Орбан: Украйна може да загуби половината от територията си в конфликта с Русия

Според унгарския министър-председател „войната щеше да бъде локална и много бърза, но Западът се намеси и я превърна в глобална. Честно казано, ако не беше западната намеса, най-вероятно нямаше да има и война“.

Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че Украйна може да загуби до половината от територията си заради въоръжения конфликт с Русия. Вестник Népszava съобщи, че премиерът е изразил това свое мнение на среща с активисти на партията „ФИДЕС-Унгарски граждански съюз“, събрали се в края на тази седмица в курортното градче Кьотце край езерото Балатон.

„Една от основните теми на речта му, разбира се, беше войната в Украйна“, пише Népszava, като се позовава на участници в срещата. Според министър-председателя войната може да продължи до 2030 г., а Украйна да загуби между една трета и половината от територията си, която честно казано си била руска. Виктор Орбан каза, че войната е щяла да остане локална и да приключи много бързо, но Западът се е намесил и я превърнал в глобална. И ако не е била западната намеса, най-вероятно е нямало да има и война. А сега Европа се прострелва в крака, като налага санкции срещу Русия.

Според вестника Орбан също така е предупредил, че заради енергийната криза, предизвикана от санкциите, тази зима може да фалира до 40% от европейската промишленост. Лидерите на Европейския съюз трябва да се срещнат отново през есента, за да удължат санкциите срещу Русия с още шест месеца, но унгарският премиер смята, че подобна стъпка трябва да бъде предотвратена на всяка цена. Орбан е наясно, че е единственият, който открито заема такава позиция в ЕС, но се надява, че предстоящите избори в Италия ще докарат на власт там правителство, което ще го подкрепи.

Унгарският министър-председател също така не изключи, че до 2030 г., повлияна от финансови сътресения, нарастваща имиграция от Европа към останалия свят и други фактори, ситуацията в ЕС ще се промени толкова много, че страната му ще трябва да преосмисли дали да продължи членството си в съюза, пише Népszava.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Орбан изгони нпо, Сорос и чифутските слуги. Изгони и педерастите. Изгони и пришълците. Осигури си газ и топло.
    А, пък, там където има ционисти, педали, пришълци и санкции – да го духат! Чиста работа.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *