Президентът Радев с тежък Удар по Статуквото! Отказа да Назначи Гешев за главен прокурор:

Президентът Радев отказа да попише назначението на Иван Гешев за главен прокурор. В специално изявление държавният глава разкритикува процедурата по избора му с аргумента, че той е бил единственият кандидат за поста без никаква конкуренция. А също и че не е била взета под внимание острата обществена реакция срещу кандидатурата му.

Иван Гешев се оказа единствен кандидат поста Главен прокурор. Изборът му беше подкрепен единодушно от целия ВСС, юристи, прокурори, политици, историци, и пр. експерти. В негова подкрепа се изказа дори посланичката на Великобритания, а седмица преди гласуването във ВСС Гешев посети Вашингтон. А след като и САЩ, и Великобритания застанаха на негова страна, на всички в колонията България им стана ясно, че западния избраник няма как да не бъде избран и назначен.

Предложението за поста главен прокурор да бъде избран Гешев, дойде от Бойко Борисов. А свързващото звено помежду им се оказа делото за фалита на КТБ – твърде чувствителна тема за премиера. В работата си като наблюдаващ прокурор по въпросното дело, Иван Гешев най-герберо-услужливо стигна до извода, че … Делян Пеевски няма нищо общо с фалита на КТБ. Впоследствие се оказа, че много от документите, които уличават момчето за всичко на Борисов и Доган в умишления фалит на банката, изобщо не са достигнали до съдебната зала. И всичко това – благодарение на Гешев.

Разбира се, когато най- изявените врагове на Гешев са бившия президент Плевнелиев и уличения в апартамент- гейт шеф на ВСС Лозан Панов, за разумния човек е трудно да осъзнае „какво пък толкова му е лошото на Гешев, Плевнелиев да не е по- стока“. И ще бъде напълно прав. С такива врагове, Гешев на всеки би станал симпатичен. Но това е резултатът от 10- годишната все по- зле прикривана диктатура на Борисов и ГЕРБ. Просто лапачката намаля и довчерашните съмишленици в кражбите започнаха да се карат за станалата вече оскъдна плячка. И започнаха да се роят и да воюват на все по-малки бизнес-кръгове – всеки със своите интереси. Лозан Панов стана шеф на ВСС, когато ГЕРБ управляваха с тъмно-сините „красиви и умни“ протестъри от градската десница, чийто предводител Христо Иванов беше министър на правосъдието във втория кабинет на Борисов. И като такъв промени правилата, спроред които сега избраха Гешев – а именно- да се избира от съдиите, а не от НС. Правителството с тяхно участие падна от власт и тъмно- сините бързо-бързо ги обзе тежка амнезия за периода, в който бяха патерица на Борисов и ГЕРБ и за съпричастността им към съдебната реформа.

Едва ли някой живее със заблудата, че ако не е Гешев, то главният прокурор пак няма да е на каишка при Борисов. Това е повече от ясно. Защото и Борисов, и главния прокурор (който и да е той) ни се назначават от Вашингтон и Брюксел. Нали Европейска Комисия наскоро каза, че отменя мониторинга върху съдебната ни система, защото работела като швейцарски часовник. Нищо, че реално е по- зле и от тази на Папуа – Нова Гвинея. За западните ни господари е важно само България да кротува… докато същите я обират до шушка.

А Президентът Радев поне показа позиция – аргументирана и достойна. Барем да им е ясно на господарите, че се сещаме какви ги вършат. А иначе, с Гешев или без него, докато западняшките еничари ГЕРБ с онбашията им Борисов са отгоре ни, нищо друго не ни чака като народ, освен бавна и мъчителна смърт. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ САМО СТРЕЛБА ПО БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ

    • само Гешев,а не партийни поръчки,които искат да свалят Гешев,за да се спасят от правосъдие!

  2. БЛАГОДАРИМ ВИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ЧЕ СТЕ С НАС НАРОДА ИМАТЕ ВСИЧКАТА НИ НАРОДНА ОБИЧ ДОВЕРИЕ И НАДЕЖДА ИСКАМЕ СИ НРБ СЪС ВАС ИСТОРИЯТА И БРАТСКА РУСИЯ

  3. Гешев не е човек на ГЕРБ,а на други,изглежда искат да свалят Гешев,за да си сложат техен човек,за да не бъдат осъдени определени престъпници,това е целта за свалянето на Гешев,партийна поръчка за свалянето му,затова и президента се колебаеше,но го натиснаха да реагира по този начин и да не подпише назначаването на Гешев.

  4. Глупости,искат да махнат Гешев,за да се спасят от закона някои престъпници и да не ги осъдят,а самия Гешев изобщо не е човек на ГЕРБ.

  5. НА КОГО И СРЕЩУ КОГО Е ГЕШЕВ ЛИЧИ ПО ДЕЛАТА МУ ЗАБРАВИХТЕ ЛИ НЕВИННАТА ИВАНЧЕВА ГЕШЕВ Е ФАШИСТ

  6. След Надя Колева няма какво друго да се каже. Вече и на децата е ясно, че престъпниците ги държи на власт Големият враг на България и единствено друг Голям е в състояние да ги свали. Процесът е на световно ниво.

  7. Радев, ти ми падаш в очите. Втори път за таб няма да гласувам! Защото:
    1. Някай да ти нахлуе в къщата и да прави там тараш без твое съгласие е повече от престъпление. Достатъчно основание веднага да арестуваш Гешев? Теб те пази цяла рота грардейци и още толкова бодигардове, които са на наша издръжка, защо не са реагирали? Единствената ти реакция беше да излезеш на площада с вдигнат юмрук. Ти имаш повече права и задължения. Защо не ги използваш? Не забравяй че ти си върховен главнокомандваш. Армията е подчинена на тебе и само на тебе, нито на Каракачанов, нито на Бойко. Гешев оправдава нахлуването си че имало сигнали. А пачките с кюлчета в спалнята на Бойко не са само СИГНАЛИ, А УЛИКИ. Защо главния прокурор не се самосезира?
    2. Най-обидното нещо някой да те нараче КРАДЕЦ, нито простак, нито идиот, а именно крадец. Веднъж Бойко пред цял народ по твой адрес каза „Крадеца вика дръжте крадеца!“ Защо не реагира? Ето сега пак
    Бойко нарече здравния министър Кацаров „лъжец“ и че Радев е стоял зад него! „Крадец, лъжец“ Как и защо търпиш всичко това?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *