Проф. Йончев: Щурмът на Капитолия е симптоматичен! САЩ е във фактически Фалит, в Пълна Безизходица и пред Разпад.!

„Случилото се в САЩ не може да бъде заметено под килима. Това е уникално, но за да го разберем, трябва да излезем от митовете на западната пропаганда, която 70 години промива мозъците на хората. В анализ на френския вестник „Монд“ от днес се казва, че събитията от 6-и януари (нахлуването на протестиращи в Капитолия) сочат ясно, че САЩ са на ръба на етническа, расова и социална гражданска война. Страната е във фактически фалит, в пълна безизходица и пред разпад. Следя от десетилетия финансови, икономически и геополитически анализи на авторитетни независими експерти и съм напълно съгласен с днешните заключения на „Монд““. Това каза пред БНР проф. Димитър Йончев, експерт по национална сигурност.

Според него новата администрация в Белия дом практически няма да има възможност да управлява страната. Правителството на Байдън може да е спуснато от глобалистите и финансовия капитал, но то ще трябва да взима решения в условията на непоносимо етническо и социално напрежение.

Йончев смята, че през следващите 4 години политиката на САЩ на Балканите ще е възпрепятствана от действията на Ердоган: „По отношение на Турция евроатлантическата кола започна силно да скърца. Ердоган помпа мускули, показва амбиции, работи с една много широкоспектърна политика и демонстрира суверенитет… В Източна Европа САЩ ще концентрират усилията си да мобилизират 12-те държави от проекта „Три морета“ за по-сериозен натиск срещу Русия. Когато американският натиск за това срещу България се засили, страната ни, естествено, ще козирува. Цел № 1 на Щатите в момента е да изолират Русия от останалия свята, включително и чрез военно присъствие. За Вашингтон натискът срещу Русия е въпрос на оцеляване. Затова янките ще се откажат от тази си цел едва когато се разпаднат или фалират. Така са подредени фигурите на световната геополитическа дъска, че САЩ нямат друг избор, освен да дрънкат оръжия срещу Москва“.

По думите му, в края на годината пандемичните локдауни ще спрат, но така и няма да се възстанови динамиката в световните премествания на хора и капитали. Не и на нивата от преди 2020 г.: „С пандемията ни се показа, че светът вече е друг. Показа ни се, че суверенни държави вече няма, че ние – страните от т. нар. неолиберален западен лагер вече нямаме право да взимаме самостоятелни решения. Светът върви към централизация. Планетата ще бъде разделена на няколко зони, всяка със свой център на управление- Вашингтон, Брюксел, Пекин, Москва…“.

Експертът коментира и Китай: „И днес Китай, както винаги в историята си, е насочил всичките си усилия към самия себе си. Китайците са култура, която наблюдава какво правят другите, но не се интересува от експанзии извън своята зона на интерес. Всяко ново нещо Китай го превежда на собствения си език и го адаптира към собствените си потребности. Китай уважава онова, което притежава от хилядолетия насам. За разлика от западните общества, китайското е сравнително лесно управляемо, макар че говорим за гигантска общност“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Еве Йончев ,еве професоре. Много сии закъснел ве. Они Щатите са в разпад от 200 годин ве.Попрочети нещо от 19 тиот или началото на 20 тиот век ве.Виж обаче любимата ти матушка е в подем,ае бегай у Москва.

  2. да, наистина случилото се във Вашенгтон на 6 ануари не е нито майдан, нито цветна реавалюция. Трябват им наистина една хубава Бастилия или още по-хубава Аврора.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *