Протест на „Възраждане“: Еврото е смърт за българската икономика

“Еврото е смърт за българската икономика. И без България да е член на Еврозоната в момента то обезценява доходите и спестяванията ни, ликвидира остатъчната българска независимост… А с влизането ни в единния паричен съюз ще унищожи и независимото финансово състояние на България, като й натресе да изплаща огромните дългове на западните държави”.

Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Партията организира протест срещу въвеждането на еврото, и с искане за запазване на българския лев. Протестът се провежда пред Народното събрание.

“Огромното мнозинство от българите е против въвеждането на еврото и това което се случва в момента, е против волята на нашия народ – нас ни анексират”, заяви Костадин Костадинов.

„Сега сме пред парламента, след малко отиваме пред сградата на ЕК и ако трябва и в Брюксел ще отидем, за да заявим ясно, че България няма да загуби своята независимост, тя няма да допусне да бъде анексирана и някой друг да взема решения вместо нас. 33 години решенията за нашата страна се взимат не в София, а в Брюксел и Вашингтон”, уточни той.

Съпартиецът му Стоян Таслаков също коментира защо страната ни не трябва да влиза в Еврозоната:

“Преди седмици показахме доклад на експертите на БНБ, който от банката се опитаха да скрият от обществото. В този доклад пише, че еврото носи само рискове и заплахи за страната ни. Опасностите за икономиката са огромни и това ще е смърт за икономиката ни”, заяви още Таслаков.

Протестиращият Чавдар Андреев пък подчерта, че в днешните условия на валутен бард българският лев се явява една от най-стабилните валути. “В същото време моите наблюдения, а също и на мои близки в чужбина показват, че след влизането на еврото в техните държави, хората там масово и значително са обеднели”, отбеляза той.

Позицията на „Възраждане“ е, че България не е готова да стане част от еврозоната. Ако сега бъде въведено еврото в страната ни, то няма да доведе до влизането ни в т. нар. Клуб на богатите, а единствено ще ни донесе още по-голямо обедняване, заради шоковата инфлация, която се наблюдава във всички страни в първите години от влизането им в еврозоната. А след това вече ще сме задължени да плащаме вноските по огромните заеми на западните държави наравно с тях. Накратко, ние ще изплащаме техните трилионни държавни дългове наравно с тях“, смятат от партията.

От „Възраждане“ заявяват още, че ако въведем еврото, България ще загуби целия си монетарен суверенитет, с което ще се откажем завинаги от това сами като държава да определяме паричната си политика.

От „Възраждане“ вече обявиха, че ще направят инициативен комитет за събиране на подписи за референдум по темата. Обявиха и въпроса, на който ще отговаряме в допитването – „Съгласни ли сте българският лев да се запази като официална валута в България докато доходите в страната ни не стигнат 90 % от средноевропейските доходи?“.

След като изказаха основните си тези, протестиращите се отправиха към сградата на Министерство на финансите на ул. „Раковски“, както и към Представителството на Европейската комисия в България по надолу на същата улица.

Там „Възраждане“ запалиха кофа за боклук, която преди това бяха облепили със синьото знаме със звезди на ЕС, след което изгориха стотици ксерокопирани банкноти от по 500 евро.

Малко след това канонада от яйца полетя към сградата на Еврокомисията. В района се наблюдава засилено полицейско присъствие.

„Възраждане“ и симпатизанти на партията протестират с табели “Не на еврото! ЕЦБ, ние избираме лева, ние избираме българския суверенитет”

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Наскоро един изключително умен човек и наш съсед ни даде чистосърдечно съвет. Перефразирам казаното от него – “ ако приемете еврото ще станете по-зле и от нас“. Този човек се казва Варуфакис – бивш министър на финансите на съседна Гърция. Ако той не знае какво се случва след приемане на еврото – здраве му кажете. Само че нашите умници – млади, красиви, харвардци , демократи и т.н. и т.н имат друга поръчка. Така че стягайте се – първо еврото, след това Инстамбулската конвеция и след това в Шенген. Референдум за еврото – нанай,колкото имаше за Нато. След приемането ни там аз ще имигрирам но в Сибир – там поне няма европедераси.

  2. Еврото е смърт за България, българската икономика и за българския народ!!! Да пребъде партия „ВЪЗРАЖДАНЕ „!!! Бог да дава здраве и сили на борците за свободна и велика България!!!

  3. НЕ САМО ЕВРОТО Е СМЪРТ,ПОЛИТИЧЕСКИТЕ НИ ДЕБИЛИ СА СМЪРТОНОСНО ОТРОВНИ! НЕ ИСКАМЕ ЕВРО,НЕ ИСКАМЕ И ДЕБИЛИТЕ! ИСКАМЕ ПУТИН!ИСКАМЕ РУСИЯ!!

  4. евро ли…ес е пантелей пътник до 2г,за какви евра и еврозони бълнуват тия с апартаментите в брюксел и париж…народът български сепита дали скоро ще има ялта 2 и ново разпределение зоните на влияние…ес прилича в момента на извратена и грозна,накичена с гирлянди и злато дърта проститутка,която се върти и сменя посоката както й кефне…най-голямата глупост изрече фон шматкен-ще купуваме газ от пу тин за д а му попречим да го продава по скъпо в азия и да печели..

  5. Истината ?
    Има ли икономика, политика, суверенитет България ?
    Ако имате мнение :
    Включете се в групата : Български Суверенитет
    facebook.com/groups/1775440566153221
    Бъди българин !

  6. Бързат за въвеждане на еврото по две причини:
    Първо- ще плащаме ние българите заемите на ЕС. Т.е., те принудиха всички шайки на антихриста да взимат от тях заеми. Сега ги принуждават да ги връщат- обикновените хора и ресурсите на страните им. Това е план за рекет и усвояване на територии и ресурси. Държави вече няма в ЕС.

    Второ: въвеждане на единна цифрова валута. Пълно поробване на населението. С плана за “устойчиво робство” и плана за “гущеровата сделка”.
    Това е престъпна рекет схема за пълно поробване.
    В тяхните регистри ние сме фирма(и ферма).
    Тази фирма трябва да бъде превезета и фалирана окончателно.

  7. Две крави си пасяли:

    Едната казва на другата: май хората ни използват за месо, мляко и кожи.
    Първата крава: стига се занимава с теории на конспирацията. И внимавай да не те чуят другите крави- ще те помислят за луда.

    Продължили да пасат…

  8. Тези управляващи партии,които го играят наши спасители, са чужди агенти и наши поробители.Развързали са им ръцете да теглят кредити и да усвояват евросредства като в бъдеще ще искат от народа да ги връща. ЕС е диктат и рекет. Доживяхме да видим и как капиталисти национализират ферми в Нидерландия, за да опазват околната среда. Изкуствено се създават кризи като се правят, че решават някакви проблеми. Крайната цел-тотално поробване.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *