Иван Бакалов: В страната се очертава партия на администрацията. Тия калинки избират ГЕРБ!

”В страната ни се заформя партия на администрацията, която е тотално „калинкизирана” и с 2 ръце гласува за ГЕРБ. Това написа журналистът Иван Бакалов в свой пост във фейсбук.
Вижте целия текст:

„През последните 10 години в България се разви един социален феномен, който засега остава незабелязан от социолозите и другите експерти. Цялото българско население се раздели на две нови класи – държавни служители и… всички останали работещи.

Държавният служител в сегашната псевдопандемична криза почти не работи, най-много 2-3 дни в седмицата ходи до службицата си, но взима пълната си увеличена от ГЕРБ заплата плюс помощи и ДМС (допълнително материално стимулиране), които администрацията на Борисов щедро раздава предизборно.

Важно е, защото точно дази държавна и общинска администрация плюс техните семейства всъщност решават изборите в полза на ГЕРБ. Оформили са се като някаква висша каста, която си брани интереса. И им е много добре в условията на днешните епидемични мерки.

От служителите на държавна издръжка само лекарите и мед. сестрите в момента работят.

Но в администрацията- държавна и общинска, в полицията, в Гражданска защита, в разните му агенции и служби заплатите и ДМС си вървят, а работа почти нямат.

Например в съдебната система прокурори и съдии взимат по 3-4 хиляди лева заплати, без да работят, а колегите им адвокати с частна практика плащат наеми, а делата им се отлагат заради карантините.

Тежко е положението и на голяма част от дребния и среден бизнес – наемите си вървят, помощи до тях не стигат – още не са получили дори обещаните пари от началото на кризата през март, 2020 г., мярката 80 на 20 за хората на заплата е бизсмислена. Фирмите масово съкращават работници, защото са пред фалит и т. н.

В страната ни се е оформила партия на администрацията, която е тотално „калинкизирана” и с 2 ръце гласува за ГЕРБ. Защото и най-дребното назначение в малък град става с политическа протекция от местните дерибеи на ГЕРБ.

Ако някой има наблюдения по темата, да сподели“. Skandalno.net

Иван Бакалов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Иван Бакалов , това е точно така .Това не се ли казва , организирана престъпна група?! И няма да спра да споделям , само АК-47 , ще управи всичко това.

    • Остави тия глупости АК-47, много добре знеш, че това са празни приказки, и няма как да стане. По-добре всеки от нас, които не сме на държавна служба, да мобилизира всички свои познати, роднини и приятели които също не са от калинките, да отидат и да глdсуват против герб.

    • А защо не? Ако няма друг изход от премахването на това зло, от цял народ все ще се намери един да го свърши. Или ако всеки милее за кожата си, няма наемниците ли или банкяпитекът е пазен толкова добре, че е недостижим? Просто това добиче дотолкова е опротивял, че макар и да го усеща, се самозалъгва че за него и награбеното от него има живот само докато е на власт и плаща да го пазят. А това го знае вече цял народ, вкл.и той и хранениците му.

  2. А раята проста пак ше цвили на умряло…. ми то кой ши дойди след бойку…плебса е толкова гламав, че като нищо ще подари боку 4 на сикаджиите и мутрокрадците на еврофондове.

  3. А я задайте въпроса на калинките, като фалира бизнеса и няма кой да работи какво ще стане с тях тогава и откъде пари за заплати и бонуси. А?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *