Подоляк: Папата е проруски настроен и не може да посредничи за мир в Украйна

Папа Франциск не може да посредничи във войната в Украйна, защото е проруски настроен, заяви днес Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, след като миналата седмица папа Франциск спомена „великата майка Русия“ и „великата човечна руска цивилизация, дала толкова много на света“, призовавайки младите руснаци да се учат от културното си наследство и от своите владетели Петър Велики и Екатерина Втора, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

Коментарът на папата подразни Киев, който обвини Франциск, че с думите си е легитимирал минали и настоящи империалистически домогвания на Москва, предаде БТА.

Подоляк, който е първи съветник на Зеленски, в дълъг разговор с Оксана Харковска, проведен по украинската телевизия „Канал 24“, заяви: „Папата не може да играе ролята на посредник, той е проруски настроен и не заслужава доверие“.

По думите му по тази причина Киев от самото начало напълно е изключил възможността за посредничество на Ватикана за разрешаване на военния конфликт на украинска територия. Подоляк намекна и за руски инвестиции в Института за религиозни дела, известен още като „Банката на Ватикана“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Шибан укро-нацистки боклук! Нещастната ви Хохольска държавица никога не е съществувала реално и скоро ще е част от Русия (а може би и Полша). Вас ви измамиха от всякъде. краварите ви лъгаха до последно, но като усетиха Руския Х*Й ви изоставиха.
    Молете се Руснаците да бъдат милостиви към вас и да избият само нацистите, а не цялата ви паплач!

  2. Печално последствие на спукан украински презерватив!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *