Обама Саботира Референдума на Великобритания за излизане от ЕС ! Какво ще стане със САЩ ако ЕС се разпадне!

ОбамаАмериканският президент Барак Обама заяви, че е най-добре  Великобритания да се развива и да „служи“ в рамките на Европейския съюз.

Той не само е направил това изявление, но лично е провел телефонен разговор с премиера  Дейвид Камерън и го е уверил, че  САЩ  ще подкрепя Великобритания, само ако остане в един обединен  Европейски съюз, понеже било за нейно добро”, се казва в прессъобщение от  Белия дом.

 Всичко това се случи след като британците обявиха, че свикват референдум за излизане на страната от ЕС, а  Брюксел предложи да направи отстъпки на Лондон и по-добри условия на членство, ако не поставя под въпрос  членството си в голямото европейско семейство.

Вашингтон обаче прави своите сметки и отдавна подкрепя Великобритания да играе ключова  роля в Съюза. Сега оттам предупредили Камерън,  че „специалните отношения” на САЩ към кралството  могат да бъдат подложени на риск, ако Великобритания напусне  ЕС.

Политолози обаче съзряха друг смисъл в разговора между Обама и Камерън. Под „специални отношения“ те смятат, че се разбира друг вид сътрудничество между двете страни и контрол на ЕС от САЩ чрез Англия. Англия е достатъчно силна страна и може да диктува политиката на съюза, а от своя страна САЩ явно имат интерес да я диктуват и те чрез „специалните“ си отношения с кралството.

Така ден след като бившият шеф на ЦРУ заяви в България, че Щатите не са империя, се борят срещу Руската империя,  Иран и Ислямска държава, се оказа че всъщност дърпат конците на Англия, а чрез нея осъществяват контрол над целия Европейски съюз.  Освен това по други канали те влияят на решенията на Меркел, имат доста близки отношения с Франция и на практика се оказва, че са кукловодите на ЕС.

А който не ги слуша, му спрятат по един Майдан.

Доста дръзко за страна, която декларира, че няма интереси извън границите си, а се бори само за световната демокрация.

Що за демокрация е опитът за влияние дори върху референдума в Англия?

А в България даже не можем да кихнем, без да питаме американците?

Отговорът е един и е плашещ.

На САЩ обединена Европа им е изгодна, за да могат да я командват на едро.

На нас от Skandalno.net ни се мисли какво може да стане, ако я изпуснат от контрол…

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/H3Xmf7S9Gyc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *