Полицейски протести блокираха България, ще подаде ли оставка правителството?

полицаиПолицаи излязоха на протест вчера и блокираха София и възлови пътища в цялата страна.

Те  се опълчиха срещу тайното желание и действия на правителството, по който се прокарват една след друга промените и отпадането  на привилегиите в МВР.

Всичко става тихомълком, зад гърбовете им. Те обвиниха министърката Румяна Бъчварова, че не ги е защитила, че не е предизвикала поне  обсъждане на готвените промени, които още повече посичат правата им.

Нямаме й доверие, непрекъснато ни ни лъжат, вдигат възрастта за пенсиониране, режат ни привилегиите, не спазват постигнатите договорки. Нямаме пари за за бензин, сами си купуваме тонери и хартия, удължават ни работното време, не се плаща извънреден труд или ако се плаща, са мизерни суми, казаха протестиращи.

Снощи полицаите  скандираха „Боклуци” и „Мишоци” пред сградата на НС.

Униформените  излязоха на спонтанен протест, след като научиха от медиите  за орязаните им привилегии. „Не е проблемът в отрязаните  10 или 20 заплати, а че научаваме това не от шефовете си, не от министъра си, а от медиите. Не сме маймуни на повикване. Не сме хора, които газят в кръв и трупове, разтървават побойници, гонят убийци, работят допълнително и до откат и накрая ни сервират, че ни режат всичко“ – заявиха ченгетата.

Протестиращите блокираха възлови кръстовища в София, спряха движението на градския транспорт за един час.

Пловдивските полицаи блокираха за малко магистрала „Тракия“, а варненските Аспаруховия мост.

„Разбирам интересите на работещите в системата на МВР и синдикатите. Призовавам ги за търпение, за да стигнем заедно  до най-доброто и удовлетворяващо всички решение. Предлагам да се въведат правила, които да важат отсега нататък“, каза министър  Румяна Бъчварова. Разгневените полицаи обаче поискаха оставката й.

Днес те продължават с протестните действия и в цялата страна и масово хвърлят рапорти за напускане на системата на МВР. В знак на солидарност оставки са подали и шефове на РПУ-та

Днес  Бойко Борисов спешно  е привикал  вътрешния министър и финансовия министър. Очаква се той да поиска оставката на Бъчварова или пък тя да си я подаде сама, но това няма да реши проблема на униформените и протестът продължава.

https://youtu.be/GBME5oO54Do

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *