Орбан: ЕС или трябва да се реформира радикално, или ще се разпадне

Макар че Унгария би искала да остане част от съюз на суверенни държави, безумните решения на Европейския съюз могат да доведат до неговия крах. Това заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан на конгреса на своята партия „Фидес“, пише ReMix.

На конгреса Орбан бе преизбран за председател на партията, на която е начело повече от 20 години – от май 2003 г. В речта си той изрази намерението на Унгария да продължи да устоява на натиска срещу всякакви евро-глобалистки идеологически течения, които са чужди на унгарската нация.

„На пръв поглед всеки може да види, че Унгария устоява на всички видове натиск. Тя устоява и на военните миражи, на джендър натиска, на зелените идеологии с все по-якобинските симптоми и на Сорос-шмекерите, с които е атакувана едновременно и от Брюксел, и от Вашингтон“, заяви унгарският премиер пред участниците. Той добави, че е убеден, че страната „трябва да каже „не“ на брюкселския модел на Европа“.

„Нашият интерес е да останем в Съюза. Съюзът не трябва да бъде напускан, а променен. И под промяна имам предвид радикални промени в Брюксел. В противен случай ще дойде краят на Европейския съюз. Ако продължава така, Съюзът няма да се взриви, а просто ще се разпадне“, предупреди Орбан.

Той подчерта, че днес нито държавите членки, нито Комисията изпълняват задълженията си, а Брюксел безскрупулно нарушава собствените си правила. Междувременно унгарският модел работи, а политиката на консервативното правителство на Орбан се оказа жизнеспособна алтернатива.

„Нашата сила, нашата надежда, нашето самочувствие се подхранва от факта, че ние, унгарците, имаме собствен план. Имаме контрамодел, който сме изпробвали и който работи“, каза той и добави, че все повече хора завиждат на Унгария, дори и да не смеят да го кажат на глас. „Французите и германците биха дали половината от живота си, за да могат отново да станат страни без мигранти.

Унгарският лидер изтъкна и успехите, които администрацията му е постигнала в насърчаването на благоприятни за семейството политики, в привличането на чуждестранни инвестиции и в напредъка по пътя на устойчива екологична трансформация.

„Това е нещо, с което Западът не може да се похвали“, добави той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Орбане, то живото ми мина в чакане нещо да се саморазпадне, ама без помощ не става брат……
    Когато еврошебеците са щастливи да се самозаробват …… няма спасение.

  2. Аз замразения в Т.н. Свободно слово каза:

    Скандално остана единственият сайт неподвластен на Сорос заразата.

  3. Аз замразения в Т.н. Свободно слово каза:

    Скандално остана единственият сайт неподвластен на Сорос заразата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *