Проф. Минеков: Ако Фалшификаторът Борисов пак Спечели Изборите, ще бъде Пометен и Съден до последно

Бойко Борисов е силно притеснен. По цял ден шофира с джипката и не смее да се прибере. Четири месеца не се е вясвал в София. Борисов е обречен. ГЕРБ няма да спечелят изборите и той няма да съставя никакво правителство. Ако пък реши да ги фалшифицира и съответно спечели, ще предизвика страховита реакция сред населението и в най-къс срок ще е загубен завинаги. Бесните тълпи ще го пометат. Така че не го съветвам да „печели“. За разлика от предишните български премиери, Борисов ще бъде съден и може би ще влезе в затвора“. Това заяви един от организаторите на летните протести срещу Хунтата проф. Велислав Минеков пред телевизия „7/8“.

„Очаквам управляващите да организират масово фалшифициране на изборите, ниска избирателна активност, много нисък вот в чужбина, с изключение на Турция. За това ГЕРБ и ОП взеха мерки с различни промени в изборното законодателство. Може би Борисов ще се опита да вземе пак властта и да управлява в коалиция с ДПС, като този кабинет ще бъде представен на населението като „експертен“ и „правителство на националното спасение. Но това ще е много лош за Хунтата сценарий. Защото ще последва мигновено народно въстание, което този път ще го отнесе. И последствията може да са много лоши за Борисов, ако щете и в чисто здравословен план“, каза проф. Минеков.

Проф. Минеков не скри и разочарованието си от това, че летните протести под надслова „Мутри, вън“ не доведоха до сваляне на правителството. „Уви, дори в пика на протестите народът ни не се показа като сговорна дружина. А можехме да бъдем. Мнозина не пожелаха да полетят, а от страх и индиферентност предпочетоха да заложат на мизерното си, но пък сигурно битие. Аз живея благодарение на доходи от чужбина, такава ми е работата. В България преподавам, но занаятът ми на скулптур е такъв, че клиентите ми са извън страната. Но тук не става въпрос за моето лично оцеляване. Боли ме за България, затова бях на улицата 116 дни“, коментира той.

„Не одобрявам решението на останалите двама от нашето „Отровно трио“ Николай Хаджигенов и Арман Бабикян да се кандидатират за депутати. Ние не излязохме на улицата за кариери. Няма да стане така поединично. Спасението на народа ни трябва да е: Всички ръка за ръка – нагоре… или всички вкупом да вървим по дяволите! Единение му трябва на нашия народ.

България се управлява от мутри. Тези хаирсъзи трябва не просто да си ходят, а да бъдат най-строго съдени. С безобразния си грабеж те буквално ни поробиха, страната ни е рекордьор по корупция с напълно унищожено медийно и лично пространство. ГЕРБ вече не е политическа партия, а криминална групировка, която дотолкова се самозабрави, че не й е проблем да посегне на всеки. Ако сте се заявили като несъгласен с режима им, най-малкото, което ще ви сторят е да ви уволнят от работа. Контактувам с много от протестиралите през лятото. Знаете ли, че половината от тези хора в момента са подложени на всевъзможни институционални репресии от Хунтата?! Знаехме, че това ще се случи. Да участваш в летните протести беше като да откъснеш парче месо от себе си. Много хора бяха заплашвани от властта и в крайна сметка се уплашиха.“, заяви Минеков.

„Аз лесно не се плаша. Когато подпалиха колата ми преди време, извършителят беше заловен. Той направи самопризнания и стана ясно, че поръчката идва от властта, но после дойде адвоката му и той се отрече от показанията си. При един от последните инциденти с мен един полицейски шеф излъга, че никога не съм подавал оплакване в полицията – абсолютна лъжа. Случката с ателието ми е загадка, но не съм споделял, че и на следващата вечер се случи същото. Докато ме е нямало през нощта, са започнали същата акция – струпали са пред вратата на ателието ми моите камъни и маси, които са адски тежки, и така са преградили входа, да не мога да си вляза. Но мой съсед се е обадил на полицията. Аз дойдох малко след това. Полицаите дойдоха цял час след мен. А хайдуците сигурно вече са се били прибрали по домовете си. Тази вечер пък са счупили за пореден път осветлението в ателието ми. Докато ви гостувам сега, може пак нещо да направят“, каза още той. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *