Преди минути: Елена Йончева СМАЧКА Бойко Борисов след като го осъди за клевета! Ето какво заяви тя:

Елена Йончева даде първото си интервю след като осъди премиера Бойко Борисов за клевета.
„Присъдата на Борисов показва, че политиците в България нямат право и не трябва да си позволяват да лъжат“, заяви журналистката, която е и депутат от БСП.

Йончева даде на съд Бойко Борисов и цялата му партия ГЕРБ заради нагли и лъжливи изказвания на премиера по време на миналогодишната предизборна кампания. Тогава, пред свои симпатизанти в Бургас, министър- председателят заяви, че държавата наливала милиони на Елена Йончева, за да прави тя репортажи и интервюта. И това се случвало по време на връзката й с бившия премиер Сергей Станишев.

В хода на делото за клевета адвокатите на Борисов пледираха, че клиентът им не бил казал точно тези думи и дори да ги е казал, Йончева сама се е припознала в тях. Друг аргумент на защитата на премиера беше, че Той е отправил тези реплики по време на кампания, а тогава било позволено. Което твърдение е само по себе си абсурдно! Защото не само в България, но и където и да е по света няма закон, който да позволява на политиците когато са в кампания да лъжат и клеветят на поразия. И да им гарантира, че след това няма да поемат отговорност за лъжите си.

Освен че съдът призна Бойко Борисов за лъжец и клеветник, наложи на него и на партията му да изплатят 5000 лева на Елена Йончева. Журналистката заяви, че ще дари тези пари за благотворителната кампания „Повече българчета за България през 2018“.

Изпаднал в тотално безсилие пък, адвокатът на премиера – Марин Марковски заяви, че съдебното решение е „грешка“ и дори обвини съдията в „политически пристрастия“.

Интересен обаче е и поводът по който преди 1 година Борисов охули Елена Йончева. Тогава, няколко дни преди клеветническото изказване на премиера, журналистката заявява, че управляващите от ГЕРБ крадат и от програмата за саниране и от строежа на оградата по границата с Турция. За което извади и документи.

Миналата година Елена Йончева разкри корупционната – шуробаджанашка схема, по която родата на депутата от ГЕРБ и бивш министър Делян Добрев, източва парите за саниране в Хасково. Също така, в своя филм „Граница“ показа и лошото качество на строежа на оградата по границата с Турция. В момента Йончева разследва и фирмите, които са я строили – все близки до ГЕРБ. От месеци тя се опитва да получи достъп до документи, които разкриват злоупотребите по изграждането на съоръжението, но засега прокуратурата не й го осигурява. Всичко това изнервя крадливата колониална шайка ГЕРБ до крайност. И накара премиера от страх и безсилие да си изпусне нервите. За което бе и осъден. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Законите могат да бъдат направени така, че политиците да не лъжат. Но политиците, които правят законите, не могат да живеят, без да лъжат!

  2. Моля Ви, не използвайте за Борисов местоимението „Той“ /с главна буква/. Борисов не е Господ.

  3. До „Скандално“. Крайно време е да се научите да слагате дата на всяка ваша статия. Получава се една новина станала брадата да ни я поднасяте като топ новина. Имам предвид – „преди минути“.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *