Пак ни отрязаха за Шенген! За бежанците може, а за българите – не!

Кунева при президентаВлизането на България в Шенген ще бъде отложено за пореден път.

Това съобщи Националното радио, като цитира свои източници от  Европейската комисия.

Тази новина, която едва ли е новина, защото си беше просто поредната подигравка с България, потвърди опасенията на вицепремиера Меглена Кунева. Наскоро тя  прогнозира, че  най-вероятно ще бъде отложено приемането ни заради бежанците. Каква вина има България за бежанския поток, Кунева не можа да каже.

В сряда  ще се състои  среща на министрите на вътрешните работи от ЕС. На нея ще бъде обсъдена  бежанската криза в Европейския съюз, а големите  държави  призоваха за сериозна промяна на досегашния модел на защита на националните граници. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск пък отдавна говори да бъде преосмислена  политиката на отворените врати и да се затегне контролът.

Така България и Румъния отново бяха изтикани в ъгъла и надеждата, че ще влязат в Шенген поне по „въздух“, се изпари. Шенген може и да се разпадне заради бежанците, но е чудно защо държави като нашата, които изпълняват „от до“ всички заповеди на ЕС и понякога действат дори срещу националните си интереси, за да угодят на европейските, отново ще бъдат наказани в ъгъла и отново ще бъдат измислени пречки да бъдат приети в голямото евросемейство.

Винаги от такива ситуации си патят най-бедните и най-послушните, може би не трябва да сме чак толкова послушни, та чак до подлизурство, коментираха ядосани българи в социалните мрежи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. БРАВО! Поне веднъж Господ да ни помогне. Ако сме в Шенген ще трябва да приемаме нашествениците. Ще се радвам този предателски ЕС да се разпадне още тази година.

    • Ще се разпадне….всяка несправедлива империя, държава се разпада…тя няма трайност. Нещо, основано на двуличието, лъжата се разпада. Засега го крепят интересите на глобалистите, за които е добър механизъм да се унищожат държави и национализма по такъв начин. Но Великобритания излиза. И други ще излязат. Ние не сме ЕС нищо че плащаме вноска и ни дават субсидии. Но ги лапат мафиоти на постовете тук и техни хора. За да ти дадат искат от 30-50 процента да им дадеш от субсидията на тях…представи си какви гадни алчни търтеи са навред из постове тук! коя година не зная, но ще се разпадне – не може да се крепи нещо на диктатура на несправедливи разпоредби и да трае много. Уг щеше да е демокрация, а решават комисари там и ти налагат кефа си? С нищо по-добро от останалите диктатури. Аз и без това не пътувам не ми дреме дали има или няма Шенген. Но щом не ни искат в Шенген, значи не сме в ЕС. Нали свободната зона е част от интерпретацията на ЕС? А е свободна май за имигранти от цял свят, не и за нас? Тогава да се махаме! Но първо да обесим ония като Пасси, Боце, Цачева и останалите, дето ни навряха там за да не останат после да се радват на награбеното от тях, като се махнем! Така би било редно май?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *