Параноя! Киевските власти забраниха на Жерар Депардийо да стъпва в Украйна

ЖерарСлужбата за сигурност на Украйна издаде заповед  за забрана на френския актьор Жерар Депардийо да стъпва на територията на страната.

Заповедта  е със срок цели пет години напред, а актьорът, който има както френско, така и руско гражданство, е в списъка с персони нон грата заради демонстрираната от него любов към Русия.

Решението е взето по  предложение от министерство на културата в украинската столица. Документите за забраната  са  предадени от Службата за сигурност на Украйна на гранична полиция, която трябва да бди по границите да не би  Депардийо да нахлуе в страната и да я зарази с руска пропаганда.

Министерство на културата разпространи миналата седмица до различни институции списък с имената на актьори, певци и други дейци на културата, киното и театъра , които „създават опасност за националната сигурност“.

Депардийо получи руско гражданство през 2013 г. и е известен с това, че симпатизира на президента Путин, като  е демонстрирал чувствата си нееднократно. Миналата година актьорът направи  часовник с марка „Гордея се да съм руснак“ и го пусна за продажба, а в свое интервю заяви – обичам Русия, защото тук хората са силни.

Самият факт, че обича Русия обаче, го превърна в национална опасност за Украйна и той влезе в списъка на враговете на страната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *