Официално: САЩ СЕ СТЯГА ЗА ВОЙНА! Пентагонът получи Рекорден бюджет в историята си! Виж Тук:

Рекордно високият бюджет за Пентагона от 700 млрд. долара получи одобрението на Конгреса. Така през следващите две години, САЩ ще разполага с пъти по- голяма сума за отбрана и военни разходи, от общият бюджет на основните му конкуренти Русия и Китай.

Доналд Тръмп поиска колосалната сума от 700 млрд. за Пентагона с аргумента, че страната трябва да модернизира и обнови ядрения си арсенал, защото вече е изостанала от основния си конкурент Русия.

Официално най- големите пера от новия бюджет на Пентагона ще отидат за засилване на американските части в Афганистан, както и за подобряване на US-отбраната на Корейския полуостров, заради заплахата от Северна Корея.

От 2011 г. насам, Конгресът не позволяваше увеличаване на военния бюджет. Военните министри пък се оплакваха, че с този нисък бюджет армията нямала достатъчно пари за модернизация, а оборудването било остаряло. Нямало пари и за повече военни обучения.

През последните години САЩ намалиха частите си в Ирак и Афганистан. Но Доналд Тръмп започна постепенното им увеличаване, като изпрати няколко хиляди нови военнослужещи там.

Голямо перо от новия бюджет на Пентагона е предвидено и за обновяване на противоракетната отбрана. В това отношение Вашингтон също изостава значително от Москва. Само дето руснаците постигнаха завидните си резултати, с много по- малко пари.

Тръмп подписа новия бюджен на Пентагона

Три от най- влиятелните в Конгреса оръжейни компании в САЩ ще бъдат „захранени“ с поръчки за милиарди долари. Това беше съвсем очаквано, тъй като Тръмп има нужда от стабилната подкрепа на военно- промишления комплекс, за да се задържи на власт след като атаките от страна на демократите така и не секват. С този ход обаче президентът със сигурност най- после ще наклони везните в своя полза.

Според новата доктрина на външната политика на САЩ, „Ал Кайда“ вече не е  заплаха № 1, а новите „врагове“ са Русия и Китай. Първите, защото станаха най- силната държава във военно отношение, а вторите – защото още през 2016 г. изместиха САЩ от лидерското им място в световната икономика. В новият бюджет на Пентагона обаче не са предвидени, поне официално, допълнителни разходи срещу „руската заплаха“. От Москва подозират, че янките просто използват Русия като универсално плашило, за да оправдаят колосалния си военен бюджет пред данъкоплатците. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Бюджетът нищо не значи, особено с кухия долар, ако парите имаха значение, Хитлер щеше да превзема Русия.

  2. Тя пък рублата една пълна…
    А Хитлер щеше да я превземе, ако не бяха американските доставки на оръжие за СССР.

  3. До един 63-годишен

    ко речи???
    какво оръжие „доставиха“ американците?Катюшите ли?…или ППШ-тата?…или Судаев?…Правилно казва gef-не става само с пари…и акъл трябва,а циганите имат подобна поговорка-„баро шаро-чочо“.Рублата може и да не е пълна,но в главите си имат много повече ум от АМЕРИКАНЦИТЕ,ЩОМ С ДЕСЕТОКРАТНО ПО-МАЛЪК бюджет постигат резултати,далеч от мечтите на американците.Затова и в сирия използваха кадри от попаденията на руснаците и ги представяха за свои.И последно-в момента дават филм по NG с пълно обливане с дезинформация.
    Прочети нещо различно от западни преси

  4. БАРО ШАРО ЧОЧО=ГОЛЯМА ГЛАВА АМА ПРАЗНА
    КАПО МАРИ МИНТИНАРИ=СЪЩО,АМА НА КОПАНАРСКИ
    АМА ТИ СИ ГИ ЗНАЕШ,НАЛИ?

  5. Поговорка:
    Като си толкова умен, защо си толкова беден?

  6. А ти кат’ си толкоз умен богат ли си?!Да тЪ еба в големия разбирател и инвеститор!

  7. Казват, че Тръмп психически бил не добре. Възможно е да търси начин за самоубийство, чрез една 3-та Световна Война.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *