Президентът Радев Поиска Оставката на шефа на КОНПИ – корумпето със сауната на покрива!

Президентът Румен Радев сне доверието си от шефа на антикорупционната комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев. Държавният глава обяви, че свиква Консултативния съвет по национална сигурност, който ще заседава по темата: „Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки“. Сред поканените обаче не фигурира името на началника на антикорупционния орган Пламен Георгиев, назначен на този ключов пост от ГЕРБ през 2017 г.

През последната седмица името на Георгиев бе замесено в серия от имотни скандали, вследствие на които се разбра, че в имотната си декларация шефът на КОНПИ е посочил неверни данни и е укрил над 250 хил. лв., за които не е ясно как е придобил. Подозренията срещу „борецът с корупцията“ Пламен Георгиев са сериозни и са за пране на пари и взимане на подкупи.

В имотната си декларация през 2018 г. шефът на антикорупционната комисия е скрил факта, че притежава огромна тераса на покрива на кооперацията, в която се намира едно от жилищата му. Всъщност определението „тераса“ е доста скромно за луксозно застроеното съоръжение от 186 кв.м, което Георгиев е обзавел с галерия, сауна за шест души, душ, барбекю, лятна и зимна градина.

Първоначално шефът на КОНПИ заяви, че въпросната тераса била обща събственост – на всички съкооператори в ултралуксозната сграда. Независимо че е достъпна единствено и само от неговия апартамент на три нива. Впоследствие обаче се оказа, че Георгиев е ипотекирал терасата, за да получи банков кредит за закупуването на същото това жилище.

Skandalno.net припомня, че като началник на Комисията по антикорупция, Георгиев е основният разследващ имотните афери на властта, които добиха популярност в обществото под името „АпартаментГейт“. Имотни сделки, придобити с нечисти средства и с манипулирани нотариални актове, в които се оказаха замесени цяла плеяда мастити гербаджии – Цветан Цветанов, кумицата му зам. министър Ваня Колева, министърът на правосъдието Цецка Цачева, Вежди Рашидов и пр. И се стигна до парадокса, при който Пламен Георгиев сега трябва да разследва и сам себе си!

Терасата на Пламен Георгиев, шеф на КОНПИ

„Няма как тази антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от господин Цветанов, да разследва Цветанов и то по беззъбия закон, наложен от самия Цветанов“, заяви преди дни президентът Радев по повод скандалите с луксозните мезонети на ГЕРБ.

„Няма кой да ме накаже“, нагло му отговори самият Цветан Цветанов, който орева телевизиите с абсурдни реплики, че не бил виновен, а жертва на… дългата ръка на Кремъл! Нищо, че разследването срещу него тръгна от американското радио „Свободна Европа“.

Порицание не последва дори от шефа му Бойко Борисов, който все пак, принуден отвън да вземе някакви мерки, го отстрани от парламента. Но пък го остави на ключови позиции в партията – Цветан Цветанов остава зам.- председател на ГЕРБ и … началник на предизборния им щаб. А единственият коментар на Борисов по скандала беше: „Лошо ни удариха“. Без капка критичност по адрес на мъжката му секретарка.

Затова и днешната реакция на президента Радев е изключително важна. С отказа си да покани шефа на комисията по корупция на консултативния съвет с тема „Корупция“ Радев даде ясен знак на Борисов и шайката му. Знак за това, че те не са легитимни. Защото системата им е проядена от кражби и корупция. И знак за това, че за пладнешкия грабеж, на който в продължение на 10 години подлагаха държавата ни, ГЕРБ ще бъдат наказани. Иде Видовден, дами и господа! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Много ви се иска ама нема никога да дойде ВИДЕНОВ ден,
    Никога, сега ще го отправят по живо по здраво да си харчи
    Парите, а на неговото място ще седне Пламен говняра номер две…
    Успех…

    • А сега ако има и кой на теб да ти види МАК адреса на компютърчето, IP то ти, и да те намери електронно от къде спамиш/дразниш/и обиждаш?! …

      • До „доброжелателния“ помияр: Абе парцал, ти кого плашиш бе, платена соросоидна к*рво! Сега аз на теб ще ти видя ай-пи-то и ще ти е*а п*тката лелина. Така добре ли е, платена герберско-соросоидна подлого?! Палячо! И „Доброжелател“ се писал! Деба и платената паплач гнусна.

  2. Леле колко се уплаших ,мале ,в тая тапанарска държава освен да ти бамнат ЕГН,и I.P.,друго не се случва ,на мен лично ми е ежедневие,не спамим ,не дразним и не убиждам ,просто действителността е такава..
    Тъпанар…

  3. Еми май никой няма да го спре г-н Георгиев да си ходи щом не се справя в поста си ! Ще дойде някой по добър ! Да се надяваме.

  4. Той тоя президент, цяло чудо е че го имаме. Даже много е търпелив ако питате мен !

  5. НАТО ЕС САЩ ГЕРБ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *