Проф. Николай Радулов: „АпартаментГейт“ е само началото! Западните служби са намерили в Офшорки на ГЕРБ „изчезналите“ 16 млрд.!

Предстоят разкрития за банковите сметки на властта, които ще разтърсят из основи цялата държава. Става дума за офшорни сметки на частни лица – основно политици от ГЕРБ, които съдържат суми от порядъка на 100, 200, 300 милиона, че и повече, които се намират в Швейцария, ОАЕ, и др. Това разкри проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР.

Ударът по правителството на ГЕРБ дойде от американските служби. Малко преди разкритията за апартаментите на мастити гербаджии, излезе доклада на Държавния департамент на САЩ, в който доклад се казва, че управляващите в България не се борят с корупцията и че тя е обхванала най- високите етажи на властта. Нима ГЕРБ ще нарекат „фалшива новина“ и този доклад – на Държавния департамент на САЩ?

Подобна информация можеше да дойде само отвън, и то от чуждо западно разузнаване, тъй като българските медии са под тотална цензура, коментира още проф. Радулов. Разкритията за „АпартаментГейт“ бяха направени от радио „Свободна Европа“, което е на директна издръжка на американското правителство.

В България има един генерален проблем. Въпреки всички приказки и въпреки изискванията на законите, служителите по комисии и различни спец. служби и звена у нас не са политически неутрални. Знае се всеки от ръководството с коя политическа сила е свързан.

Казвал съм го многократно, но пак ще повторя: след 1991-1992 г. няма нито едно западно посолство, което да е намалило резидентурата си (разбирай- агентите си) в България. За повечето от тези посолства дори важи обратното – те са увеличили неколкократно хората, които добиват информация по таен и негласен начин. Стряскащо е, че работейки на наша територия и извършвайки престъпление (защото тази им дейност си е чисто престъпление, другата дума за което е шпионаж), те събират информация, която е в полза единствено на техните граждани и в ущърб на българския народ.

Този път обаче събраната от западните служби информация за „АпартаментГейт“ по случайност съвпада напълно с интересите на българския народ.
Бъдете сигурни, че Всичко, което се появява в информацията на Държавния департамент на САЩ и в докладите на Европейската комисия за България, а и въобще, е резултат на много точни и подробни проучвания, включително с разузнавателни средства. Но „АпартаментГейт“ е само началото.

Същинската бомба тепърва предстои да избухне- когато бъдат разкрити офшорните сметки на властта. Нещо, за което наскоро призова президента Румен Радев. Чуждите служби, които работят на терен у нас, са наясно кой какви сметки крие. Знам го от директен и напълно сигурен източник. И единственият въпрос сега е кога информацията ще бъде оповестена. Възможно е това да се случи още преди евроизборите през май. А това ще е и най- добрият вариант за българския народ.

Защо западните служби реагират чаксега на корупционните практики на ГЕРБ?! Отговорът е: Защото партията на Борисов прекали с кражбите. Извадили са огромно количество пари от българската икономика и са си го прибрали по лични офшорни сметки. Вследствие на това икономиката ни зацикли до такава степен, че българските граждани започнаха масово да губят доверие към Европейския съюз като организация. Затова е и тази кризисна реакция на западните централи срещу властта на ГЕРБ. Правят го от страх. Те смятат, че след подобно провалено и свръхкорумпирано управление, каквото е това на ГЕРБ, сега има голяма вероятност народът да гласува за евроскептична партия, която да извади България от ЕС и съответно от орбитата на Запада. Това те не могат да си го позволят. Затова и ще постъпят справедливо-жестоко с доскорошната си креатура Борисов.

Но, замислете се, дори без да знаем кой български политик какви пари крие в скритите си офшорки, е достатъчно да се вгледаме в българските им публични влогове. Нормално ли е настоящ министър да притежава банков влог от порядъка на 400 000 лева, за които пари твърди, че е спестил преди да влезе във властта? А той има само 1 година трудов стаж. Това означава, че за тази една година преди да стане министър, трябва да е взел годишна заплата от порядъка на поне 1 млн. лева! И ако случайно е взел такава заплата- къде тогава са данъците, платени върху ния?!?х

Разкриването на офшорните сметки на управляващите ще ни отговори и на въпроса къде изчезнаха 16-те млрд. лева от НАП и 3-те млрд. от Здравната каса, коментира още проф. Николай Радулов. Защото няма съмнение, че върхушката на ГЕРБ е генерирала и скрила в лични банкови сметки огромно, придобито по престъпен начин, богатство. То няма откъде другаде да е дошло, освен да е откраднато от народа.

Как изобщо да очакваме, че властта на Борисов, потънала във финансови и имотни схеми за лично облагодетелстване, ще се занимава да бори корупцията? Създаването на КПКОНПИ и съответните назначения в ръководството на антикорупционния орган показват, че ГЕРБ нямат никакво желание да борят корупцията, допълва още проф. Радулов. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Фалшива новина от фалшив професор,пави се че не знае на кои политици от бесепе има вече повдигнато обвинение. Крадеца казва „дръжте крадеца“. Да не би и милионите на Нинова от Техноимпекс да са в овшорката на Йончева. За това и любовта им е голяма.

    • Да, да, гербаджийска подлого Садик, обясни ни колко пари е откраднала Елена Йончева!!! Така ставаш само по-убедителен, герберско прасе смешно!!! :)

      • А колко „бизнесмени“ израснаха под крилото на партията майчица? Колко хора като Р.Овч. се доказаха като национални предатели , бат Серго , хидроинженерите политици , Данчо ментата и целия куп парламентаристи??? Или само управляващите са виновни? На другите приватизтори да си живуркат, защото са опозиция в момента? Както е казал народа , зад всеки успешен бизнес стои ДС.

  2. Тодоре- всички са израснали по крилото на Партията-майица ! Не забравяй, че и твоят любимец, Боко, известен и като Тиквата , е израснал също под нейното крилце ! При това е трето поколение комунист, а сам той приет още сополанко на 18 години ! Помисли,кой можеше на тази възраст да се кипри като член на БКП. Цецото, Цеца, Лилито, са все изпитани кадри на БКП. Така, че малко по-кротко ! И да знаеш- пребоядисалите се,са по-лоши от непребоядисалите се ! Защото утре,ако им потрябва, пак ще сменят боята !?

  3. ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД БЛАГОДАРИМ НА ГОСПОД ЧЕ ВИ ИМА ПРОФЕСОР РАДУЛОВ БЛАГОДАРИМ ВИ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ

  4. Защо този професор, а и вие от сайта не дадете информация за този доклад, та и ние простосмъртните да го прочетем? Да видим с очите си точно какво пише в него. С английския ще се справим. Ще повярвам само на очите си, а не на приказките на някакъв си професор и съмнителни сайтове.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *