По заповед на САЩ: Пращаме Български Войници за ПУШЕЧНО МЕСО в Ирак! Планетата има нови лидери – Русия и Китай! Виж Тук:

България отново изпраща контингент в Ирак! Това разкри военният министър Красимир Каракачанов, след среща с колегите си, представители на страни- членки в Алианса. Каква точно ще е задачата на българските военни части, не е известно засега.

През 2003 г. страната ни беше въвлечена в кървавата авантюра на САЩ в Ирак. Като резултатът от нея беше погром, разцепване на държавата и създаването на предпоставки за възникване на радикални джихадистки групировки. За постигането на този „блестящ“ резултат, България пожертва животите на 13 военнослужещи, а други 30 нашенци бяха ранени по време на уж омиротворителната мисия.

Сега обаче обстановката в Ирак е още по- сложна и в пъти по- опасна. Но не това е проблемът – защото българите са добри и смели войници. Проблемът е в каузата.

Какво правят още в Ирак и Сирия частите на Западната коалиция, предвождана от САЩ? Те твърдо заявиха, че няма да се изтеглят от региона, въпреки че Русия го прочисти от джихадистите от ИДИЛ. Даже президентът Доналд Тръмп обяви, че съвсем скоро изпраща хиляди нови US-войници в размирния регион. Явно обаче няма да са само американци, щом са поискали и от България да изпрати нови части.

Какво правят в момента янките и западните им партньори в Ирак и Сирия и защо вбесиха Ердоган до степен, че да заплаши открито САЩ? Планът на Вашингтон е да подкрепи кюрдите, за да откъснат територии от Сирия, Ирак, Турция и Иран, които да обособят като голяма кюрдска „квазидържава“ – „Разделяй и владей“. По този начин американските военни искат да взривят региона и да си осигурят масирано присъствие в там, като най- вероятно кюрдската квазидържава набързо ще бъде превърната във военна крепост на САЩ. И вече трудно някой ще ги мръдне оттам.

А причината Вашингтон да драпат със зъби и нокти за силни позиции в региона е повече от ясна – САЩ се стреми да продължи да държи петролните кладенци в Ирак, както и да сложи ръка върху залежите в Сирия. Също така, позицията е изключително удобна да „диша във врата“ на Иран, тъй като най- вероятно те ще са следващата мишена на западняците.

Израел от години се опитва да подтикне Вашингтон към война с Иран – хегемонът в близкоизточния регион във всяко едно отношение. Въпреки набезите на САЩ, Израел и западните им партньори, Иран засега запазва абсолютно хладнокръвие. По време на възхода на Ислямска държава, когато джихадистите се опитаха да нахлуят и в Иран, Техеран се ограничи да ги предупреди само устно – точно с едно изречение. И ИДИЛ (разбирай западните им спонсори) така и не посмяха да прекрачат границата с Иран.

Турският президент Ердоган обаче не е толкова спокоен. Той направо нахлу на територията на Сирия, за да се разправи с кюрдите. И неведнъж предупреди САЩ да оттеглят подкрепата си за тях. Тръмп уж обеща да го направи (по време на лична среща с Ердоган преди около месец). Но това така и не се случи. Планът на Вашингтон продължава с пълна сила. На янките очевидно не им пука, че се конфронтират директно със свой съюзник в НАТО.

Засега Русия не взима отношение в споровете, тъй като в началото на годината обяви, че се оттегля от Сирия. Москва остави на терен само скромно военно- въздушно подкрепление, което да помага на про-правителствената сирийска армия да изтласка окончателно джихадистите. Това явно успокои САЩ и Израел и в момента те са се развилнели в региона. Преди дни Западната коалиция за пореден път атакува части на армията на президента Асад под предлог, че нападнали централа на кюрдите. Случайно или не, по това време въввъпросната централа имало западни военни.

И при тази напечена и сложна обстановка в Близкия Изток – защо България ще изпраща нов контингент. Пак ли ще ни използват като пушечно месо? И докога ще участваме във войни, които нямат абсолютно нищо общо с нашите проблеми, освен че ни създават нови такива – като масирани мигрантски вълни, например. А оправданието, че сме съюзници в НАТО и не можело да откажем, е напълно несъстоятелно. Та нима САЩ и Турция не са партньори в НАТО? И въпреки това, двете държави в момента, макар и неофициално, са във война!

Истината е, че старите военни съюзи вече са в историята. Ситуацията по света се промени. Планетата вече има нови лидери и това са Русия и Китай. Именно по тая причина доскорошни съюзници вече се бият помежду си и всеки търси нови партньори, с които има реални общи интереси.

Българските политици обаче тая работа ги интересува само дотолкова, че да не им спре Брюксел еврофондовете. А изплащането на тия евро-трохи пък е пряко обвързано с участието ни и във военния съюз на НАТО, с базите и военните части, които им осигуряваме за пушечно месо. Напълно безвъзмездно. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Приготвяйте ковчезите и чакайте подаръци от Ирак!

  2. УВАЖАЕМА ГОСПОЖА КОЛЕВА, ИСТИНАТА Е В ПОСЛЕДНИЯ АБЗАЦ НА СТАТИЯТА НАПИСАНА ОТ ВАС. НАШЕТО МНЕНИЕ НАПЪЛНО СЪВПАДА С НЕЯ( ИСТИНАТА).

  3. – Как свързвате изчезването на златния резерв на България с името на Андрей Луканов?

    – Убитите при инсценирана катастрофа 14 войничета и разрушаването на мавзолея на Георги Димитров е свързано с изнасянето на златния резерв от България. От мавзолея по указание на Луканов се изнася златният резерв на България – 25 тона злато, и се пренася в Англия, където се пази. Сградите на парламента, БНБ и Партийният дом са свързани с тунели, където е било това злато. Резервът се товари от 14 войници от Строителни войски, ръководени от Иво Карамански.

    След предварително умъртвяване тези войници ги изгарят на Околовръстното шосе в София, за да се заличат дирите на Евгени Бакърджиев, на когото му е поставена задача да разруши мавзолея. Той е лична охрана на последния казионен земеделец Петър Танчев. Разрушаването на мавзолея е ясно, интересното е защо няма никаква реакция и до ден днешен.”

    Михаил Михайлов е съдебен заседател в Плевенския съд от 1995 г. Офицер от резерва, служил е в ракетното поделение на с. Телиш. Бил е член на БКП-БСП до 1999 г., но напуска разочарован. Бил е свидетел на източването на на пари по аферата “Акрам”. Председател на Българския антифашистки съюз в Плевен от 1993 г. до 1999 г.

  4. Да ви напомня: Единият от деветте загинали български войници в Ирак е убит от американец – т.н. „приятелски огън“.

  5. А КАКВО ЩЕ ТЪРСЯТ БЪЛГАРИТЕ В ИРАК ЖИВИ ДА НЕ СЕ ВЪРНАТ ЩОМ СА СЪС СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИСТ НАТО

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *