Путин: Прекият ни сблъсък с войските на НАТО ще доведе до глобална катастрофа (С ВИДЕО)

Всеки директен сблъсък на нашата армия с войските на НАТО ще доведе до глобална катастрофа. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин на пресконференция в казахстанската столица Астана.

Въпрос на Риа Новости: НАТО обявиха, че поражение на Украйна би означавало поражение на Алианса. Според Вас, в случай, че на бойното поле Украйна изпадне в катастрофално положението, възможно ли е НАТО да изпрати войски?

Отговорът на Путин: Знаете ли, това е въпрос на перцепция, на юридическа техника. Какво означава поражение на Украйна?! Всеки може да интерпретира различно това понятие. Това, че Крим стана субект на РФ през 2014 г. – това поражение ли е или не? Първо трябва да разберем какво Западът влага в думата „поражение“. Но при всички случаи въвеждане на НАТОвски войски в Украйна с цел пряко съприкосновение с Русия, ще е крайно опасен ход, защото може да доведе до глобална катастрофа. Надявам се, че тези, които говорят за това ще проявят достатъчно разум и няма да предприемат такъв опасен ход.

ВИЖ ВИДЕОТО:

В обръщението си Путин заяви, че сега действащите по волята на Русия хуманитарни коридори за износа на украинско зърно, ще бъдат затворени, ако Киев продължи да ги използва за „терористични актове“.

Путин обяви, че все още не е решил дали ще присъства на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия, следващия месец. Той също така заяви, че Германия прави фатална грешка, като е решила да продължи да е вярна на НАТО, а не на националния си интерес.

„Германия реши, че ангажиментите й към някои международни споразумения, включително към НАТО, са с предимство пред вътрешните й национални интереси. Вярвам, че това е грешка и тяхната икономика е пред фалит, а граждани страдат. Ако следваха националния си интерес, те не биха подкопали газопроводите „Северен поток“ 1 и 2 за нищо на света, заяви руският президент пред репортери след приключването на срещата на върха на Общността на независимите държави (ОНД) в Астана, Казахстан.

„Един клон на газопровода „Северен поток 2″ е в работно състояние. Решение за пускането му не се взема и едва ли ще бъде взето, но това не е наша работа“, добави той.

Путин беше попитан и дали би разговарял с президента на САЩ Джо Байдън.

„Първо попитайте Байдън дали иска да водим разговори. Засега не виждам нужда от преговори с Байдън, докато не видя платформа за това“, категоричен бе той.

Запитан дали съжалява за действията на Русия в Украйна, Путин отговори с категорично „не“. Той подчерта, че целта на Русия не е да унищожи Украйна. По думите му „няма нужда от повече масирани ракетни удари срещу Украйна поне засега“.

„Не съжалявам. Това което се случва там е крайно неприятно, но на нас не ни беше оставен друг избор“, заяви руският лидер и подчерта, че действията на Русия в Украйна са правилни и навременни.

Коментарите му идват след седмица на удари по инфраструктурни, енергийни и военни цели в Украйна, включително по столицата Киев.

Путин заяви, че всеки пряк сблъсък на войските на НАТО с Русия ще доведе до „глобална катастрофа“.

„Надявам се, че тези, които казват това, са достатъчно благоразумни, за да не предприемат подобни стъпки“, заяви Путин.

Владимир Путин обяви също, че „частичната мобилизация“ на армейските резервисти, наредена миналия месец, ще бъде завършена след две седмици, което ще увеличи бойната сила на Русия.

„Мобилизацията приключва. Предполагам, че след две седмици всички мобилизационни мерки ще приключат“, заяви той, добавяйки, че общо 222 000 резервисти ще бъдат призовани.

Твърди се, че 33 000 резервисти вече са във военни части, а други 16 000 участват във военната операция в Украйна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. В Европа не ги интересува колко хора още ще умрат на фронта, който те забъркаха, както и от глад и студ. В кой век живеем? Та са готови и на още и още тъпотии. На фона на всички тези от глутницата, президента на РФ Путин е ненадминат като ръководител и стратег. От Европа колко и колко пъти се заинтересуваха от съдбата на хората в Донецката и Луганската република. За тях това са сепаратисти – равно на терористи. Защо не ги снабдиха с оръжие. Нима те нямат право на справедливост, нямат нужда от помощ? Само Русия им се притече на помощ. И после голям рев. Да не нападне страна от НАТО. За останалия свят това е видно и ясно. С времето изводите сами се налагат. Защо да ви бие Русия? Тя вече е доказала, че го може. Просто е – имат всички стари сметки и страхове. Бития си е бит и е.ания си е е.ан. Заради бой и е.ан са готови да ликвидират човечеството. По-тъпи управници не е имало. За къв чеп са ви всичките международни организации? За какво вземате заплати? Май вървим към международен трибунал. Всичките тия тъпаци заедно с нашите ганьовци от парламента са минимум за затвора/минимум/.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *