Потрес! Брюксел със Заповед към България: Незабавно Приемете Истанбулската конвенция!

Европарламентът гласува резолюция за задължителното налагане на Истанбулската конвенция във всички държави от ЕС. Към момента спорният документ не приет единствено от 7 страни в ЕС, а именно- България, Унгария, Великобритания, Литва, Латвия, Чехия и Словакия. Затова и в края на тази седмица Европейският парламент гласува призив за незабавното му приемане и от държавите- отцепници.

Припомняме, че въпреки горещото желание на управляващите от ГЕРБ час по скоро да приемат безумния документ, българският съд отхвърли Истанбулската конвенция като противоконституционна и така отряза мерака на евро-слугите Борисов и сие. Сега обаче Брюксел се опитва да заобиколи националните законодателства на отделните държави и да наложи документа централно.

Как българските евродепутати гласуваха това решение на Европарламента:
В подкрепа на Истанбулската конвенция са застанали двама от общо тримата евродепутати от ДПС.
Срещу документа са застанали Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков, Александър Йорданов, Андрей Новаков, Асим Адемов.

Десният Радан Кънев е гласувал с въздържал се.

Интересно е гласуването в групата на европейските социалисти. Единствените обявили се против Истанбулската конвенция са българските евродепутати Иво Христов, Петър Витанов и Цветелина Пенкова.
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е гласувал с … въздържал се. Странна промяна в поведението му, като се има предвид, че същият се изяви като един от най- яростните лобисти за приемането на скандалната конвенция. Всички помним как преди година Станишев се опита да извие ръцете на БСП да подкрепи документа, като за целта довтаса кризисно от Брюксел… и се кара, и размахва пръст от тв. екрана на Корнелия Нинова. В лобизма с в полза на неолибералния глобализъм Станишев падна до там да заплаши БСП с изключване от ПЕС, ако Столетницата продължи да упорства и не разпише документа.

Сега обаче Станишев гласува с въздържал се. Каква метаморфоза само!

С „въздържал се“ е гласувала и Елена Йончева. Което е също голяма изненада за всеки редови социалист у нас.

Под предлог „за спиране насилието над жените“, в Истанбулската конвенция са вмъкнати скандални и силно шокиращи решения и директиви: за въвеждане на понятието „трети пол“, за нова интерпретация на пола – бил социално явление, а не полово. Въвеждат се уроци по сексология още в детската градина и задължително изучаване на развратната джендър идеология в училище.

Освен това, приемането на Истанбулската конвенция ще задължи страната ни да спонсорира всички НПО- та и медии, които подкрепят и пропагандират в полза на т. нар. сексуални малцинства. Изключително удобен и иновативен начин за създаване на неолиберални мрежи за влияние, за налагане на контрол над населението. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

Още по темата: Бойко Борисов: Срамувам се, че не успях да прокарам Истанбулската конвенция!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. България е тествана вече и знаят, че ще се съгласи. Тук революции не стават.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *