От офиса на Зеленски за взрива на Кримския мост: Това е само началото. Всичко незаконно ще бъде унищожено

„Крим, мостът, началото. Всичко незаконно трябва да бъде унищожено, всичко откраднато трябва да бъде върнато на Украйна, всички окупатори от Русия трябва да бъдат изгонени.“ Това написа в Туитър Михайло Подоляк, шеф на кабинета на украинския президент Владимир Зеленски, по повод взрива на Кримския мост.

На Кримския мост е взривен камион, съобщиха от Националния комитет на РФ за борба с тероризма.
„Днес в шест часа и седем минути на пътния участък на Кримския мост от страната на Таманския полуостров е избухнал взрив на камион, в резултат на който са се запалили седем цистерни с гориво на влак, пътуващ към Кримския полуостров“, се казва в изявлението.

Според комитета едно от двете автомобилни платна на моста се е срутило частично. Арките над пътните платна, върху които е железопътната линия, не са повредени. 

Според руските медии след експлозията на Кримския мост са повредени 1,3 километра от железопътната линия.

Движението за автомобили по неповреденото платно на Кримския мост вече е възстановено и ще се извършва в две ленти на реверсивен режим.

По-рано кримските власти съобщиха, че има три жертви, които са пътували в автомобил в непосредствена близост до взривения камион. Според регионалния ръководител Сергей Аксьонов, по визуална оценка едното от двете пътни платна от моста – от Керч до Таман – е непокътнато.

Корабоплаването в пролива под моста също продължава. Властите са подготвили фериботен преход за пускането на кораба, а за шофьорите са открити два временни паркинга за изчакване край село Илич и на разклона Таман-Волна в Краснодарския край.

Видео от момента на взрива:

Кримският мост е повреден от „украински вандали“, но щетите по него са незначителни, каза Владимир Константинов, председател на парламента на Крим.

„Украинските вандали все пак успяха да се протегнат с окървавените си ръце до Кримския мост. Сега те имат с какво да се гордеят: за 23 години управление не успяха да построят нищо достойно за внимание в Крим, но сега успяха да повредят част от платното на Руския мост“, написа Константинов в телеграм-канала си.

Той е убеден, че щетите ще бъдат своевременно отстранени, тъй като „не са от сериозно естество“.

Междувременно от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заявиха, че взривяването на Кримския мост е било тяхна специална операция

Президентът Владимир Путин разпореди да се създаде правителствена комисия, която да разследва причините и да отстрани последствията от аварията. В състава на комисията ще влязат и ръководителите на Краснодарския и Кримския край, както и представители на службите за сигурност. Ръководителите на Министерството на извънредните ситуации и на Министерството на транспорта са заминали за мястото на инцидента.

Междувременно с цел облекчаване на трафика по моста, свързващ полуостров Крим с континентална Русия, от Крим към другите региони на Руската федерация е създаден сухопътен транспортен коридор през новите територии – Херсон, Запорожие, Донбас, съобщи Олег Крючков, съветник на руския лидер на Крим в своя канал в „Телеграм“. „Крим е обезпечен с храни и петролни продукти. Стратегическите петролни хранилища са запълнени“, добави Крючков.

Кримският мост е най-дългият в Русия с дължина 19 км. Пътната част на това забележително транспортно съоръжение беше пусната в експлоатация през май 2018 г. А през декември 2019 г. първите влакове започнаха да се движат по железопътната му част.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/5AtEFcqLTYc

ЕТО И ОКОНЧАТЕЛНИТЕ ЩЕТИ ПО МОСТА:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. С такъв страхливец начело на държавата, който само се оправдава или пък само заплашва без да действа, така му се пада. Путин води Русия към дъното, сега нямат униформи, откраднали са ги. Въоръжават новите с пушки от първата световна война. Тотална морална разруха цари в Русия, след като не се унищожава инфраструктурата на Украйна и оръжията безпрепятствено достигат до фронта, Зеленски спокойно си шета навсякъде, без да бъде обстрелван, та дори е и пазен, а като за капак пуснаха в неравностойна размява най-изявените убийци на деца и фашисти. Ей Путине, ти провали Русия и сега цари морален разврат и никой не иска да ходи на фронта с една вързана ръка от тебе!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *