Защо Джино трябва да спечели ВИП Брадър и що е то български ВИП?

Люси хот догИзключително напудреният и уж най-успешен ВИП Брадър вкара в Къщата от ВИП нагоре. Но като се огледа човек и като сложи ръка на сърцето си, все едно е застанал с куп ненужни листчета пред урната. Партии много – избор никакъв.

Да изберем дует „Ритон“? Може, но ако не бяха стояли два месеца пред очите ни и не бяхме свидетели на сума ти крясъци от страна на Здравко, на ехидни усмивчици от страна на Катя, на непрекъснато дуднене зад гърба на другите кой е подлец, кой става и не става и на фона на огромното самочувствие, че те са най-успешните на българската сцена, сигурно повече и от Лили Иванова и със сигурност от Георги Христов, който бил пияница грубиян. Като прибавим и махленския характер на Здравко, които крещи от сутрин до вечер, че даже навиква и жена си, изборът направо е незаслужен подарък за незаслужили артисти.

Ернестина бяснаДа посочим Ернестина? Да, но кой знае защо не можем да се сетим за нито една нейна разтърсваща роля в киното или театъра, станала култова,  освен реклама на…матраци. Дори и да сме направили огромен пропуск и да сме изпуснали ролята, то на екрана виждаме жена на средна възраст, която е скарана с гребена, ходи като разплетена дамаджана, нехаейки, че е пред камера, жена, която само от една дума е готова да се обиди така, че да нарече някого подлец или лъжец и тотално да спре да му говори. Жена с двоен аршин, за нея Гъмов е Гъмче, защото е колега, а останалите са втора ръка хора. Най-странното е, че покровителства играчи – втора ръка и половина. Гушка плейметйтки и моделки със съмнителен брой гънки в главата, гали ги по сресаните косички, четка ги, учи ги на знания от четвърти клас, а те се търкат като безпомощни котета в нея и не смеят и да си помислят да я номинират.

Люси? Хм…Човек, който не държи на външния си вид и няма воля да спре да се тъпче, значи не държи на себе си. Стотици купи с храна потънаха в стомаха му, докато се опитваше да режисира играта. На принципа – докато говоря с теб съм ти приятел, а после говоря за теб. Хитър, ловък, хлъзгав и мачкащ по-слабите. Той единствен нарече Моника проститутка пред цяла България  и непрекъснато повтаря зад гърба на всички, ако ви кажа какво знам за другия, ама не съм такъв човек, че да го кажа…

Кичка сълзи2Кичка? Не! Най-противоречивият образ. Жена-космополит, която живее в Лос Анджелис, но не е забравила бургаския квартал „Комлука“ и се мята като манталитет между двете места. Честна, пряма, но болезнено и непремерено. Нарочена и превърната в жертва, мразена от съквартирантите, спасявана от публиката.  Обиждана и обиждаща, капризна, изискваща от другите, но не и от себе си. Ако успееше да потисне егото си и да отговаря на останалите с усмивка, а не с викове и сълзи, ако можеше да се качи една стъпка над нещата, а да не повтаря „аз“, „аз“ до припадък, може би ставаше. Но тя не направи тази стъпка и нямаше как да я направи. Извън същността й е. Най-трудното е да надскочиш себе си.

Кристина Димитрова? Пак не и колкото и странно да звучи, защото е пълна противоположност на Кичка. Тиха, обрана, нито веднъж не подчерта, че е певица, нито веднъж не се похвали с нещо, сви се на леглото си или на креслото, нито веднъж не се защити, нито веднъж не нападна някого, просто винаги беше съгласна с това, което й говорят. Съквартиранти се оплакаха, че за тях е останала загадка. Нито личен живот, нито собствено мнение. Един ходещ призрак из къщата, един схематичен образ. За зрителите също остана такава. А как да харесаш нищото?

Светленцето? Ама майтап ли си правите? Девойчето, за което Холандия е столица на Белгия, хитро мина под девиза на баснята за орела и охлюва. И докато другите се опитваха да летят, тя се добра до финала с пълзене. Мълчеше си, докато Иво Танев я щипеше по задника, горко ридаеше – какво ще каже мама, като се дънеше в отговорите на елементарни въпроси, намери си цели две майки и един баща в Къщата – Ернестина, Катя и Здравко, винаги номинираше Кичка, за да угоди на многото си „родители“, държа се като ветропоказател без собствено мнение и се въртеше, накъдето я духнат. Покорна и безлична, едновременно суетна и хитра, без въображение, една от многото силиконови кукли, чиято роля в предаването можеше да изиграе и кукла от сексшопа.

Гъмов пак целувкаГъмов? Ето тук е уловката. Безстрашният герой с остър език, който не обича силиконките, но беснее, като изгониха Моника и  Катрин. Който не обича чалгата, но за допълнителен хонорар е готов да изиграе фалшив водевил, „влюбвайки“ се в най-известната представителка на чалга-културата. /Тези дни става ясно, че той и Преслава са се съгласили на 25 хилядарки бонус към хонорара, за да го играят влюбени/. Влезе като обвързан с руса приятелка, но още първия месец се развърза. Клоун, който мени настроенията си като носни кърпички. Когато го номинират за най-любимата звезда на България, се облива в сълзи от умиление и мълви: „Но защо? Не го заслужавам“. Минута след това, когато Кичка го номинира за обратното скача и сълзите пресъхват на секундата. Лицето му се изкривява от гняв и той се нахвърля върху нея с грозни обиди от рода на овча кожа, червей, нищожество, лицемерка, мерзавка, изкукала баба, комунистическа певица докато не я изкара от кожата и тя не се разплаче. А той отива да си налее поредната чаша с уиски и да продължи да я мачка. Типичен български мачо, който се нахвърля само на жени и то грозно, подло, мръсно и отвратително за гледане и слушане.

Джино? Защо пък не?

Той не е идеален, но е единственото доказателство вътре, че в България няма випове. И всеки обикновен човек би могъл да се държи много по-достойно от тълпата, вкарана в Къщата  с големи претенции и самочувствие, лъскава отвън и празна отвътре. И че не хайверът, шампанското, ролите, песните правят човека човек, а той или е такъв, или някъде по пътя към славата е загубил всичко човешко в себе си и се е превърнал в карикатура на Нова България!  Или иначе казано – ВИП!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Много добре написано и аргументирано. За нашите випове ще е истински шамар да спечели човек от улицата, защото е по-нормален от тях.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *