Пуснаха Бенчо Бенчев от ареста. Ето как Корнелия Нинова коментира Скандала:

Общинският съветник от БСП – Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун бяха освободени от ареста. Двамата бяха задържани заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в хотел „Рамада“ в Истанбул. Оказало се, че Митьо Очите се укривал в тяхната стая.

Засега няма доказателства срещу Бенчев и Узун, че са били част от престъпната група на Желязков. Но най- вероятно ще бъдат съдени за укриването му.

Бенчев и Узун въртят общ бизнес с Турция през последните години. А Митьо Очите пък се води консултант по сигурността в една от фирмите на общинаря от БСП.

Вчера Корнелия Нинова коментира скандала, в който се оказа замесена соц. партията. Тя заяви, че Бенчев не е член на БСП, а бил избран от гражданската квота. Нинова призова скандалния общинар да освободи всички постове, които заема. Соц. лидерката разкри, че я съветвали да се сниши и да си мълчи, докато отмине бурята покрай ареста на Бенчев. Но шефката на БСП смело се изправи срещу проблема и го посрещна с гордо вдигната глава, вместо да се скатава.

Ето какво написа Нинова в социални мрежи по повод скандала с Бенчев:

„Димитър Желязков(Митьо Очите) е заловен в Истанбул в компанията на общински съветник от БСП и бивш депутат на ДПС. Логично се очаква реакция от нас, въпреки че Бенчев не е член на партията.

Поисках информация кога, кой, как и защо е предложил този човек в наша листа преди години. И заваляха съвети: не се намесвай, не взимай отношение, прехвърли отговорността на местната структура, трай си и не понасяй негативи заради решение на предишното ръководство на партията. Разбира се – категорично отхвърлих тези препоръки. Бенчев незабавно трябва да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на гр. Бургас. Този случай е образът на икономическо-политическа криминална спойка на интереси и пари.

Той е ярък пример за модела на прехода. И не е единствен в страната. И не само, че няма да послушам съветите – да си мълча и да се сниша, а много категорично ще заявя: няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край.“

Бенчо Бенчев е сред най- крупните зърнопроизводители у нас, а бизнесът му включва и други, различни дейности. От БСП – Бургас обаче отрекоха слуховете, че бизнесменът им е дарявал суми от порядъка на 20 000- 50 000 лева за кампанията.

Интересен е фактът, че всъщност соченият за ръководител на престъпната група – Митьо Очите, все още е в турския арест. Не е известно кога ще бъде предаден на българските власти. В същото време, останалите седем българи, арестувани заедно с него в Истанбул, сред които Бенчо Бенчев, бяха скоропостижно върнати в България. skandalno.net

Надя Колева, skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *