Пригожин: САЩ са най-мощният престъпен синдикат, който се издържа с парите на целия свят

ЧВК „Вагнер“ бе официално обявена от правителството на САЩ за транснационална престъпна организация. Това се случи броени дни след успеха на „музикантите“ на бойното поле в Соледар. Странно е това американско решение. Защщо чак сега, при положение, че САЩ от няколко години хвърлят най-разнообразни обвинения срещу „Вагнер“. Как да разчетем тази нова стъпка на американската администрация? Ще сме благодарни ако Евгений Пригожин отговори на нашия въпрос! Това попитаха продуцентите на RT създателят на ЧВК „Вагнер“. Ето неговия отговор:

„В света винаги има битка между доброто и злото. ЧВК „Вагнер“ е сила. Руска сила. И тази сила винаги е на страната на доброто.

Разбира се, ако се отдадем на философски размисли, то за някои ЧВК „Вагнер“ е добро, а за други е зло. Но това е зло за нашите врагове. Америка и Русия са заклети врагове, това е даденост, независимо какви възгледи поддържаш. Задачата на американците е да унищожат Русия, да я разчленят на малки части, а след това да се справят и с Китай и с другите си съперници… след което те да останат най-голямата и най-мощна държава в света. Пак стигаме до идеята за многополярността и еднополярността на света. Засега САЩ се справят много добре със задачата си. Да вземем за пример СССР.

ЧВК «Вагнер» не са извършвали престъпления. Години наред се опитваха да ни пришият различни престъпления в различни части на света. Но за разлика от американските паравоенни формирования, ЧВК Вагнер унищожава само враговете на света и не извършва престъпления. Разбира се, ако целенасочено подмените понятията, можете да захапете абсолютно всеки за всичко. Американците това го умеят – правят го през цялото време.

Обаче нека си зададем няколко въпроса. Кой хвърли единствените атомни бомби в историята на човечеството над Хирошима и Нагасаки… при това без никакви последствия за това тежко военно престъпление? Кой организира войни и революции в Корея, Виетнам, Афганистан, Либия, Сирия, Мозамбик, Централна Африка и т.н.? В част от тези страни после отиваха «ЧВК Вагнер» за да спрат с железните си ръце тези подпалени от американците конфликти.

Следователно, ако разглеждаме ЧВК „Вагнер“ като престъпна организация, тогава Съединените щати са най-мощният престъпен синдикат, който съществува с парите на целия свят. От което следва, че противопоставяйки се на този престъпен синдикат ЧВК „Вагнер“ се явява по-скоро нравствена полиция.

Разполагам с много данни, с много доказателства, които толкова много разстройват Америка, имам свидетели, които си спомнят как ЦРУ обучаваше Осама бин Ладен, как носеше торби с пари и оръжия за ИДИЛ в Сирия и други страни.

ЦРУ обучават бандити и терористи в бази по целия свят. Целта е навсякъде: в Европа, Африка, Азия, Южна Америка да е неспокойно. Спокойно трябваше да е само на синия остров-мечта, наречен САЩ.
Повечето световни сили се опитват да не влизат в конфликт с Америка. Тези режими, които отвръщат, тоест дават отпор, обикновено биват обявявани от Вашингтон за антидемократични, след това за престъпни и накрая за терористични.

ЧВК „Вагнер“ не е държава или правителство, това е млада необуздана сила, от която американците много се страхуват. Те се опитаха да унищожат тази сила близо до Дейр ез-Зор през 2018 г., но тя оцеля, натрупа мускули и гледа в очите на световното зло Америка без страх.

Трябва да подчертая също, че ние никога не сме се държали агресивно към американците, и въпреки това не им позволихме да наглеят.

Неведнъж сме хващали в плен техни въоръжени групи от многобройните им ЧВК, както и служители на американското разузнаване, които са се опитвали да навредят на ЧВК „Вагнер“ и са организирали опити за убийство.

Всеки път им сритвахме задниците и ги оставяхме да си отидат по живо, по здраво (Телеграм изобилства от видеа, документирали подобни случки). А преди да ги изпратим вкъщи, „сме ги хранили с обяд и вечеря“.
От тези наши действия американците са в недоумение: не ги пипаме, но не им и позволяваме да се вихрят, а ги удряме здраво през алчните престъпни пръсти.

Ето защо те сега са толкова разстроени и ни слагат клеймо. На нас, руската ЧВК „Вагнер“ чуждото не ни трябва, но и своето няма да дадем“ е изчерпателния и мощен отговор на Евгений Пригожин

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Много точно казано- престъпен синдикат. Крайно време е да се наричат нещата с истинските им имена. Какво ни залъгват с „демократични ценности“ . До кога подлостта и наглостта на простака простака под маската на „демократични ценности“ ще тържествува и ще е на пиедестал? Работете момчета, крайно време е тази западна и западно ориентирана измет с големи претенции да си го получи.

    • Докато оФците ще се наричат народ и им е позволено да провеждат геноцид над истинските българи, които са останали около 200 000!
      Няма как да позволиш на еничари да избиват народа и заличават родината ти 33 г., докато то надуват демократично-ценностни балони и да чакаш положителни резултати!

  2. ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБЕ ЕВГЕНИЙ НАШ ВЕЛИК БРАТ ИМАШ ОБИЧТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИДВАЙ ПО БЪРЗО В БЪЛГАРИЯ !

  3. Докладът на Центъра за медийни изследвания, последният, чиято трета част беше публикувана тази седмица, трябваше да предизвика ефекта на взривена бомба. И все пак изводите на авторите Джоузеф Васкес и Дан Шнайдер гласят: целият или почти целият цвят на така наречената демократична и, разбира се, много свободна журналистика „на целия цивилизован свят“ била (и не може да се изключи, че все още е) издържана от 92-годишния милиардер Джордж Сорос. Да, точно този, който вещае „свят без граници“, за общество, в което семейството и другите човешки връзки и взаимоотношения са заменени от сурогат на онлайн чатовете, където хората нямат пол (вероятно нямат възраст), където няма държави и не трябва да има граници.

    Този модел на света, нов и прекрасен, за който пише Олдъс Хъксли, смятайки го за утопия, Джордж Сорос го превръща в реалност през последните четири десетилетия.

    Как го прави?

    Основана в средата на 80-те години фондация „Отворено общество“, в която Сорос наля над 30 милиарда долара, от привидно филантропска инициатива за подпомагане и подкрепа на образователната система в развиващите се страни се превърна в истински мафиотски синдикат. И както е прието в структури от този тип, соросоидната коза ностра пуска пипала, за да набира агенти за влияние в почти всички големи международни институции.

    Да, включителнов Европейския съюз. Да, включително, разбира се, в американския политически естаблишмънт (същото „Вашингтонско блато“, което предишната администрация неуспешно се опита да пресуши). И да, включително най-големите международни медийни групи, от Си-Ен-Ен до Ен-Би-Си, от “Блумбърг” до “Ню Йорк Таймс”.

    И именно Сорос, според авторите на изследването, държи на къса каишка над петдесет водещи журналисти и главни редактори в най-известните и влиятелни международни медии.

    Разбира се, милиардерът не тъпче стегнати пачки долари в джобовете на всички тези герои от западната медийна сцена късно през нощта в тъмна уличка.

    Всичко изглежда различно: всички тези хора, успоредно с основната си работа, са членове на надзорните съвети на различни неправителствени организации на Сорос. Има много различни имена за НПО. Например Институтът за хуманитарни науки в Аспен. Сорос поддържа самия институт, неговите служители, финансира провеждането на форуми с дневен ред, който, разбира се, е за това как да „унищожат Русия“. Става дума за десетки милиони долари.

    И освен това Комитетът за защита на журналистите. Основан е приблизително по същото време като “Отворено общество”. Централният офис се намира в Ню Йорк. В ръководството има големи имена. Включително Кристиан Аманпур, главен международен кореспондент на Си-Ен-Ен, за която има само две гледни точки: нейната собствена и грешната. Според Васкес и Шнайдер Аманпур е получил грантове от Сорос на стойност над 1,5 милиона долара.

    Затова, разбира се, беше съвсем разбираема нейната зле прикрита агресия към шефа на унгарското външно министерство Петер Сиярто по време на интервю миналото лято. Докато Сиярто защитаваше интересите на унгарците и унгарското общество, Аманпур защитаваше този, който разписва щедри суми, за да подкрепи нейните обществени дейности.

    Всеки, който е наясно как функционират големите медии на Запад днес, знае, че не е толкова важно какво казват. Основното нещо е същото яйце на Кощей, което помага да се запази иглата, тоест властта над общественото мнение – това е, което не се съобщава и какво се крие.

    За да купи мълчанието на най-големите медии – тоест да крият и да не докладват – Сорос, според авторите на изследването, е похарчил над 130 милиона долара.

    Това е нещото, което прави толкова лесно западните медии да манипулират съзнанието днес.

    И не един човек, а милиони, десетки и стотици милиони хора.

    Най-простият и близък до нас пример.

    Възможни ли щяха да бъдат експлозията на русофобия и цунами от фейкове, свързани със започването на СВО в Донбас, ако от време на време – било с половин дума, поне за няколко минути – всички тези международни медии посвещаваха своите ефирно време или няколко кореспонденти на съобщения от Донецк? Малко вероятно.

    През последните осем години имаше достатъчно време да се каже как живеят хората там. При какви условия. Какви са стремежите на тези хора? За какво си говорят и мислят?

    Решението да се мълчи, съзнателно прието, съзнателно лансирано в строго съответствие с непоклатимото: „Щом не говорим за това, значи го няма. Няма ги и тези хора“, изигра своята роля. И този подход е невероятно ефективен.

    Това е само един пример как днес функционира най-мощната пропагандна машина, перфектно смазана, минала годишния технически преглед.

    Такива конспирации, когато пресата, облечена изцяло в бяло, е криела, крие и ще крие (без илюзии, там работят не убедени хора, а циници с милионни заплати), нямат чет.

    Сорос, по силата на своята природа, абсолютно хладнокръвно, благоразумно и съзнателно превърна пресата от помощник на обществото, от учител, който помага да се формулират значенията, в слуга, който стои на стража на бизнес интересите на собственика.

    Е, не забравяйте, че самият милиардер никога не е мислил да крие, че с парите си възнамерява да промени както хода на историята, така и естеството на обществото. Разбира се, не безкористно. А за печалба.

  4. Ще видим ли някога в нашите колониални медии истини като тези??“Evil Walks Among Us: Child trafficking has become big business in America“ Every two minutes, a child is bought and sold for sex.Всяка втора минута дете е купено и продавано в Щатите за СЕКС.В Щатите Гаспада, нашият стратегически псартниор, този с който да сме в СИНЕГРИЯ до нашето изчезване, т.н.евроатлантически ценности.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *