Преди минути: САЩ Подви Опашка! Изтегля корабите! Планът им за Сирия се провали! Ето как Русия Победи Янките без нито един изстрел:

Само няколко часа след настървените закани на американския президент Доналд Тръмп, че до 72 часа ще хвърли по Русия цялата US-военна мощ от „хубави, нови и умни ракети“, САЩ изведнъж обърна позицията си на 180 градуса и рязко смекчи тона.

Днес Тръмп забрави за вчерашните си агресивни изблици срещу Русия и призова за спиране на надпреварата във въоръжаването. Нещо повече: Той обвини бившия президент Барак Обама за влошените отношения с Москва и заяви, че скалъпената афера с т.нар. „руска намеса“ в изборите на САЩ, е дело на демократи от администрацията на предшественика му.

В заключение Тръмп обяви, че все още не е ясно дали Америка ще нанесе удари по Сирия, въпреки че срокът за нападението, което лично той обяви, изтече преди повече от 6 часа.

Американският министър на отбраната Джеймс Матис коментира, че все още се прави оценка на доказателствата дали наистина в сирийския град Дума е имало химическа атака срещу цивилни. И дали правителството на Башар Асад стои зад нея. Но Пентагонът заяви принципната си готовност да нанесе удари.

Изказването на Матис се случи няколко часа, след като Тръмп нарече сирийския президент „животно“, а по адрес на защитника му Владимир Путин, коментира, че „ръцете на руския президент са изцапани с кръвта на сирийски деца“.

На заплахите на американските кучета на войната Русия отговори твърдо и категорично, като заяви, че ще сваля всяка ракета, самолет или кораб, който си позволи да обстреля Сирия. А днес стана ясно, че няколко китайски военни кораба вече приближават бреговете на Сирия.

И блъфът на САЩ приключи позорно. Нито един от западните съюзници на Вашингтон не откликна с охота на идеята да разбомбят и плячкосат още една арабска държава. Само Тереза Мей потвърди участието на Великобритания в сирийската авантюра, но с хиляди условности и „неокончателно“, имайки предвид, че там ще ги чака цялата военна мощ на ядрена Русия. Така, че окончателното решение на Лондон зависи от предстоящо гласуване в парламента.

С две думи: Третата световна война се отлага за неопределено време.

За какво тогава им беше на САЩ целият този цирк? Отговорът на този въпрос дойде рано тази сутрин. Когато стана ясно, че армията на Башар Асад и руските военно-космически сили са успели да превземат последната крепост на джихадистите, подкрепяни от Запада – анклава в Източна Гута. Ключовият град от епичното сражение срещу терористите беше именно в гр. Дума. И понеже САЩ вече нямат сухопътни войски на територията, си измислиха въображаемата химическа атака, като законов предтекст да нанесат удари по сирийската армия, с което да спрат превземането на града и на областта Източна Гута. Планът на янките обаче бе разкрит и оповестен от руснаците месец по- рано.

Кризата в Сирия обаче все още е далеч от окончателно разрешаване. Какво е ясно и сигурно до момента:

  1. Еднополюсният модел в света вече е разбит. В противен случай, САЩ и Западът отдавна да са разпарчатосали Сирия.
  2. Русия и съюзниците й Китай и Иран вече са световен фактор и втори политически полюс, с който Западът няма как да не се съобразява.
  3. Русия показа по категоричен начин, че не се страхува от директен сблъсък със САЩ.
  4. А САЩ показаха точно обратното – че не им стиска да предизвикат Русия на бойното поле.
  5. Западът не желае мирно разрешаване както на конфликта в Сирия, така и на повечето конфликти по света. Янките почти винаги нападат, без да представят надеждни доказателства за неизбежна военна интервенция.
  6. Единствените „доказателства“ за предполагаема химическа атака в сирийския гр. Дума идват от спонсорирани от Запада НПО- та, като „Белите каски“ – многократно уличавани в изфабрикуването на фалшиви снимки и видеа с „жертви“ на такива атаки.

7.  Световните медии са маша в ръцете на западните правителства и разузнавателни служби. Те отразяват едностранчиво само това, което им се спусне. А информациите не се подлагат на никаква критичност, като целта е населението да бъде насъскано в определена посока. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Благодаря, Надя, за чудесния материал! Обичаме Русия и знаем, че ще победи!

  2. Това звучи добре, но можете ли да дадете линк от кой източник ви е информацията?

  3. САЩ се впуснаха в унищожителен водовъртеж… породен от тяхната безмерна алчност!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *