Митьо Очите остава в турския пандиз, Бенчо Бенчев и Несрин Узун вече търкат наровете в България. СНИМКИ от Ареста им:

Димитър Желязков – Очите, който беше арестуван вчера в Истанбул, остава в турския арест. Засега не е ясно кога ще бъде екстрадиран у нас. Ако поиска доброволно да бъде върнат в България, това ще се случи в рамките на няколко дни. Ако откаже обаче, тепърва трябва да започне дело за екстрадирането му в родината, което ще се проточи няколко месеца.

Арестът на Митьо Очите в Истанбул

Останалите седем българи, които бяха задържани заедно с Митьо Очите в Истанбул, вече са предадени на българските власти.

Сред арестуваните с Димитър Желязков са общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, както и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. В момента те са задържани за 24 часа у нас, като тепърва ще стане ясно дали ще останат за постоянно в ареста.

За участие в организираната престъпна група се издирва все още общинския съветник от Несебър Пейо Янков – син на показно разстреляния общински съветник Димитър Янков.

Арестът на Бенчо Бенчев и останалите българи в Истанбул

В началото на операцията преди дни, бяха арестувани 19 души от Бургас и региона. По време на арестите Димитър Желязков, Бенчо Бенчев, Несрин Узун и още няколко души са били в Гърция. Оттам преминали в Турция, където бяха и задържани.

Престъпната група се е занимавала с рекет и разпространение на наркотици. Разследването е продължило цели две години. skandalno.net

Надя Колева, skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Интересно, защо турските власти са ни предали само Бенчо Бенчев уж от БСП и Насрин Узун от ДПС, а Митьо Очите може би след няколко месеца. Първите двама са от опозиционни на ГЕРБ партии, а Митьо много знае и ако се разприказва тежко и горко на управляващите. Той трябва да бъде инструктиран какво да говори като го върнат в България. И още нещо: за Бенчо Бенчев и Насрин Узун никой, поне аз, нищо не е чувал, а за Митьо чуваме още от началото на прехода. Трявще ли да се чакат цели 29 години за да бъде издадена заповед за ареста му?4

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *