Оправдаха Бареков, че нарекъл Борисов „тъп“

Бойко напуска КСЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е бил на мястото и не е чул лично как Николай Бареков го нарича „тъп“. Затова лидерът на ББЦ бе оправдан по едно от делата за обида, които Борисов заведе  срещу него.

Делото е във връзка с  участието  на Бареков в предаването „Дикофф“ по „Нова телевизия“ преди една година, в новият политик и бивш журналист охарактеризирал Борисов като „тъп“. Той  първо казал, че Борисов е собственик на „Нова телевизия“ и на ФК „Левски“, на което Диков  отвърнал: „Ако телевизията бе собственост на Борисов, той щеше да е най-тъпият собственик, щом каним тук опонентите му.“ Тогава Бареков допълнил: „Ми той е тъп, той по принцип си е  тъп.“

Това изказване било въприето от Борисов като сериозна обида, пише в жалбата и се характеризира като намерение от страна на Бареков да го компрометира и да му  унизи честта. В тъжбата  се искаше съдът да наложи на бившия телевизионер  обществено порицание и глоба от 10 000 лева.

Според съдията  обаче, за да бъде довършено престъплението  наречено“обида“, то тя трябва да бъде възприета лично от обидения. По време на делото е установено, че Бойко Борисов не е гледал  предаването лично, а е чул различни преразкази на интервюто от свои приятели и свидетелите по делото.

Възможно е после Борисов да е гледал запис на предаването и то още на 20 октомври, но тази дата не е  посочена в тъжбата. Безспорно думата „тъп“ е обидна, обаче се доказа, че тъжителят не е чул лично подсъдимия да я произнася , защото не е бил в студиото по това време, нито я е приел лично, гледайки предаването на посочената в жалбата  дата (19 октомври), тъй като в същото това време е бил самолет и се е връщал от чужбина в  България. Това пише  в съобщението на СРС  за присъдата, с която съдът оправдава Бареков по случая, а Борисов трябва да плати разноските за различните експертизи по делото, които са общо 355 лв.

Пресаташето на ГЕРБ Никола Николов се появи като свидетел и призна, че разказал на Борисов по телефона още на 19 октомври и лидерът на ГЕРБ много се ядосал. След два дни отишли на оперативка и Борисов дори си хвърлил сакото, което при нас в партията било  признак, че вече е много ядосан, заяви Николов пред съда.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/qQRR9p7_AMc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *