Путин: Русия е готова да преговаря за Украйна, но Киев и западните му поддръжници отказват

Русия е готова да преговаря с всички страни, участващи в конфликта в Украйна, но Киев и неговите западни поддръжници отказват да участват в разговори, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс. Той заяви също, че е „100 процента сигурен“, че Русия ще е в състояние да унищожи системите за противовъздушна отбрана „Пейтриът“, ако САЩ ги доставят на Украйна.

„Готови сме да преговаряме с всички участници в този процес за приемливи решения, но това зависи от тях – не ние отказваме да преговаряме, а те“, заяви президентът Путин днес в интервю за руската държавна телевизия.

„Смятам, че действаме в правилната посока, защитаваме своите национални интереси и сигурността на нашите граждани, на нашия народ. Интереси и сигурност, които Западът определено застраши. И друг избор, освен да защитим гражданите си, ние просто нямаме“, каза руският президент, цитиран от ТАСС.

Принципът „разделяй и владей“ е в основата на политиката на противниците на Русия, те в цялата ни история като държава винаги са се опитвали и продължават да се опитват да го правят, заяви Владимир Путин в интервю за предаването „Москва. Кремъл. Путин“ по телевизия „Русия 1“, цитиран от ТАСС.

По думите му от 2014 г. насам Русия се опитва да разреши ситуацията в Украйна по мирен път. „Винаги сме се стремили всички възникнали спорове да се решават по мирен път чрез преговори. Инициирахме Минските мирни споразумения за спиране на кръвопролитията в Донбас и урегулиране на конфликта, които преговори наскоро разбрахме, че са били блъф от страна на Запада и подчиненото му ръководство в Киев. Месеци преди началото на СВО, инициирахме преговори с НАТО и САЩ, за да не се стигне до днешния конфликт. Директно ни беше заявено, че Русия няма сфера на интереси и не може да й се гарантира националната сигурност. Русия търпя в продължение на години НАТО да провежда военните си учения досами нейните граници, да тъпче с оръжия Украйна и да извършва геноцид срещу населението на Донбас и в други региони“, припомни Путин.

И сега Русия е готова да преговаря с всички страни, участващи в конфликта в Украйна, но Киев и неговите западни поддръжници отказват да участват в разговори, каза руският президент, цитиран от Ройтерс. „Готови сме да преговаряме с всички участници в този процес за приемливи решения, но това зависи от тях – не ние отказваме да преговаряме, а те“, заяви той.

Путин допълни, че събитията от последните месеци са му позволили да се убеди, че 99,9% от руснаците са готови да дадат всичко от себе си в името на родината.

„Що се отнася до основната част – 99,9% от нашите граждани, нашите хора, са готови да жертват всичко в името на родината си. И това още веднъж ме убеждава, че Русия е специална страна и имаме специален народ“, каза Путин.

Той заяви също, че е „100 процента сигурен“, че Русия ще е в състояние да унищожи системите за противовъздушна отбрана „Пейтриът“, ако САЩ ги доставят на Украйна.

По думите му това ще стане като с едно щракване с пръсти. „Но в Украйна все още няма такива комплекси“, напомни руския президент. Пред репортери преди дни Путин отбеляза, че „Пейтриът“ е „доста стара система“ със силно ограничени възможности, сравнена с руската С-300. А отделно  „Пейтриът“ и която и да е друга ПВО-система са 100 % уязвими пред руските хиперзвукови ракети.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист каза:

    Женското лице на войната
    Фотоснимки на:
    1. Дарья Дугина
    2. Ольга Качура.
    3. Мария Пирогова
    4-5. Катя и Валя Корниенко
    6. Анна Долгарева
    7. Юлия Чичерина
    8. Марьяна Наумова
    9. Надана Фридрихсон
    10.Настя Михайловская https://colonelcassad.livejournal.com/8054474.html
    Дълбок поклон пред паметта им!

  2. ВЕСЕЛА КОЛЕДА ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ БЛАГОСЛОВЕНИ ДА СТЕ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ !

  3. Путин се опитва да свали маската на западните лицемери, за да видят всички по света, кои са истинските подпалвачи на войни. Рискована, но твърда игра, защото за сега медийната победа е на страната на мошениците. Няма да е лесно, истината е дълбоко скрита, в дълбините на река от лъжи и полуистини.

  4. ПУТИН НЯМА КАКВО ДА ГУБИ!НАЗОВАВА НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМЕНА! ЗАТОВА Е НОМЕР 1,ЗСЩОТО НЯМА АНАЛОГ,! СЛАВА НА ПУТИН!!

  5. Докторе,Надана е журналистка от Звезда и си е жива здрава.

  6. Бил готов да преговаря!? А защо трябваше да започва тази касапница?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *