Петър Волгин: Протестите срещу ГЕРБ са Голям Успех и Най-Важното Събитие за 2020 г.! Ето защо:

Масовото народно недоволство срещу ГЕРБ, което избухна това лято е безспорно най- важното събитие у нас за 2020 година. 11 години чакахме да се реабилитира отново положителния смисъл на думата „протест“. И дочакахме да ги видим – стотици хиляди граждани, автинтични, бесни, страшни, на талази, по улици и площади – какъвто се полага да е отпорът на народа срещу всяка диктатура. След години на пасивно оплакване в тесен кръг или в социалните мрежи от злочестата ни народна съдба да ни управа Хунтата ГЕРБ, дълго спотаяваният гняв най- после се изля по площадите.

Разразилата се спонтанна революция силно разклати управлението на Борисов, а оставката му висеше на косъм. И въпреки че протестите не постигнаха крайната си цел, те предизвикаха не по- малко важни събития. Ето кои са те:

  • Протестърския бутафорен карнавал от 2013, който уж беше срещу ГЕРБ, уж целеше нов морал в политиката, а всъщност се бе прицелил подло да върне Борисов на власт, но в коалиция с десницата… доведе до отвращение хората. До такава степен, че думата „протестър“ се превърна в обида и синоним за човек, който използва привидно справедлива обществена кауза, за да се обогати. Бяха нужни години смисълът на думата „протест“ да се изчисти и отново да бъде възприета от хората в положителната й светлина. Разбира се, и сегашните протести имаше опити те да бъдат яхнати от едно или друго политическо лоби. Голяма част от лидерите на протеста бяха самозванци, които се опитаха да се облагодетелстват. Но масата беше от хора, недоволни и категорични, че не искат да живеят повече така. И вероятно ако не ни бяха спуснали втория епизод от илюзорната корона истерия, протестът щеше да доведе до крайния си резултат, а именно – до свалянето от власт на Борисов и ГЕРБ.
  • Управляващите видимо се изнервиха и за първи път от много време насам осъзнаха и искрено се уплашиха, че може да паднат от власт. Осъзнаха, че въпреки мафиотското обвързване и подчиняване на всички власти и структури в държавата, те не са всесилни, а властта им действително зависи от волята на народа. Разбраха, че заспалото стадо се е събудило, а срещу им вече стоят осъзнати индивиди, готови да се борят и да съборят мафиотската им Хунта.
  • Европа призна безобразията на корумпираната власт в България. Европейският парламент гласува резолюция за корупцията у нас и я прие въпреки бойкота на партията- майка на ГЕРБ – всесилната мафия ЕНП, която не подкрепи документа. И в Брюксел, и в Европа, и в България стана ясно, че ГЕРБ стоят на власт, единствено заради волята на ЕНП. От което самата ЕНП понесе тежки негативни критики – за това, че крепи на власт корумпирания Борисов.
  • Българите най- после показаха, че имат воля да отстояват исканията си. Показаха, че въпреки партийните си различия, те могат да се обединяват, за да постигнат целите си. Народът ни излезе от апатията, която го сковаваше през последните години. И аз съм убеден, че скоро няма да се върне към онова стадно състояние, поне не и скоро. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СНАЙПЕРИСТИ НА ХОД СТЕ ЗАПОЧВАЙТЕ ЧИСТЕНЕ ОТ ФАШИСТКАТА МАФИЯ ГЕРБ

  2. Волгин, ти си ненадминат в бората корупцията, опросточаването на нацята. Винаги чета твоите изказвания с интерес. В момента текат прломни сътия. се афектирай толкова. Гледай най-напред да се възстановиш,а осле и успехи там където си най-добър.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *