Н. Пр. Елеонора Митрофанова – посланик на РФ в България: Новогодишно приветствие!!! (С ВИДЕО)

Скъпи приятели!

Скоро ще изпратим 2022 година. Отива си една наистина сложна година, която ни накара да вземем трудни, съдбовни решения.

Да живееш в епохата на глобални промени не е лесна съдба, но тъкмо в такива времена разбираш, какво е наистина важното и какво не е. Отиващата си година ни показа, че понякога заради близките си трябва да жертваш своя комфорт. Че верните приятели се познават в нужда. Че истината е много по-важна от каквото и да е мнение, което се опитват да ти наложат отвън.

За руско-българските отношения 2022-ра не може да се счита за позитивна или градивна. Официалните контакти бяха преустановени, сътрудничество почти не се е водело. Реториката и на българските власти, и на централните медии спрямо нас беше едностранчива, а политиката на България – откровено неприятелска. Зад многобройните клишета се загуби най-важното – способността ни да се разбираме и обичаме.

Но имаше и добри неща. Съумяхме заедно и на едно достойно ниво да отбележим 120 години от освещаването на храм-паметника „Рождество Христово“ на Шипка, 145-та годишнина от Плевенската епопея, 70 години от основаването на Подворието на Патриарха Московски и на цяла Русия в София. Руските творчески колективи, които посещаваха България, бяха посрещани в препълнени зали. Културата и изкуството ни продължават да са обичани и търсени от българския народ.

Бих искала да изразя признателност на всички български граждани, които въпреки сложната ситуация рискуваха и ни демонстрираха своята солидарност. Както и на всички онези, които се отнесоха с разбиране към нашата позиция, дори тя да не съвпада с тяхната собствена.

Едва ли идващата 2023 година ще бъде по-лесна. Вече е ясно, че пътят към новия световен ред обещава да е дълъг и труден. Това означава, че трябва да се сдобием с търпение и да бъдем готови за промени.

В тази връзка бих искала да пожелая на всички нас мъдрост, способност да се адаптираме и да приемаме новото. Казват, че всяко зло е за добро – нека бъде така.

Бъдете здрави и щастливи, внимателни към себе си и към близките. Честита да ви е новата 2023 година!

Посланик на Русия в България Елеонора Митрофанова

ВИЖ ВИДЕОТО

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

26 коментара

  1. Братя Руси освободете ни от продажници и престъпници
    назначени от фашистка Америка, която ни унищожава и тотално ограби държавата.

  2. Каква оценка да дадеш на такова пожелание,то е ясно, че идва от руско сърце, голямо и благородно, без задни мисли.То идва да ни успокои, че нашият народ не се отъждествява с продажните ни политици, че нашата духовна връзка с руския народ е силна и трайна, и не иде реч за интерес и облаги,а за чувства, които лежат дълбоко в душите ни от поколения. да живее разума, любовта и взаимното уважение между два братски народа.

  3. И най-важното ЧЕСТИТА НОВАТА 2023 ГОДИНА г-жа Митрофанова. Чакам да чуя пожеланията на английския консул( не съм му чул никога името) и на Херо Мустафа. Че няма да е добра и лесна това е повече от ясно, мандалото на нашия дебилизъм хлопна.

  4. Скъпа г-жо Митрофанова,
    Бъдете жива и здрава, Вие и нашите руски братя и сестри.
    България ви обича и уважава, наши завинаги близки и сродни души!
    Нека злия фашизъм си замине, а вие да бъдете Светлината в Новата Година за цялото човечество на планетата ни!
    Бъдете благословени!

  5. браво,оценяме го,че е от сърце…..а защо не чуваме нищо от….партнерите…радев,радееев….на концерт във виена щял си да ходиш на 1.1….при тия де ни отрезоха от шен-геня…

  6. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ЖЕЛАЕМ ВИ ПОБЕДА ГОСПОД ДА БДИ НАД ВАС И ВИ ПАЗИ ЧАКАМЕ ВИ С БРАТСКА ОБИЧ И Н И К О Г А СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ ! ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА Г – А МИТРОФАНОВА БЛАГОДАРИМ ВИ ! НАЗДРАВЕ БРАТУШКИ БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ !

  7. МЕЧТАЕМ ПОЖЕЛАВАМЕ СИ 2023 ДА НИ ДАРИ С НОВ С С С Р АМИН !

  8. Една умна и реално мислеща личност от която да чуем нещо смислено!
    Благодаря за пожеланията г-жо Митрофанова!
    Бъдете жива и здрава Вие и руският народ! За нас вие сте братя ,но плювалниците дето отглеждаме тука ще ме прокълнат ,макар и те да питаят братска обич към ВАС!
    В моя дълъг живот съм се убедил ,че рано или късно истината и правдата възтържествуват!

  9. Честита да е новата 2023 година на г-жа Митрофанова и целия руски, братски народ! Обичаме Ви и Ви пожелаваме здраве и успех във Вашето право дело! Бог с Вами, во веки веков!

  10. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ !БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ! СЛАВА НА ПУТИН! СЛАВА РОССИИ!

  11. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА РУСИЯ! НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА НА БЪЛГАРИЯ ВИ ОБИЧАМЕ И ЖЕЛАЕМ ПО СКОРО ОТНОВО ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО,КАТО ДВА БРАТСКИ НЕРАЗДЕЛНИ НАРОДА!

  12. Успешна Нова година, на всички братя по кръв и душа! На Русия победа, на Украйна покаяние, на България осъзнание!

    • Онова за българските мъже не се отнася за теб и не го приемай лично.
      И аз бих се ядосала- ако ме третират така.
      Естествено, че има български мъже.
      Така де- реакция!
      Да се види кой мъж и кой не!

      • Очевидно нещо не съм в час?
        Не съм се почувствал обиден и не се сещам за случката, за което се извинявам. Напротив винаги ми е крайно приятно да чета мненията ти, както и на останалите пишещи тук „братя и сестри“.

      • Имах предвид коментара ти в едно друго пространство, но явно съм се объркала, “братко”.
        Така че извинявай.
        Хайде до скоро.

  13. Чета днес едни смехории.
    Някакъв човечец, явно ударил две-три домашни РАкии навръх нова година, много страшен, чак толкоз-че умопомрачително заплашил рр.
    “Службите” го заловили за 15 минути- и разгърмяха навсякъде- уловили “терорист”.
    Как не се сетихте да приберете и пейнт-бол клубовете, много са страшни. От личен опит ви казвам-като те удари капсулата с червената боя- много боли!
    Ето-дадох ви ноу хау- по американчевия ви език!
    И задължително ги покажете по смрад предавателите!
    Хайде, Честита Нова Година!

    • Добре, че башибозушките служби не ме вземат на сериозно, че аз всеки ден предлагам дръвници за националните предатели.
      Явно ме смятат за луд иначе да са нахлули в нас с некой немски танк или изпратили няколко натовски дивизии :)

      • Охо- нищо не ти е ясно! Толкова си страшен, че са мобилизирали няколко батальона, плюс трите ни танка и всички видове фойерверки- да е сигурно, че няма да уцелиш със стреличка някой важен незаменим плужяк!

      • Целя ги редовно с каруцарските стрелички на Купидон и тях и целите им семейства.
        Приел съм съдбата си. Пък и в края на краищата аз не съм важен, с мен или без България няма да загине, защото не съм последният българин.

  14. С теб България ще я има. Точно затова и ти си важен. Всеки от вас, милеещите за България е важен.
    До скоро.

  15. От тази вечер, 01.01.23, има проблем с приемането на руска телевизия. Сайтът smotret.tv вече не се зарежда. До днес следобед работеше. Сега вече не.
    С други думи – ЧНГ.

  16. Дълбока смислена реч и искрени пожелания от сърдечна приятелка. Благодаря за топлите думи и за вярата и надеждата за неугасващите чувства между двата ни народа. Госпожо Посланник, бъдете сигурна че болшинството от българите си остават приятели, съмишленици и подкрепящи Русия доброжелатели. Тази естествена обич и признателност за стореното от Русия за народа ни е жива и вечна, независимо от неприсъщия за отношенията ни език на омраза и клевети на едно продажно малцинство което с външна помощ и манипулации овладява от години властта у нас и се опитва да трови чувствата ни един към друг и да прекъсне връзката ни. Надявам се както обикновените руснаци така и ръководството Ви да не се повлияват от действията на престъпните ни управници срещу Русия и да не натрупват погрешен негативизъм към народа ни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *