Президентът Радев твърдо: Не дръжте българите без пари, те не трябва да са роби на ЕС!

България е в дъното на всички класации в ЕС и трябва да се адаптира към процесите на дигитализация на икономиката.

Трябва да се мъчи да повишава заетостта на младите хора в айти секторите и други привлекателни професии на съвременната индустрия, а не те да бягат да се реализират в чужбина заради по-високото заплащане и възможност за развитие.  Това заяви президентът Румен Радев на среща  с генералния секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу.

Ние губим младите хора, а така губим и бъдещето на България, която в момента е на опашката на ЕС по всички показатели, каза с огорчение президентът. България се нуждае от икономически стимули, които да привличат инвеститорите. Сега те идват единствено заради  ниските заплати, които плащат тук и си спестяват пари, а не за да развиват бизнес. А някои дори се оттеглят, тъй като не могат да реализират достатъчна печалба.

В момента държавата ни следва един икономически модел, който осигурява работа ден за ден, при това неквалифицирана и зле заплатена. Няма реални инвестиции в икономиката, няма развитие, няма икономическа стратегия, която да задържи хората в страната. Бягат младите, бягат старите и  следваният в момента модел е неустойчив, хаотичен и в дългосрочен план ще продължи да насърчава  емиграцията на хората в трудоспособна възраст.

Президентът каза, че в ЕС отмъкват специалистите ни и ще продължат да го правят. Ние сме бедната страна, сирачето, което винаги могат да го примамят с по-добро заплащане във всички другите държави-членки от ЕС.

Реалната интеграция на България в ЕС я няма и скоро няма да я има. Тя може да бъде постигната само когато доходите на населението и неговият стандарт на живот станат близки, или поне съпоставими с тези на другите  европейски страни, а в момента те са обидно ниски, добави още президентът.

Нарастващо разслоение в обществото, от което следва социално игнориране и изключване генерира големи проблеми, а те касаят и  демокрацията в дадена държава“, заяви пък Шарън Бъроу.

Оказа се, че президентът на свои разговори в Брюксел нееднократно е поставял проблема с икономическото положение на България и унизително ниските заплати. Тези му срещи не бяха отразени в българския печат, първо защото бяха неофициални и второ защото хвърляха камъни в градината на управляващите, които от осем години ни водят към дъното, но отново се готвят да управляват. И да насърчат поредната емигрантска вълна към Терминал 2.

В същото време Бойко Борисов вече започна мръсна кампания срещу Радев и непрекъснато се опитва да го дискредитира. Президентът остана единственият човек във властта, който продължава да иска и да настоява българите да заживеят по-нормално и да се измъкнат от капана на бедността.

А това никак не устройва Винету и свитата му, които искат да държат народа на ръба на мизерията, за да могат да го управляват, както си пожелаят и да изпълняват всички заповеди и да плащат всички глоби на Брюксел на гърба на същия този народ.

Мълчаливата война между президент и премиер ще ескалира в най-скоро време, смятат политолози.

Засега Радев е за ЕС и европейското бъдеще на страната, но е поставил ясни условия – или отлепяне от дъното и измъкване от кризата на България, или преосмисляне на членството ни в ЕС.

Остава да видим кой ще победи – здравият разум, или мафията! Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

16 коментара

  1. ИМАМЕ НЕЩО МНОГО ДОБРО.ИМАМЕ ЕДИН ЕДИНСТВЕН СТОЙНОСТЕН ЧОВЕК,КОЙТО ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА НИ ИЗВАДИ ОТ ТИНЯТА,В КОЯТО ДО УШИ СМЕ ЗАТЪНАЛИ ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА“
    ОТЛИЧНОТО УПРАВЛЕНИЕ “
    МИНИСТРИ,ДЕПУТАТИ И ОЩЕ
    ХИЛЯДИ АДМИНИСТРАТОРИ,
    КОИТО ПОСЕГНАХА И НА ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО,КОЕТО
    НИ ОСТАНА ДОСТОЙНСТВОТО
    НИ(„КОГАТО ТЕ РИТНЕ АТ
    ДА НЕ ТЕ Е ЯД“А НАС 27 ГОД.
    НИ РИТАТ ЕДНИ КРАСТАВИ
    МАГАРЕТА).

  2. Господин Президент, българите не са роби на ЕС! Българите са роби народната мафия, настанила се удобно в „Народното“ събрание, във всички органи и институции, на всички нива без изключение.
    Конкретен пример: „Народното“ събрание дава правото на търговските дружества в енергетиката да изготвят акта по прилагане на Закона за енергетиката -Д. в. бр. 108/2001г. Акта по прилагане на закона може да урежда само материята за която е издаден.
    Топлофикациите при изготвянето на акта по прилагане на ЗЕ, изхвърлят материята продажба и я заменят с едностранното действие на монополиста „доставка“ в абонатната станция. С одобряването от КЕВР на този акт по прилагане на ЗЕ, е суспендиран/спряно е действието на самия закон, с което е установено брутално беззаконие!
    За да узакони бруталното беззаконие при парното „Народното“ събрание приема текста „доставка“ е продажбата, включително препродажбата на енергия и природен газ на клиенти“ – правен гювеч обслужващ бруталното беззаконие и интересите на родната мафия притежаваща монополните дружества.

  3. Господин Президент, българите не са роби на ЕС! Българите са роби народната мафия, настанила се удобно в „Народното“ събрание, във всички органи и институции, на всички нива без изключение.
    Конкретен пример: „Народното“ събрание дава правото на търговските дружества в енергетиката да изготвят акта по прилагане на Закона за енергетиката – общите условия за продажба (Д. в. бр. 108/2001г.). Акта по прилагане на закона може да урежда само материята за която е издаден – само продажбата.
    Топлофикациите при изготвянето на акта по прилагане на ЗЕ, изхвърлят материята продажба и я заменят с едностранното действие на монополиста „доставка“ в абонатната станция. С одобряването от КЕВР на този акт по прилагане на ЗЕ, е суспендиран/спряно е действието на самия закон, с което е установено брутално беззаконие!
    За да узакони бруталното беззаконие при парното „Народното“ събрание приема текста „доставка“ е продажбата, включително препродажбата на енергия и природен газ на клиенти“ § 1, т. 16 от ДР на ЗЕ (Д. в. бр. 54/2012 год.) – правен тюрлюгювеч обслужващ бруталното беззаконие и интересите на родната мафия притежаваща монополните дружества. доставката е и продажба, без да е извършена каквато и да било продажба и без някой да е купувал и ще заплаща нещо което нито е искал, нито е купил. Ето това не ни е от ЕС, а е продукт на родната мафия окупирала цялата власт?

  4. Българите са роби предимно на себе си. Ако поне веднъж скочим срещу мафията, нещата ще се променят

  5. V Balgariq ocelqvame VSE PO-TRUDNO!!!!!!!!!!!!!!! Nqmam nikakva nadejda za po-normalno ocelqvane pod rakovodstvoto na G-n Borisov i kompaniq!!!!!!!!!!!!! PREZIDENT RADEV- nevie lesno, nooo-NE OTSTAPVAITE nito za mig da otstoqvate interesite na Balgariq!!! Moje bi ste sam sreshto vsichki- BADETE nepokolebim v deistviqta i resheniqta VI-USPEH !!!!!!!!!!

  6. В ЕС всеки изкарва сам парите си, носи отговорност и спазва правила .. Свърши се оная басма с подаянията и безотговорността при соца, БКП-то и СССР-а … :-)

  7. Bulgarite sa robi nai napred na tezi tartei 240 na broi v parlamenta i ostanalite pokrai tiah, ako gi broim shte nadhvarliat 500 ,da ne govorim za nekadarnite slujiteli vav vsi4ki sektori i poneje sa ,koi brat ,koi svat i edin ot drug po nekadarni i po nepodgotveni za miastoto koeto sa zaeli i za da se svarshi neshto vse pak, pri poiavata na klient, siadat i po dvama ta i trima za edna i sashta rabota,niama srokove za izpalnenie,niama nakazania za neizpalnenie,a beeee…Ta …da vklu4im sega i EC ,Mnogo hrantutnici , mnogo gladni ku4eta za hranene,niama kak da ne e rob bulgarskiat narod i za sajalenie,niama skoro upravia, dokato ne se sakratiat ,tezi koito ne nosiat prinos za razvitieto na stranata ni ,oshte dalgo shte robuvame i tanem v nemotia.

  8. Zaminah za chuzbina zaradi deteto si i sam dovolna .Tuk toi poluchi dobro obrazovanie i realizacija.V Balgarila az poluchih obrazovanie no realizacija nikakva samo nachalnik s osnovno obrazovanie ot romski proizhod,koito govori na sluzitelite si taka: SLUSHAI MA OVCOOOOO. Izvodite i komentarite ostavjam na vas.

  9. Най после един стойностен човек!Хвала на родителите му ,че са го възпитали добре!Пожелавам му да е жив и здрав и дано никой да не дръзне да му пакости!

  10. Господин Радев едва ли ще успее да промени нещата. Всичко зависи от системата. В тази система в която сме след появата на Горбачов, политиците са само едни пионки в ръцете на истинските господари на света, групата милиардери за които почти нищо не се говори. И Исус Христос да слезе от небето, в тази система нищо не може да промени. Той вече 2000 години се мъчи да изкорени човешката алчност, основната движеща сила и при капитализма, но без успех. Комунизмът беше победен от човешката алчност още в самото начало. Някой ще каже: Ами как в по-развитите икономически страни хората живеят по-добре? Живеят по-добре защото грабят по-бедните от тях страни. Грабят природните богатства и използват евтината работна ръка, та могат да хвърлят малко повече трохи под масата за своите бачкатори.

  11. Това са простотии, антиевропейска пропаганда,никои грамотен, трудолюбив и нормален човек не е без пари и роб в Европа. В ЕС живеят само свободни народи сами управляващи своя живот и бъдеще.
    Българите са направени роби в собствената им държава от посткомунистическия елит, който ги управлява последните 30 години, целият представител на руско-българската олигархия, която ни ограбва труда и докара до положение на най-беден народ в ЕС, с най-пропадналата държава. Към този елит принадлежи и новият ни президент Румен Радев. Всичко, което говори буди недоумение, но се харесва от масата примати със сърпове и чукове в главите.

    • Георг,отиди при майкаси и я попитай можели да те върне там от където си дошъл. По

  12. Всички български младежи които познавам тук в Лондон, са добре или много образовани. Повечето от тях се надяват да се върнат в България със допълнителните умения придобити тук, плюс един западен език. Надявам се страната ни да се търси от етаргичния си сън и да се отлъчи от пътя на уадъка, който следва. Оасявам се че нещата са далеч по сложни. Нашите политици а и много обикновени хора са жертва на ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ чрез чипове. А останалите са редовно опрашвани с химикали с помоща на авиацията. Аз пазя един чип, който те изпуснаха. Има и печат. около 1-2 милимерта диаметра дискче е. Не се страхувам да го кажа. Писна ми да ме парализират преди да съм заспала и да се мъча да се боря с тях, няма спасение. Нямам менталната сила. Могат да се преборят с това само хора от простолюдието, които са само опрашвани, но те пък са опрашвани за да нямат воля за промяна и са като в летаргичен сън. Не е толкова просто, колкото си мислим. Нямам думи….

  13. БЛАГОДАРИМ ВИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,ЧЕ НЕ ПРЕВИХТЕ ГРЪБ КАТО ВЛЕЧУГО И КАЗАХТЕ ИСТИНАТА ЗА ГОЛЯМАТА РАЗРУХА ДО КОЯТО НИ ДОВЕДОХА ГОСПОДАРИТЕ ОТ ЕС И НАЙ–ВЕЧЕ НАШИТЕ УПРАВНИЦИ.ЕДИНСТВЕНО ВИЕ ЗА ТЕЗИ 27 МЪЧИТЕЛНИ ГОДИНИ ГОРДО ЗАСТАНАХТЕ ДО СПРАВЕДЛИВИЯ ГНЯВ НА НА НАРОДА ОТ БЕСТВАЩОТО МУ ПОЛОЖЕНИЕ И ЧЕСТО И ОТКРИТО КАЗАХТЕ НА НАШИТЕ НОВИ ГОСПОДАРИ,ЧЕ НИ ОМРЪЗНА ДА СМЕ РОБИ,ТАКА КАКТО НАВРЕМЕТО ЕДИН БЪЛГАРСКИ ВЕЛИК ПВОЖД ГЕОРГИ ДИМИТРОВ СЕ ИЗПРАВИ И В ЛАИЦИПГСКИЯ ПРОЦЕС ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД С ДУМИТЕ:“ДИВАЦИ И ВАРВАРИ НЕ СА БЪЛГАРИТЕ, А ФАШИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ“,НЕЩО,КОЕТО ДНЕШНИТЕ ИСТОРИЦИ,ГО ПРЕМЪЛЧАВАТ.А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ЕВРОПЕИСКИТЕ НИ ПАРТНЬОРИ МНОГО ЯСНО ГО КАЗВА ДИМИТРИЙ ВОЛКОГАНОВ В РОМАНА СИ ЗА СТАЛИН „ТРИУМФ И ТРАГЕДИЯ“ЗА ЖИВОТА НА СТАЛИН.НА 26 ОКТОМВРИ 1913 ГОДИНА КАЙЗЕР ВИЛХЕМ ВТОРИ КАЗВА НА АВСТРИЙСКИЯ МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ БЕРТХОЛ:“СЛАВЯНИТЕ НЕ СА РОДЕНИ ДА УПРАВЛЯВАТ,А ДА РОБУВАТ.И ДНЕС НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ В ЕС НАПЪЛНО НИ ИЗПОЛЗВАТ КАТО РОБИ И ЩЕ НИ ИЗПОЛЗВАТ ДОКАТО ИМАМЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *