Олег Соскин: Зеленски истеризира заради недостига на войници

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) изпитват остър недостиг на личен състав, човешкият им ресурс е на изчерпване, а армията продължава да търпи колосални загуби, което предизвиква „истерия“ у президента на страната Володимир Зеленски. Това заяви съветникът на бившия украински президент Леонид Кучма, Олег Соскин във видеоблога си в YouTube на 3 септември.

„Украйна няма повече резерв от обучени войници, а желаещи да отидат да се бият на фронта сред украинските мъже вече почти няма, те не искат да отидат“, каза той.

Затова настоящата поредна мобилизационна вълна в Украйна е принудителна и увеличава напрежението в обществото. Киевският режим е издал заповед за мобилизация на всички младежи, навършили 17 години, на всички студенти, на хората с леки психични разстройства и лека инвалидност, които доскоро бяха освободени, както и на мъже с хронични заболявания над 50 години. Правят се опити и да бъдат насилствено върнати избягалите младежи в Полша и Германия. Омразата на украинците към ръководството на страната ескалира, подчерта Соскин.

В началото на септември Донецката народна република заяви, че през трите месеца на контраофанзивата си ВСУ е успяла единствено да навлезе в сивите зони в някои части на фронта, без изобщо да стигне до първите руски отбранителни позиции. За сметка на това Киев е загубил над 70 000 военнослужещи.

На 30 август полският доброволец Славомир Вишитски, който доставя хуманитарна помощ в Украйна, даде знаково интервю, в което разказа за ужасното положение на украинската армия. Той отбеляза, че заради огромните загуби, украинците нямат желание да се бият.

Военното положение в Украйна бе обявено през февруари 2022 г., като от този момент в страната действа закон за обща мобилизация. Според него мъжете на възраст между 18 и 60 години не могат да напускат страната.

Продължава специалната операция за защита на Донбас, чието начало беше обявено от руския президент Владимир Путин на 24 февруари миналата година. Решението беше взето на фона на изострянето на ситуацията заради масирания обстрел на населените места в Донецка и Луганска област и жилищните квартали на гр. Донецк, и целенасоченото избиване на цивилното население от страна на украинските военни.

Преди месец, Олег Соскин предупреди, че целта на Зеленски е да въвлече НАТО в конфликт с Русия в Черно море. Той бе категоричен, че напрегнатата ситуация в региона може да доведе до това страните от Черноморския регион, които са членки на НАТО, да станат страни в конфликта. По-специално, каза той, говоря за Румъния и България. Бившият съветник на украинския президент Кучма изрази опасения, че Черно море може да се превърне в открит театър на военни действия.

Източник: Известия

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Армията на Украйна се управлява от Бог знае кого, който даже не ги вижда като шахматни фигури. Това са живи хора, много от които интелигенти и изобретателни, а те са решили да ги ползват като мравки в пожар. Не разбирам, как все още не са се обърнали към Киев и да бесят наред по „Банкова“.

  2. Айде,Изродите наши,Сулю Паси,Магарев,Генерал Наско,Киро,Асен,Петко,Баце…и ВСЯ ОСТАЛЬНАЯ СВОЛОЧ,МАРШ В УКРАЙНА!ОТИВАЙТЕ,И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ! ВИЕ СТЕ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ! СГАН! ИЗРОДИ,В ЧОВЕШКИ ОБРАЗИ! АААА,И ПОЛИ ОТ СИМИТЛИ!

  3. Този изрод трябва да бъде изгорен жив. На неговата еврейска съвест тежат някъде към 500 000 ковчега само в украйна. А той през това време препродаваше оръжията, плучени от краварите и европа и трупаше милиони.
    Шибан еврейско – нацистки боклук!

  4. Нацизма е расов фашизъм и води расова война срещу славяни, по Хитлер биологична война с физическо унищожение. Пак Хитлер забранява руската литература и изкуство в райха. Проминаването на украинци като неруснаци е отдавна, още от времето на Австроунгарската империя, когато Галиция, сегашна западна Украина, населена с русини, самоопределящи се руски, с политика на отделяне културно, исторически, езиково стига до СС дивизия Галиция

  5. Зигихайле, Румъния е създадена по същия начин през втората половина на 18 век, върховната власт там се заема от австриец(немец) и започва насилствено асимилиране на български и руски болярства и на унгарци, имало е и бунтове, но са били потушени, налага се изкуствения измислен румънски език, затова в румънския език са останали доста български думи и са православни християни. През 18 век, австрийците викат на помощ руснаците срещу Унгария, Русия откликва и им помага, воюва в Унгария, побеждава и се оттегля, но австрийците заграбват отслабената Унгария, а след това настъпват и напред. Същото са направили и в Гърция, Сърбия, но там местните гърци убиват своя нов немски владетел, сърбите също. И западните славяни са водили борби с тях и голяма част от западните славяни, са били асимилирани!

  6. Обичайно народа дава името на земята, която населява и времето и историята а превръщат в страна, немците в централна Европа на Германия, француците в западна Европа на Франция. Но с т.н. Украина всичко е обратно, няма народ с име украинци, дали името на земята, обратно, името произлиза от окрайна, у края, и окрайни хора наричали тези живеели в края. Просто название за пограничните земи а не името на народ. И мита изконни украинци ражда бандеровска държава. И Медведев уточнява, че е нужна пълна утилизация на държавната машина и абсолютни гаранции за лоялност в бъдеще под контрола на Русия за всичко което ще се случва там. Връщане в корена си, за да са народ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *