Президентът Радев: Левски не обичаше Склонени Глави. Затова изправете глави, българи, и се Борете с Достойнство… Съборете Днешното Иго!

Нашата битка за идеала на Апостола е сега! Затова изправете глави, българи, и се борете с достойнство… и съборете днешното иго!, заяви президентът Румен Радев в словото си по повод 147-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

Skandalno.net публикува пълният текст на словото на президента Румен Радев. Прочети по-долу:

На 19 февруари българите почитаме Апостола. Свикнали сме да казваме, че идваме на този паметник, за да склоним глави пред Левски.

Но Левски не обича склонени глави.

Не да склоним, а да изправим глави сме дошли тук!

Време е да спрем да търсим утеха в историята. Време е да се отучим да черпим достойнство от саможертвата на героите ни. Твърде удобно е да се гордеем с чужди подвизи. Свободата и достойнството нито се наследяват, нито могат да се вземат назаем. Всяко поколение води своите битки за тях. Нашата битка за идеала на Апостола е сега.

Свободното слово, честните избори, разделението на властите, които са основата на демокрацията, са похитени и опорочени. И днес се питаме това ли е чистата и свята република на Дякона? На такива ли хора оставихме народната работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни, както ни завеща Левски? Или на ония, които по думите на Апостола, подменят демократската република с деспотско-тиранска система?

Причините за неволите ни не са само търговците в храма на българската демокрация. Причините са и в нашето собствено униние, което ги допусна там. Примирението с лъжата и грабежа. С бедността и несправедливостта.

„Нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия“, пише Дяконът в онези години. Но тази горчива констатация няма да го спре да буни духовете, да просвещава, да отстоява идеала за чиста и свята република. Неговата смърт му само ще ускори пътя към Освобождението.

И когато жалеем за бесилото, нека да не забравяме, че Левски е символ на безсмъртието. Това безсмъртие, което осветли следващите поколения на България. Той е живо слово и дух, които продължават да събуждат и днешните българи. И хилядите хора, които сте тук, сте най-убедителното доказателство.

Затова нека днес изправим глави. Нека не забравяме, че всичко зависи от нашите „задружни усилия“. Че времето нас обръща, но и ние него обръщаме. България има нужда от доблестта и усилията на всеки от нас.

Нашата мисия не е да оплакваме героите си, а да сбъдваме мечтите им.

Да живее чистата и свята република!

Да живее България! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Освиркваха Данчето Фандъчкова
    ДОЛУ ШАЙКАТА ГЕРБ И МАФИОТ БОЙКО БОРИСОВ!!!

    • Падне ли това правителство на Бойко,идва антибългарско правителство.

    • Падне ли това правителство,което управлява в момента,ще дойде антибългарско правителство след него.

      • Атакаджийски брътвеж, некадърно и бездарно слепен. Издразних се още в началото му от празните приказки, дължината и пълната неадекватност на видеото. И аз да съм редактор в тубата ще го изтрия. Там има истински видеа, а не такива гьобелсовщини с малко истина и много манипулация. Кажи на фюрерчето си, да си отреже златният пръст и да си го ползва по предназначение.

      • Защо съм трол. защото съм си направил труда да гледам това, за което подстрекавате, оценил съм го, според собствените си виждания и познания и съм споделил с останалите да не си губят времето?

        И там и тук си по-анонимен от останалите, а много държиш да правиш пропаганда, КОЙ Е ТРОЛ?

  2. БОЙКО ПРОСТИЯ БЪЛГАРОУБИЕЦ МАХАЙ СЕ С МАФИОТСКАТА СИ ХУНТА ЗАВИНАГИ ОТ ЖИРОТА НА НАРОДА МРАЗИМ ВИ

  3. СТИГА СТРАХ И СТЕ СЕ КЛАНЕЛИ НА ТАЗИ МУТРА!!!г-н РАДЕВ Е МНОГО ПРАВ!!!

  4. Блестящо слово на Президента, адмирации! Румен Радев никога не излиза извън установените рамки на Закона, затова е непоклатим! Умен, смел, ерудиран, гордеем се с него!

  5. Най отявлените престъпници в България, довели до нейното разграбване и обезличаване и тотален национален крах гракнаха в един глас против българския народ! Шествието, оглавено от Президента Радев беше предварително оповестено в медиите и на него дойдоха само симпатизанти на президента! Аз бях най отпред на изкуствените заграждения един час предварително и бях заобиколен от млади хора без партийна принадлежност, какъвто съм и аз! От суката на очакването се разговаряхме и опознавахме взаимно! Имаше хора и от провинцията, млади и нахъсани !Общото в разговорите ни беше симпатията към президента и омразата и ненавистта към Бойко Борисов и управляващата хунта! Дори и полицаите пред нас, отстоящи на две крачки от нас чуваха разговорите ни и се съгласяваха с нашите разсъждения и заключения относно властта и нейният терор над народа! И какво се получи днес след денят на преклонението пред Апостола? Управляващите „гарвани гракнаха грозно и зловещо“ срещу спонтанното освиркване на властимащите персони на поклонението! Не им харесаха хулите и освиркването на народа и те дружно се заеха с оплюването на президента,който дори помоли присъстващите да не дюдюкат и освиркват властниците в този ден на преклонение!И какво се получи днес, денят след преклонението? Най големите предатели,родоотстъпници и майцепродавци гракнаха в дружен глас срещу народа, позволил си да ги оплюе и освирка!Пръв скочи ренегатът Биков (Хаджистевчов),който до вчера стръвно хулеше и плюеше Б.Борисов, а сега лижещ му задника, като предан ренегат гербераст, се опита да хули и очерня президента Радев! Дружно след него гракнаха и безродниците от СДС!Не им харесаха думите на Левски, цитирани от президента: “ И днес се питаме това ли е чистата и свята република на Дякона? На такива ли хора оставихме народната работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни или на ония, които подменят демократската република с деспотско-тиранска система?“
    Грачете,грачете гарвани, в най скоро време ще прегракнете,като се възроди, но вече истинският народен съд!

  6. Ха да видим сега: президент на единния народ! Добре. Бабички с БСП активно мероприятие, добре. Празник ли е ОБЕСВАНЕТО на най-истинския българин??? Ех джендър, педали, манафи, за едни 50-70 лева, изкарали Ви вън…

  7. Имате. Всичката. Ни. Народна. Обич. И. Доверие. Господин. Президент. С. Вас. Сме. Народа

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *