконтинентални балистични ракети.

„Днес обаче сме в уникална ситуация, безпрецедентна за нашата нова и най-нова история: В момента ние сме оръжейният лидер и нас се опитват да ни догонят“, каза той. „Нито една страна на планетата, освен Русия, не притежава хиперзвукови оръжия, камоли хиперзвукови оръжия с континентален обхват. Затова и никоя страна не би посмяла да ни нападне- поне в близките 10 години.“, заяви руският лидер.

От няколко години насам САЩ усилено работят по създаването на свое хиперзвуково оръжие, а министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер заяви през август, че „Америка ще разполага с такива оръжия след 4 -5  години“. Работата по създаването на това ново оръжие за поразяване на цели на хипердалечно разстояние, той нарече „приоритетна за Вашингтон“.

Пентагонът многократно е предупреждавал Конгреса, че Русия и Китай разработват хиперзвукови оръжия, които са трудни за откриване и унищожаване. Помолен от The Washington Post да коментира речта на Путин, говорителят на Пентагона Робърт Карвър е отговорил в електронно съобщение, че „виждаме постъпващите информации, но нямаме какво да добавим по повод на руските заявления“.

В речта си Путин заяви още, че миналия месец е оборудвано и първото военно поделение с най-новия хиперзвуков комплекс за междуконтинентален обхват „Авангард“.

Припомняме, че за първи път руският лидер спомена „Авангард“ и „Кинжал“, както и други перспективни оръжейни системи през март 2018 г., когато се обърна с изявление към нацията. Тогава тези руски изобретения бяха все още засекретени. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ТВОИТЕ ПОБЕДИ СА НАШАТА НАДЕЖДА ЗА СПАСЕНИЕ ОТ ТЕРОРИСТИТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ НАТО ЕС САЩ СОРОС И СЛУГИТЕ ИМ БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА СЪС МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ ЦВЕТАНОВ МАЛОУМНИКА ПЕЕВСКИ

  2. За съжаление надпреварата във въоръжението ще продължава. При капитализма нямаме друг изход. Капитализмът който беше към своя край ще продължи да съществува. Русия и Китай които са в началната му фаза, ще му удължат живота. Единственият начин да се избегне съществуването на капитализма е 3-та Световна война, която ще сложи край на човешкото съществуване. А, да се удължи съществуването на капитализма и да се избегне 3-та Световна война, милиардерите от всички страни трябва да се обединят, да създадат едно световно правителство и да установят вечен мир и вечно робство. но, тяхната алчност за надмощие няма да им позволи. Така че, 3-та Световна Война е неизбежна.

  3. Винаги съм знаел и казвал, че Русия е миролюбива държава и никога не би нападнала никого. Но, тежко им на краварите, ако те посмеят да я нападнат! Братушките знаят най-добре как да се отбраняват!

  4. Дай боже без войни, па камоли междуконтинентални..
    Най-важното е здравето и липсата на стрелба по улиците, другото ще го заработим!

    Поздрави и нормална 2020 за всички ни,
    Поета заварчик!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *