Полицаи окупираха Народното събрание, огромен митинг клати държавата

полицаи бунтТочно в 13 часа полицаи, военни, надзиратели в затворите и техни близки започнаха да се стичат на митинг пред сградата на НС в София.

За събитието са пристигнали хора от системата от цялата страна.  Самите те изолвиха и арестуваха провокатори в редиците си, които искаха  да опорочат митинга и да пролеят кръв.

Сутринта Цецка Цачева и Менда Стоянова побързаха да обявят, че скандалните текстове от проектозакона за полицията и армията ще бъдат оттеглени, обаче синдикалисти  заявиха, че това е опит за спиране на протеста, а не  решение на проблема. Те са сигурни, че  промените ще бъдат тихомълком прекарани през други закони, а в същото време думата  „оттегляне“, не означава „отменяне“.

Не вярваме на тези, които искаха да орежат правата ни, че сега изведнъж са се размислили и то в неделя, че ще ги оставят. Нужен ни е документ – споразумение за пенсиите, за работното време, за защитата ни, за правата ни, казаха униформените. Вдовицата на убития командос Емил Шарков пък разкри, че животът му е струвал 11 хиляди лева. Точно такова обезщетение е получила тя след смъртта му.

При подобен митинг на полиция и военни от цялата страна, всяко правителство би подало оставка или поне би направило опит за сериозен диалог. Нашето обаче както винаги очаква бурята да отмине и продължава да твори още наредби и закони, които опразват джоба на българина – по-скъпи винетки, по-скъпи цигари, глоба за остъклени балкони и да противопоставя едни български граждани на други.

https://youtu.be/88F-7v9h8Z0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Ако не се обединим, нищо няма да разклатят. Събуди се народе, подкрепи ги заради себе си!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *