Путин: Монополът на САЩ ПРИКЛЮЧИ! Ако Западът ни атакува с Ядрено Оръжие, ЩЕ МУ ОТВЪРНЕМ С НАЙ-ИНОВАТИВНОТО ОРЪЖИЕ В СВЕТА! ТО Е РУСКО!

Речта на Владимир Путин вчера по време на дискусионния форум „Валдай“ буквално взриви западните медии. Шок предизвика отговора на руския президент на въпрос дали е възможно ескалацията на напрежението между Запада и Русия да доведе до ядрена война. А мълниеносният, изненадващ отговор на Путин силно стресира западняците. Но още по- забележителна беше оценката му за САЩ.

„Империите често си позволяват да правят „малки грешки“, защото са много силни и няма кой да им потърси сметка. Но с времето тези грешки стават много и лавинообразни- достигат нива, които империята не може да издържи. Една държава вече 70 години живее с чувството за безнаказаност и твърдата вяра, че може да прави каквото си иска. Това усещане се затвърди след 90-та година с установяването на монопола на еднополюсния свят… За щастие, този монопол вече се топи като лански сняг и скоро ще изчезне…“, заяви категорично руският президент.

„Путин обяви края на американската хегемония по света“, пише Financial Times. Русия ясно показва, че вече е загърбила отношенията с агресивния Запад и се е съсредоточила върху контактите си с Изтока. Които се развиват повече от успешно, като се има предвид постоянното разширяване и задълбочаване на сътрудничеството между Москва и Пекин.

Но нека видим какво още каза Путин във Валдай: „Русия притежава най- модерните оръжия в света и нито една държава не може да се похвали дори с подобни. Съвсем скоро тази напълно иновативна военна техника ще влезе на редовно въоръжение в армията ни, което на практика ще я направи непобедима“, заяви Путин.

Владимир Владимирович напомни, че модернизацията и превъоръжаването на руската армия са резултат от агресивната политика на НАТО и пряк отговор на американските ПРО.

А на въпроса дали е възможна ядрена война, той отговори кратко и ясно: „Ние нямаме концепция за превантивен удар. Така че Русия няма как да предизвика подобна катастрофа. Но случай на ядрено нападение срещу Русия, агресорът трябва да знае, че отмъщението ще е неизбежно и той ще бъде унищожен. „Като жертви на агресора, като мъченици, ние, руснаците, ще отидем в Рая. А враговете ни просто ще умрат, защото няма да имат дори време да се покаят”, категорично заяви Путин.

Скандално.нет припомня, че Русия може и да няма концепция за превантивен ядрен удар. Но това е основната точка, залегнала в новата ядрена доктрина на САЩ, която влезе в сила в началото на тази година. В документа като основни врагове на Вашингтон са посочени Русия и Китай. И се посочва също, че „САЩ може да даде ядрен отговор при неядрено нападение – на своя територия или на територия на свой съюзник“. Както и че „САЩ си запазва правото първа да нанесе ядрен удар“.

Западната преса този път реагира необичайно кротко и смирено на думите на Путин- без обичайната агресия и обвинения, че подстрекава война. От Sky News коментираха, че Путин ясно е показал, че страната му никога няма да прибегне първа до употребата на ядрено оръжие. А Huffpost подчертаха, че Русия може да използва ядрено оръжие само като отговор на атака от страна на противниците си. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Да живее велика свята непобедима братска навеки русия който вдигне ръка срещу братушките само в ковчег да се завърне у дома

  2. Много пъти Руският президент Вл.Путин предупреждава военолюбците от западните страни ,че дори да се опитат първи да нападнат първи ще загинат!
    Защото руската отбрана ще спре техните ракети още във въздуха на път за Русия,номРуските ракети нито Европа нито САЩ ще могат да спрат!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *