Даниел Вълчев: Няма да се Ваксинирам! Силата на Борисов е че Корумпира и Подчини целия Елит на Държавата!

Нямам никакво намерение да се ваксинирам, никога не съм се ваксинирал доброволно – това заяви деканът на Юридическия факултет на Софийския университет и бивш министър на образованието проф. Даниел Вълчев в студиото на „120 минути“. „Като всеки разумен човек и аз имам някои съмнения и въпроси свързани с тази възстранна пандемия. Като ме заплашат, че няма да мога да работя и пътувам, вероятно ще бъда принуден да се ваксинирам. Но аз искам да знам кой носи отговорността за това ако тези ваксини, все още в процес на изпитания, разбият здравето ми или доведат до леталитет.“, запита той.

Според него проблемът е в западната система на здравеопазване, която акцентира върху това да тушира проявленията на болестта, а не върху първопричината и така уж поставени под контрол заболявания, поставят хора в рисковите групи: „В страните от Западна Европа и САЩ ако те заболи глава, ти дават хапче за глава и не изследват защо те боли главата. Говоря за масовата им медицина, а не за разни скъпоплатени клиники. И ние в България вървим по техните стъпки. Вече не се интересуваме от това, че задуха на детето ни е причинен от мръсния въздух. Не! Водим го на лекар, който му пръсва нещо в гърлото и решава въпроса временно“.

Доколкото се запознах с Ковид-19, този вирус атакува там, където човек е най-слаб. И точно с тази своя поведенческа логика той показа проблемите на западните общества и на нас, които подтичкваме около западните общества, коментира Вълчев. Той подчерта, че „заплахата от коронавируса не е толкова голяма, колкото я описват медиите и различните правителства по света. Някой цели да ни създаде едно фалшиво кризисно усещане, усещането, че си обречен, което не е вярно, и че на цялата планета няма място, където да се скриеш“.

Болна ли е демокрацията у нас?

Освен от сегашната икономическа Ковид-криза, българската 2020-та г. беше белязана и от политическа криза и протести. Според Вълчев демонстрациите по улиците са дали доста добър резултат: „От средата на лятото това правителство е напълно нелегитимно. При толкова ярко изразено народно недоволство, обикновено се отива към избори. И Борисов беше готов да иде на избори, но незнайно по каква причина в един момент рязко се дръпна и се капсулира. Според мен сгреши че не го направи, защото сега вече няма никакъв шанс да спечели какъвто и да е вот. Ако се беше явил тогава, можеше да използва инерцията.“.

Даниел Вълчев отбеляза още, че протестната вълна е показала, че е възможно хора с различни политически пристрастия да се обединят около една цел, а спадането на гражданската енергия е свидетелство за друго: „През 11-те си години управление властта на Бойко Борисов овъртя в различни схеми почти целия икономически, административен, политически и културен елит на държавата. По тази причина той е удобен на много влиятелни хора“. А автентично опозиционна партия като БСП пък няма сметка да поеме управлението точно в този момент, когато ГЕРБ с кражбите и некадърността си са довели държавата до ръба на фалита и всеки момент всичко ще рухне. Вероятно Нинова и хората й искат Борисов да изпие горчивата си чаша докрай, за да не се запише на тяхна сметка скорошния фалит, подчерта Вълчев.

Той коментира, че протестите са били подпалени не толкова от акцията на Христо Иванов край Летния Сарай в „Росенец“, колкото от влизането на Гешев и хората му в президентството, което нарушава разделението на властите и на много хора им заприлича на Диктатура: „Все едно президентът, който е върховен главнокомандващ, да прати танковете да окупират Съдебната палата“.

„Големият въпрос не е в личността на главния прокурор (…) големият въпрос е да се види системното място на прокуратурата на ГЕРБ в наказателния процес – иначе водим полурелигиозен спор“, категоричен беше Даниел Вълчев. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Ха ха – аз няма да се ваксинирам, ама ако ми забранят да работя или да пътувам ще се ваксинирам.Кой щял да носи отговорност. Кой, бе Вълчев, искаш да носи отговорност за теб, освен теб самия. Ваксинирай се, поработи още някоя година, попътувай, а после вече нито ще работиш, нито ще пътуваш и никакви проблеми няма да имаш.Кой носи отговорност за тези които се разболяват от рак, например?!?

  2. Вълчев е единственият от депутатите, който ходеше на работа с колело, а не със служебната лимузина. Можеби това е пореден ПР, но заслужава подражание.

  3. ВСИЧКИ БЕДИ ВЪРХУ НАРОДА СА ЗАТУЙ ЧЕ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА МНОГО ЗАКЪСНЯ ДА ПОСЛЕДВА ЧАУШЕСКУ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *