Протестите в САЩ имитират Социална Революция – на път са да Разрушат Белия дом! Кой и защо плаща уличните бунтове:

Протестите в САЩ от антирасистки, афро-американски и локални, се превърнаха във вълна от общонационални гладни бунтове, в които се включват и все повече бели граждани. Това е цветна революция срещу Тръмп, организирана от Демократическата партия. Седмица след смъртта на авро-американеца Джордж Флойд по време на полицейски арест в Минеаполис, протестите, които отначало бяха мирни и настояваха за прекратяване на полицейската бруталност, се превърнаха в насилствени, чупещи, рушащи и палещи бунтове, изненадвайки властите в Съединените щати.

Безредиците стигнаха пред Белия дом на 31 май във Вашингтон Снимка: Ройтерс

От сряда до сега протестът обхвана 140 американски градове, от Сиатъл до Маями и от Бостън до Лос Анджелис. Преди 3 дни обаче те прераснаха в ожесточени улични боеве с полицията и специалните части. Стигна се до там в 15 щата правителството да мобилизира Националната гвардия, армията от резервисти, предназначена за отбрана на територията, за да подсили полицията и да защити пожарникарите, гасящи хиляди подпалени автомобили. Но невинаги силите за сигурност съумяват да стопират насилието и разрушенията.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Полицейски час е обявен в над 60 големи градове. Тръгнали от Минеаполис, където от сряда има пожари и грабежи, бунтовете стигнаха до оградата на Белия дом. В неделя вечерта побеснели тълпи запалиха църквата „Сейнт Джон“, наричана още църквата на президентите, заради близостта й до официалната резиденция на държавния глава. Пламна и централата на синдиката AFL-CIO.

В петък вечерта агентите на „Сикрет сървис“, официалната охрана на президента, бяха изненадани от агресивна огромна тълпа протестиращи, които изпълниха площад „Лафайет“ пред Белия дом. Като предпазна мярка Доналд Тръмп и семейството му бяха евакуирани в подземния бункер на резиденцията. Агентите на „Сикрет сървис“, специално екипирани за борба с безредиците, два дни браниха подстъпите към Белия дом от ожесточената тълпа, под дъжд от камъни, бутилки и коктейли „Молотов“. В сблъсъците пострадаха над 30 охранители, а в неделя вечер около Белия дом все още горяха пожари.

Протестиращи се изправят срещу органите на реда на 31 май в парк близо до Белия дом във Вашингтон Снимка: АФП

Кметът на окръг Колумбия, където е столицата Вашингтон, Муриел Боузър призова за спокойствие: „Признаваме и съчувстваме на възмущението, което изпитаха хората след убийството в Минеаполис миналата седмица“, каза тя. „Убийството на Джордж Флойд не беше първото. Хората изразяват възмущение и искат да бъдат взети мерки. Но ние също се гордеем с нашата столица и не искаме тя да бъде разрушена“.

Но опитите за спиране на протестите по мирен начин на управляващите са все по-безплодни на фона на ескалиращите бунтове. Муриел Боузър му се наложи да обяви полицейски час в столицата Вашингтон, която едва бе започнала да се отваря отново след двата месеца карантина.

Протестната вълна се разпространява във все повече големи американски градове. Разбиване и разграбване на магазини и вандалски прояви се наблюдават навсякъде, особено в Бостън, Филаделфия, в Чикаго и Сиатъл.

Протестиращите в Ню Йорк нахлуха на „Юнион Скуеър“ в Манхатън, където влязоха в същинска улична война с полицията на Бродуей. Дъщерята на кмета на Ню Йорк (от Демократическата партия), Киара де Блазио, беше арестувана от полицията, докато участваше в бунта. Още едно доказателство, че в дъното на тази цветна революция с хорър елементи е Демократическата партия, която отчаяно се опитва да свали Тръмп от власт. Като опит за отвличане на вниманието от истинския поръчител могат да бъдат тълкувани и думите на Сюзън Райс от Демократическата партия, която беше съветник по националната сигурност на президента на Барак Обама. Днес по CNN тя заяви, че бунтовете след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис са организирани отвън по „руски наръчник за обучение“. След което добави:

„Руснаците се опитват да опозорят САЩ от десетилетия, като сеят в страната ни расово напрежение. Свидетели сме на това постоянно, наблюдаваме го от много години, виждаме го всеки ден в социалните мрежи, където руски тролове вземат всяка болезнена, противоречива тема – било то имиграцията, правата на гейовете, въоръженото насилие и както винаги расизмът – и го преекспонират жестоко. Тяхната цел е не просто да опозорят САЩ, заяви тя. Целта на руснаците е да ни разделят, да направят така, че да се избием взаимно“. Мдаааммм. Типичен за демократите маньовър да отклонят вниманието от себе си. И класически номер: Когато крадецът вика „дръжте крадеца“!

Но да се върнем на протестите: Най-малко петдесет души са убити в сблъсъците с полицията, а над 8 хил. са арестувани.

В събота, от „Кейп Канаверал“ във Флорида, където присъстваше на изстрелването на новата космическа ракета Space X Falcon 9, Тръмп коментира ситуацията и изрази съболезнования, но показа твърдост към вилнеещите тълпи:

„Обадих се на семейството на убития Джордж Флойд и им изказах съболезнования за загубата им. Стоя пред вас на страната на всички американци, които търсят справедливост и мир. Но също така стоя пред вас, противопоставяйке се твърдо на всеки, който използва тази трагедия, за да плячкосва, краде, пали, бие и заплашва. Мира, а не омразата; справедливостта, а не хаосът, са нашата мисия“, каза Тръмп. Не можем и не трябва да позволим на малка група престъпници и вандали да унищожат градовете ни и да опустошат нашите общности. Трябва да защитаваме правото на всеки гражданин да живее без насилие, без предразсъдъци и без страх.

А в неделя Тръмп, в типично свой стил, призова в Туитър „кметовете и губернаторите демократи“ да бъдат „твърди“ срещу онези, които рушат. „Тези хора са АНАРХИСТИ. Обадете се на нашата национална гвардия СЕГА. Светът ви гледа и се подиграва на Заспалият ви лидер Джо (прякора, с който наричат Джо Байдън). Това ли иска Америка? НЕ!“, заяви провокативно Тръмп с намек, че мащабните уж анти-расистки протести, са спонсорирана и организирана Цветна революция от Демократическата партия с цел да бъде свален от власт. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. НЯМА ДА ГОВОРИТЕ ПРОТИ ЦВЕТНАТА – СОЦИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ НА ПРОТЕСТ В САЩ ! НАРОДА ВЪЗТАНА И НЯМА ДА СЕ ДАДЕ. КРЪВ ЩЕ СЕ ЛЕЕ И НЕ СЕ ЗНАЕ КОЛКО. ЩЕ ЧАКАМЕ ПЛАТЕНАТА ВОЙСКА НА САЩ, КОЯТО УБИВА ПО СВЕТА ДАЛИ ЩЕ ПОСЕГНЕ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД – ДА ЖИВЕЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ В САЩ. ЮДЕЙСИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ СИЛИ ИЗПРАЩАХА ЦВЕТНИ РЕВОЛЮЦИИ С ПЛАТЕНИ КЛАКЬОРИ ДА ВЪРШАТ ПОГРОМИ, СЕГА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПИТАТ ПРЕД СВЕТА ––––- ЗА КАПИТАЛИСТИТЕ ЧУЖДИТЕ СТРАНИ И НАРОДИ СА ТОР, ДА ВИДИМ СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ? ––––– ТРЪМ СЕ СКРИЛ В ДУПКАТА ДА ПАЗИ НА ЖЕНА СИ ПУТКАТА, ДА НЕ Я НАЕБЕ НЯКОЙ ЕКЗАЛТИРАН ЧЕРЕН ! –- ТОВА СИ Е РАЗ-СИЗЪМ – СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ – ВРАЦА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *