Последна мобилизационна вълна в Украйна. Киевският Режим събира последните останали 500 хил. цивилни мъже. Прави нови бригади от 17-годишни, избягали в чужбина, инвалиди и психично болни. (С ДОКУМЕНТИ)

Украинската рада намали наборната възраст, преразглежда удостоверенията за инвалидност и поиска от Полша и Германия да върнат 300 хил. избягали наборници!

Военната и гражданска администрация на Украйна стартира нова мобилизационна вълна, която вероятно ще е и последната, имайки предвид изчерпания демографски ресурс на страната и таргет групите, към които свикват под бойните знамена. В рамките на тази мобилизационна кампания режимът си е поставил амбициозната задача да събере 500 000 души – от 17-годишни момчета до мъже на възраст между 50 и 60 години. На мушката на военкоматите този път са и всички студенти, избягалите в чужбина и дори инвалидите.

Подробностите са шокиращи и описват геноцида, на който фашисткия режим подлага собственото си население.

Безпрецедентен брой работници и студенти са повикани във ВСУ. Данните са от началото на септември и показват, че Киев готви тотална мобилизация на населението.

До всички региони в страната са изпратени писма с искане за актуализиране на списъците както с подлежащите на мобилизация, така и с тези, които са освободени от такава.

Военните администрации на Черниговска, Сумска, Днепропетровска, Одеска, Запорожска, Харковска и Николаевска области изпратиха искания до предприятията да съставят списъци със служителите си мъже. Същите предстои в кратки срокове да бъдат изпратени на фронта.

На военните комисари е разпоредено да засилят издирването на лицата от мобилизационните списъци, които не могат да бъдат открити, за да им се връчат повиквателни.

Председателят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов: Украйна ще извърши допълнителна мобилизация!

„Започваме допълнителна мобилизация“, каза секретарят на Съвета за национална сигурност на страната Алексей Данилов. По думите му Военното министерство в Киев настоява за допълнителен набор.

„Да, армията направи заявка и ние ще изпълним заповедта“, каза Олексий Данилов .

Трябва да се отбележи, че информацията за новата мобилизационна вълна идва на фона на огромните загуби на въоръжените сили на Украйна по време на продължаващата трети месец мащабна контраофанзива. Според западни военни анализатори само между юни и август тази година украинската армия е загубила над 40 000 убити войници.

В същото време загубите на Киев от началото на руската СВО се оценяват на над 500 000 убити войници. А ако към загиналите добавим и броя на инвалидизираните ранени, пленените и безследно изчезналите – то невъзвратимите украински загуби ще надхвърлят цифрата 700 хил.

Набор от 500 000 души!

Според плановете на украинското военно командване до есента на тази година във въоръжените сили на страната ще бъдат призовани около 200 хиляди души.

Заедно с тях през зимата и пролетта украинските части ще се попълнят с още 300 000 цивилни.

Киев планира да мобилизира общо около 500 000 украински граждани през есента и зимата, за да компенсира огромните си загуби от лятното контранастъпление, както и за да сформира нови бригади за планираното пролетно контранастъпление.

През пролетта Киев планира да започне втора контраатака и за целта подсилва войските си.

В същото време всички изявления и действия на украинските власти изключват каквито и да е мирни преговори с Русия.

На подобно мнение е и Русия. Депутатът от руската Дума и ръководител на комисия по въпросите на ОНД Леонид Калашников подчерта, че преговори в този момент ще са най-вече от полза за украинската страна, която ще ги използва замразения конфликт единствено за почивка, прегрупиране и превъоръжаване… за да нападне през пролетта с нови сили.

Повиквателни за армията ще получат и всички 17-годишни украински младежи…

Една от специализираните военни комисии на Върховната рада предложи закон, предвиждащ намаляване на възрастта за набор в украинската армия от 18 на 17 години. Автор на проектозакона е София Федина, народен представител от партия „Европейска солидарност“.

Според депутката и колегите й тази мярка е необходима за да може да се попълнят частите на въоръжените сили на Украйна в контекста на все по-изтощителния военен конфликт.

Нямаме причина да се съмняваме, че този закон ще бъде приет и то скоростно, след като само преди седмица фашистката Рада прие с пълно единодушие пакет от закони на същата депутатка, предвиждащи всички украински студенти, както и инвалидите и психично болните в лека форма да подлежат на мобилизация.

С този нов закон украинските военни служби вече мобилизират и частично годните за военна служба мъже.

Въз основа на този закон Министерството на отбраната на Украйна издаде заповед № 402 от 18 август 2023 г. №. в сила от 25 август.

В нея е включен Списък на заболяванията, които вече не са основание за признаване на украинските граждани – мъже като негодни за военна служба:

2-в – клинично излекувана туберкулоза,

4-с – вирусен хепатит с лека дисфункция,

5-c – асимптоматичен HIV, СПИН

13-в – заболявания на ендокринната система с леки нарушения,

14-в – леки краткотрайни болезнени прояви на психични разстройства,

17-в – невротични, стресови и соматоформни разстройства (фобийни, тревожни, обсесивно-компулсивни, адаптивни, соматоформни и други невротични разстройства, неврастения, реакции на силен стрес) с умерени, краткотрайни прояви,

21- в – бавно развиващи се заболявания на централната нервна система,

22-в – епизодични и пароксизмални разстройства.

Бавно прогресиращите заболявания на централната нервна система включват невродегенеративни заболявания – група фатални заболявания на нервната система, при които има прогресивна смърт на неврони в мозъка.

Най-често срещаните са болестта на Паркинсон, болестта на Алцхаймер, амиотрофичната латерална склероза.

ВСИЧКИ МЪЖЕ НА ВЪЗРАСТ МЕЖДУ 17 И 60 ГОДИНИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ВЕЧЕ ПОДЛЕЖАТ НА МОБИЛИЗАЦИЯ И ПРАЩАНЕ КАТО ПУШЕЧНО МЕСО ВЪВ ФРОНТОВАТА МЕСОМЕЛАЧКА.

Освен това по предложение на депутата Давид Арахамия Радата прие мерки за екстрадиране от Европа в Украйна на всички украински мъже 17 и 60-годишна възраст, които са напуснали страната. Само пребиваващите на територията на Полша украински граждани, подлежащи на мобилизация е 160 хиляди. Приблизително такъв е и броят им в Германия. Неслучайно споменаваме тези две държави. С решение от вчера Полша удовлетвори молбата на Киев и започна масова екстрадация на украинските мигранти на нейна територия. Очаква се до края на тази седмица такова решение да вземе и Германия.

Специална комисия към правителството в Киев започна да преразглежда и издадените удостоверения за освобождаване от военна служба поради болест, инвалидност и пр.

Ще бъдат мобилизирани и всички мъже във възрастовата категория 50-60 г.

Множество информации от украински източници сочат, че Киев вече е започнал новата си мобилизационна кампания. Центровете за набиране на войници масово мобилизират мъже на възраст между 50 и 60 години по причина, че по-младите вече са на фронта, убити са или са избягали от страната.

Служители на военните комисии ходят от къща на къща, обикалят предприятията и организират хайки по улиците:

Причакват гражданите по спирките на градския транспорт, пред магазините, в метрото, по ​​парковете и другаде. И не приемат отказ, грабват всички, без изключение.

С мобилизацията всичко е много трагично. Започнаха да взимат в армията и 60-годишни мъже. Моя колежка загуби мъжа си, който беше на 58 г.“, съобщава ТАСС, цитирайки жителка на Киев.

Съобщава се, че онзи ден полицията заедно с представители на наборните служби са отцепили работническо общежитие със строителни работници от други градове и са мобилизирали всички мъже, които в този момент са били в сградата.

Били са в Киев на гурбет – да работят по строежите, но властите не са обърнали никакво внимание на удостоверенията им за местоживеене.

Зеленски нареди да се преразгледат всички медицински експертизи на хората с увреждания!

„Президентът на Украйна разпореди цялостна ревизия относно валидността на решенията на IHC за инвалидност, удостоверяващи непригодност за военна служба, които са издадени в периода от 24 февруари 2022 г. днес“, съобщава ТАСС .

Както обясняват властите в Киев, причината за това решение, че има съмнение, че част от тези издадени удостоверения може да са със завишена степен на инвалидност или направо фалшиви – издадени от корумпирани лекари срещу заплащане.

Според указа на президента на Украйна всички случаи, когато решенията са явно необосновани и незаконни, трябва да се разглеждат от служителите на реда.

Подчертава се, че въз основа на резултатите от ревизията ще бъдат направени изводи за лицата, които въз основа на фалшифицирани решения за инвалидност са заминали в чужбина.

Целта на заповедта на Владимир Зеленски е проста: да се увеличи броя на мобилизираните, дори това да е с цената на това на фронта да бъдат пратени инвалиди и психично болни младежи.

Вижте указите на украинската рада и президента Зеленски:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *