Преди минути: Владимир Путин си ПРИБРА Украйна! Пентагонът в Паника! Виж ТУК:

Преди няколко дни ръководителят на Донецката народна република Александър Захарченко изненадващо за всички предложи в рамките на ЦЯЛА Украйна да се създаде нова държава, която да носи името Малорусия.

Захарченко предложи още в конституцията на тази нова държава законодателно да се закрепи категоричното й неучастие в каквито и да е военни съюзи. Той постави и императивното изискване учредената засега само на територията на Донбас нова държава Малорусия, да бъдат възстановени връзките с Руската федерация и да се поеме курс за присъединяване към съюзната държава „Русия – Белорусия“.

Председателят на Донецката народна република подчерта, че Донбас никога няма да се върне в състава на Украйна. Но пък е сигурно, че скоро Украйна ще се присъедини към Донбас.

Това изказване на Александър Захарченко бе толкова неочаквано, че прогърмя като бомба в задрямалия и окончателно спрял, без да постигне никакви резултати, така наречен Мински политически процес.

И мигом политици, депутати, политолози и историци се нахвърлиха да коментират бурята, която създаде ръководителят на ДНР. Защото според неговата мирна концепция новата държава трябва да се формира не като спрягания проект „Новорусия“ (само в рамките на Юго-Източните региони на Украйна).

Наместо това Захарченко предлага проектът „Малорусия“ – нова и независима от Запада държава на територията на цяла Украйна! Която да е алтернатива на сегашната бандеровска неонацистка власт в Киев. И обосновава предложението си с това, че Донецк и Луганск в момента са последните островчета на легитимна държавна власт. Защото бандеровците и техните ментори от САЩ завзеха властта след незаконен въоръжен държавен преврат в Киев.

Думите на Захарченко развенчаха Порошенко и неговата майдановска клика като окупатори, които са узурпирали противно на всякакви международни норми държавната власт в Украйна.

И понеже Порошенко и неговите американски „приятели“ са изключително недалновидни, те направиха глупостта неколкократно да заявят официално, че „тяхната“ Украйна не е правоприемник на Украинската съветска социалистическа република, а на украинските крайни радикали от УНР. А такава държава като УНР не съществува в ООН. Правоприемник на днешна Украйна в ООН е УССР.

Така безмозъчните украински бандеровци сами признаха, че тяхната власт е незаконна. Понеже бандеровска „държава“, която да е правоприемник на днешна Украйна не съществува в международния правов свят.

С други думи- създаването на Малорусия ликвидира всякакви договорки от Минск. Защото появата на нова държава, която при това притежава легитимна власт, дадена й от народа на Украйна, поставя кръст на съществуването на бандеровския Киев.

И дори, по настояване на Запада, Минският процес да продължи, то Донбас вече има правото да претендира не за някакъв си „особен статут“ в състава на Украйна. Донбас чрез държавата Малорусия вече има пълното легитимно основание да претендира за цяла Украйна.

И при това от юридическа гледна точка исканията на Донбас са много по-обосновани и в съответствие с буквата и духа на международното право.

Поради тези причини западните „гаранти“ на така наречения „Мински процес“ поискаха от Москва незабавно да осъди решението на ръководителя на Донбас Захарченко да учреди създаването на държавата Малорусия. Такава реакция от Москва обаче не последва..

Всъщност се случи точно обратното: Официалният представител на Русия в Минск Борис Гризлов, заяви категорично и недвусмислено, че създаването на Малорусия е в отговор на провокационните действия на сегашната власт в Киев. Кликата на Порошенко и неговите западни господари днес унищожава народа на Украйна. И това става както в Юго-Източните региони, които се борят с оръжие в ръка за свободата си, така и в цяла Украйна, където вилнеят банди, глад и мизерия.

Най-важното е, че учредяването на държавата Малорусия в Донбас, с претенции към цяла Украйна е още един БРИЛЯНТЕН ход на руския президент Владимир Путин. И сериозно предупреждение на Руската федерация към Пентагона. А същността на това предупреждение е кратка: Бандеровският нацизъм ВЪН от Украйна. САЩ и НАТО ВЪН от Украйна. ВЪН от Киев, който е люлка на руската цивилизация, държавност и целия руски свят. Руската мечка тръгна в настъпление, а резултатът ще видим съвсем скоро! Но едно е сигурно: Не след дълго Украйна ще се върне в руската орбита, категорични са специалистите. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Интересен коментар. И поучителен за кухите глави в днешен Киев.

    • ДА,стояне,КРАЙНО време е,НО,ДУПЕ,ДУПЕ трябва,всеки милиметър движение вече е щракане на,,ЗАПАЛКАТА,,А стиска ли им на ШВАБИТЕ пак да се,,ПЕКАТ,,на РУССКАТА СКАРА?! стояне за всичко на този свят е нужен АКЪЛ и силен ЮМРУК,ЯВНО ти нямаш ни едното ни другото!

    • ,,ТОЯ,,Путин е президент на НАЙ СИЛНАТА ВЪВ ВОЕННО ОТНОШЕНИЕ държава в света,И НЕ НАПРАЗНО 4 години Е ПЕРСОНА номер ЕДНО в ПОЛИТИКАТА,ТАКА,ЧЕ НА,,ТОЯ,,ПУТИН СЕ КРЕПИ МИРЪТ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ,ДА НА ,,ТОЯ,,!

  2. Това случи ли се, глупавите американци няма да го преглътнат, заради голямото си его и ще настане война. Инак си харесвам руснаците, но е по важен нашия „задник“, зощото сме разположени както казват между чука и наковалнята.

    • Това ще ни е за урок,,НА КОГОТО МУ Е МАЛКО УМЪТ,ТРЯБВА ДА МУ Е ЯК ЗАДНИКА,,това сме ние българите,толкова сме кухи,че не умеем,даже за себе си да решаваме,какво и как да правим! А,чакаме някой да ни води,като овце!

  3. rusia samo e osvobojdavala i nikogo ne e porobvala ako stane voina i stanem jertva zaradi nasite mafioti upravnici koito ni napahaha v nato ste platim grehovete zaradi predatelstvoto kam rusia balgarskata blagodarnost kam osvoboditelite vinagi e bila predatelstvo na upravliavasti vav vsichki epohi no mislia che bratska rusia ste izmisli variant da ni spasi oste vednaj putin mnogo pati e kazval nikoi da ne posiaga na balgaria ruskia narod vse oste ni obicha

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *