Гинка Върбакова поиска ШОКОВО Поскъпване на ТОКА! Вижте каква Ценова Балтия ще ни Удари:

Бомбастично и шоково увеличение на цената на тока са поискали от ЧЕЗ на 30.03.2017 г. Енергото, което скоро официално ще премине в ръцете на Гинка Върбакова, е поискало нощната тарифа да се увеличи с… 51 %. Поискано е също увеличение на цената за достъп с 35 %, на цената за пренос – с 34 %, както и на дневната тарифа с 5 %. Това разкри лидерът на БСП Корнелия Нинова, която показа и документа, подаден от ЧЕЗ. Неясно защо, управляващите от ГЕРБ са го крили до момента.

Все още не е ясно и докъде е стигнала сделката между ЧЕЗ и Гинка Върбакова. Но по всичко личи, че в най-скоро време ще приключи и Гинка ще стане пълновластната господарка на тока в близо половин България. Държавата най-безотговорно се отказа да участва и да закупи дял от енергото.
Не е ясно и как точно Гинка Върбакова ще заплати цялата цена по сделката, която възлиза на … повече от 1 млрд. евро. Както и да се разплати обаче, Гинка няма друг полезен ход, освен… да увеличи ударно цените на тока. Нещо, за което редица експерти предупреждават от месеци.

В тоя ред на мисли, искането за бомбастичното увеличение на тока едва ли е някаква чешка хрумка, и то броени месеци преди ЧЕЗ да продаде активите си на Гинка. Чисто и просто законовият срок за подаване на документи за нова цена на тока е три месеца преди 1 юли. И ЧЕЗ са подали иска, за да вдигнат продажната цена на дружеството си, а и като реверанс към бъдещия собственик на компанията – госпожа Върбакова от Пазарджик.

Според закона, искането за увеличение цената на тока трябва да стане публично достояние, да се оповести в медиите. Но Гинка се е постарала нейното искане да остане скрито.

Остава да видим сега дали КЕВР ще го одобри. Енергийната комисия доби печална слава след като отказа да вземе отношение по скандала с Гинка и не спря мафиотската й сделка с ЧЕЗ.

Банковите кредити, които пазарджиклийката ще получи, са в размер на около 320 млн. евро – колкото да покрие активите на ЧЕЗ. И даже няма да й стигнат, тъй като крайната сума е около 400 млн. евро. След това обаче ще са й нужни още 500 млн. евро, с които да покрие спешните нужди от ремонти и да обнови трасето, разкриха от чешката компания.

В продължение на цял месец Гинка най-безсрамно лъга, че имала външни инвеститори. Но се оказа, че такива изобщо няма. Дори банките, които й отпускат кредитите, са само български. А изплащането на заемите няма как да се случи, ако Гинка не вдигне драстично цената на тока. Както предупредиха редица енергийни експерти.

И така, бомбата Гинка продължава да цъка. Правителството се е скрило и с притаен дъх очаква социалния взрив и тътен, който ще се разнесе, когато тя избухне. А дотогава ГЕРБ ще се правят, че не разбират, че не са знаели… и ще настояват, че не можело да се месят в делата на частни фирми. Нищо, че ги разконспирираха – стана ясно, че цялата държава е лобирала пред ЧЕЗ именно Гинка Върбакова да закупи бизнеса им. Това признаха от чешката компания.

Междувременно около Гинка Върбакова избухна и втори чутовен скандал. Стана ясно, че пазарджишката хубостница е прилапала и имоти в центъра на София, собственост на … църквата! Патриарх Неофит призна за сделката. Оправда се, че не бил съгласен и я подписал с… омерзение! Така или иначе обаче договорът между Гинка и БПЦ е факт. А Гинка и стоящата зад нея гербаджийска кохорта от лапачи блажи здраво от църковните сгради. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Ами хайде, идете вярвайте на църквата. Каквато е ситуацията в държавата, такава е и в църквата. Това са двете власти–църковна и светска. Кой знае приходите и разходите на едната и на другата. Защо мислите, че църковната власт е олицетворение на правда??? Това е най-голямата заблуда в глобален мащаб, и България не е изключение. Кой знае колко са имотите на БПЦ, къде се намират, а и къде подават документи за приходи от наеми, къде ли ги декларират?
    Светските властници са с бездънни джобове,а църковните–с широки ръкави, в които се побира цяло агне. Хайде със здраве–и да чакаме поредния шамар,
    който ще ни отвъртят пак–я някоя нова Гинка, я някоя църковна калинка–хрисими, нищо не знаещи,
    но на смрад ухаещи.

  2. Хората бомба ще го удари,нас ценови шок,кое е по -силно и то от ръцете на мафиотизирана циганка.Този проблем лесно няма да се реши,трай българино за зелена трева!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *