Полски генерал: Планът на руснаците е да унищожат напълно украинската армия

Украйна и НАТО губят войната, защото направиха поредица от грешки през последните месеци

Руската армия е преминала в режим на пълно унищожаване на въоръжените сили на Украйна, съобщава специализирания военен канал Interia, позовавайки се на оценките на полския генерал Л. Коморницки.

„През последните месеци въоръжените сили на Украйна, тамошните политици и западните съюзнически държави направиха поредица от грешки, които доведоха до днешното положение. А то е, че Украйна и НАТО губят войната срещу Русия.

Според изтъкнатия полски военен основната грешка на киевското ръководство е че е отложило и забавило твърде много мащабната контраофанзива, което е дало достатъчно време на руската армия да се подготви за защита. А после благодарение на добре изградената си отбрана силите на Кремъл са изтощили до смърт атакуващата ги украинска армия.

Сега виждаме, че руските сили минаха в контраатака. Те са се ориентирали към стратегия за пълно унищожаване на украинските въоръжени сили и липсата на радикални промени в плановете на Украйна ще доведе до скорошното им пълно поражение, смята ген. Коморницки. Той смята, че радикалната руска стратегия е с цел предупреждение към останалите западни държави да не си и помислят да започват война с Русия под чадъра на САЩ и партньори.

Украйна няма никакви шансове да спечели в този конфликт и въпросът е само кога ще го загуби.

Русия ще успее да постигне целта си – териториите, които в момента е окупирала със сигурност ще бъдат присъединени към Руската федерация. Ако успее към тях да прибави Харковска и Днепропетровска области, то Москва ще е сложила ръка на над 70 % от основните земни и подземни ресурси на Украйна – 50 % от световно известния плодороден чернозем, 90 % от въглищата, 70 % от желязната руда, 65 % от природния газ и 80 % от запасите от нефт.

А остатъчна Украйна дори да оцелее като самостоятелна държава, ще е почти без ресурси”, подчерта полският генерал.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Виж сега, боклук полски. Европа на вас ви даде много. От нас взе много. Не ме интересува, дали руснаците ще шибат бившите си републики или вас. Важно е как ние ще се справим с ЕС, за да си върнем нашето.

  2. ЗАЩО ТОЗИ ПОЛЯК НЕ КОМЕНТИРА ИЗРАЕЛ КОЙТО ИСКА ПЪЛНОТО
    УНИЩОЖЕНИЕ НА ХАМАС.АМИ УКРАЙНА СА ХАМАС ЗА РУСИЯ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *