Нора Стоичкова: 2019- та г. Апокалипсисът иде! Финансов Колапс и Глобална Война Смазват Планетата! Ще оцелее ли България! Топ коментар:

Отсега 2019-та година вещае апокалиптични сътресения- глобална война и мощно финансово цунами от Запад на Изток, пресъхване на потреблението и покачване на нивото на Световния океан, заради ускорено, но досега зорко прикривано, топене на ледените шапки.

Наред с хубавите неща, като това че оцеляхме въпреки КЕВР и световният нефтен картел ОПЕК, 2018-та година ни даде сигнал за предстояща непосредствена катастрофа. Нито един от глобалните конфликти не намери своето решение, основните играчи продължават да се мъчат с все същата партия шах, в която най-същественото постижение е да се произведе поредната пешка в царица и да обяви поредния шах на царя.

Ситуацията в света изглежда патова. Света притихнал чака преки военни стълкновения между глобалните властови елити. Източните такива напират икономически, а Западните продължават да се въртят в кръг и да се чудят как тъй да променят нещата, че да си останат същите. Затова и най-логично средство за отпор им се струва войната.

А ние, българите, балканците и източноевропейците сме изтикани до ръба на водопада и по всичко личи, че първи ще ни бутнат по него надолу с главата. Докато над всички ни се скупчват черните облаци на предстоящия климатичен апокалипсис. И затова всеки е замръзнал в очакване на някакъв тласък отстрани. Да доплува някоя сламка. Или да се случи някакъв катаклизъм, ама така от 5-та степен и на Малдивите, ако може, че някак да преобърне нещата така, че да не започнем да се избиваме едни други за хляб, вода и енергоресурси.

В такава ситуация посрещаме 2019-та, която идва като асо пика в столетното противопоставяне между САЩ и Русия, между Англия и Русия, между Европа и държавите от Близкия Изток и Африка. А по средата на всички тия апетити и боричкания и ние, на Балканите, с нашата малка държавица, намачкани в геополитическото менгеме на големите глобални играчи. Берем душа и се молим Богу „западняците“ от ГЕРБ да не ни вдигнат тока и парното предсрочно. По средата на зимата, както направиха с водата и газа.

Въобще – библейска ситуация в началото на 2019-та. А най-отпред язди белият конник на Соросоидния Евро-Апокалипсис, понесъл лозунга за битката с фалшивите новини, най-върлият защитник на джендърите, „сирийските бежанци” и Истанбулската конвенция.

Безспорно първият конник на Апокалипсисът е окончателната победа на престорилата се на Абсолютната Истина Западна Лъжа. Не става въпрос само за „фейк” или „хибридните” новини, срещу които усилено рита статуквото. Става въпрос за одимяването на фактите около влошаващото се положение на хората. Става въпрос за прикриването на лъжата, че световните властови елити държат юздите на победата. Но юздите на победата са едни – как може всички да се самолансират като победители?! На практика никой няма контрол върху ситуацията. Инак щяха ли западняците да хвърлят соросоиден и друг евро-грантов ресурс да ни облъчват с измамните си новинарски емисии, в които предновогодишно зачестиха напоителните новини за земетресения от няма и 5-та степен, съборили пет-шест узрели кокосови ореха на някакви острови в Индийския океан, с трогателния коментар, че тия няколко ореха „разтърсили” планетата…

Жива да не бях! Последното земетресение в София от 22 май 2012 г. си беше от почти 6-та степен и се отървахме само с уплах и напукан хоросан. Какво тогава и кого са зажалили нашите телевизионери, става ясно само ако внимателно проследим реда на новините им. Там някъде между раздутите им емоции около земетресенията и странната новина, че полицаите ни били честни и не крадяли, цъфна за кратко на екрана и самият Иван Иванов от КЕВР. Без да се изчерви дори, белокосият гербаджийски наглец обяви, че ще вдига цените на водата с 10%, а на газа с близо 4%. И ги вдига сега- от 1 януари, вторник. А съвсем доскоро същият твърдеше обратното- че нямало да ги вдига… този герой!

Което ни наведе на мисълта за истинската цел на настъпилата глобална новинарска цензура- през медиите и социалните мрежи. Хулите по педерасите, заради които блокират профили във Фейсбук, са само за прикритие на действителния смисъл на репресията срещу Истината. Блокират те и когато напишеш и половин критика към властта на ГЕРБ.

Истината, че световната финансова система е в колапс. От 2007 г. насам паричната маса в света е нарастнала от 53 трилиона долара на почти 90 трилиона долара, т.е. почти двойно. Докато световният БВП е мръднал нагоре едва със 17 трилиона долара, до 77 трилиона за 2017.

За онези, които са учили навремето политическа икономия и знаят за петте основни признака на парите, дисонансът между увеличението на паричната маса и мижавият икономически ръст са абсолютен предвестник за настъпващия Апокалипсис- Световна Хиперинфлация и финансово земетресение от 10-та степен. Чака ни глобална финансова катастрофа, която ще предизвика много по-страшна от всички икономически катастрофи в последните два века.

Парите или по-точно тяхната стойност трябва да имат някаква котва, зад тях трябва да има производителност, продукт или поне частично златно покритие.

Днес обаче пари могат да печатат само няколко банкерски тръста като ФЕД. И те ги печатат колкото си искат, за да финансират локалните войни на САЩ по света. Президентът Доналд Тръмп картинно обясни каква е ефективността на тази американска печатница. „7 трилиона долара ни струва войната в Ирак на САЩ, а до там не можеш да стигнеш без да си придружен от военната авиация и наземно подсигуряване с далекобойни ракети”. Така каза американският президент, което може и да означава нещо. Например, че ще се опита да хване юздите на белия конник на Апокалипсиса, който си мисли, че е победил, понеже има абсолютното право да печата кухи парични обеми, да прави безнаказано финансови балони, най-често в строителството, за да увеличава до безкрай и без това безкрайните си авоари.

И понеже злото никога не идва само, а на бригади, световното финансово цунами направо ще опостуши и без това опустошената ни държава. Само за 2018 г. правителството на Борисов е харчило по 21 млн. лева средно на ден за обществени поръчки. Мисля, няма нужда да се обясняваме защо няма много стабилни бизнеси, извън този финансов поток.

Отгоре на това в последния си работен ден правителството хвърли 2,2 млрд. лв. за изграждане на газова тръба. Лошо няма в газовите тръби, стига да се правят овреме, а не пост фактум, в неравна битка с „Турски поток”. Освен това е крайно време през 2019-та парламентът отново да си вземе контрола върху харчове в такива обеми.

Отделно от това нарастването на паричната маса в глобален мащаб и неминуемото обезценяване на парите, нас, обикновените хора, ни прави все по-бедни. Ние сме във финансов борд, което значи, че имаме фиксиран курс на лева към еврото. Еврото, което е загубило от създаването си до днес 80% от стойността си, по някои експертни оценки. А колко от стойността си е загубил лева в това време? Между 3 и 6 пъти! Шест по сто в проценти.

В условията на валутен борд, обезценяването не се отчита в доходите на хората, а само в поскъпването на стоките, което слага сериозни юзди на потреблението. Оттам и на икономическия ръст. Някой от безбройните грантови институти и лаборатории за бели мишки, ще изчисли ли достоверно колко е загубил всеки българин, който работи, плаща данъци и става все по-беден, за да може някой друг да печели и пести на негов гръб в условията на валутен борд?!

Пита се в задачата – защо ако бъдещето на еврото е толкова несигурно, защо трябва да се присъединяваме към еврозоната. И още – докога ще го държим този валутен борд?! Докато отвън не ни кажат по кои сметки да им прехвърлим спестените от нас за 17 години борд към 40 млрд. лева? Виждате ли я връзката между гореспоменатите факти и печалното обстоятелство, че за 2018 г. у нас са се родили 11 500 бебета по-малко? Не?! Заслужавате си съдбата!

Вторият конник на предстоящия апокалипсис по правило следва белия си брат Лъжа. И това е отвратителната алчност за плячкосването на чужди земи, на чужди ресурси и територии. За да си обезпечи още малко охолен животец сред руините на капитализма. Готов е на всякакви военни авантюри, за да се докопа до чуждата баница.

Енергетиката например, е днешният пай, заради когото Великите сили се ръфат като бесни кучета един друг. Отгоре на тоста конвенционалната енергетика става все по-нерентабилна в глобален мащаб. Рентабилността в този сектор се мери по следния начин – единица средства, нужни за производство на единица нефт. Не че нефтът се изчерпва, нищо подобно. Просто се харчи повече за неговия добив, тъй като промишленият добив слиза все по-дълбоко в земните недра. А светът като че ли няма интерес от енергийна алтернатива. Да не говорим за ВЕИ-тата, които само оскъпиха тока и докарват до енергийна бедност все повече хора.

Истинската алтернатива е в атомната енергетика, особено в термоядрения синтез, върху който се трудят неуморно учените в два научно-изследователски центъра в Кадараш, Южна Франция и „Макс Планк” в Германия. Последните новини оттам са, че успяват да удържат плазмата в равновесно състояние с помощта на мощни магнитни полета само за по няколко минути. Целта е да успеят да я удържат поне за половин час.
В момента в света съществуват два перспективни проекта на термоядрени реактори: токамак и стеларатор. В термоядрените реактори протичат реакции на синтез на по-тежки от по-леки елементи (например, хелий от изотопите на водорада – деутерий и тритий), подобно на онези в Слънцето. Това ги различава качествено от съвременните ядрени реактори, в които се извършва управляем разпад на тежки ядра до по-леки елементи. Отделя се огромна енергия и ефективността в производството на ток и пара е несравнимо по рентабилност с кой да е друг енерго източник.

Третият конник на Апокалипсиса е черен на цвят, и според Светото писание – брои пари и стоки, като някой стиснат търгаш. Носи глад и беди. А в нашата свободна интерпретация на събитията от последните 10 години това е задаващият се климатичен ад, в който в обозримо бъдеще нивото на световния океан се вдига със 7 или 10 метра. По някои оценки това ще засегне около 2 милиарда души, 800 млн. от които ще се сурнат към по-високи и по-сухи места. Включително и към България.

Отделно от това прясната вода изчезва от много засушили се напоследък райони, като сухите места в Африка. Там хората живеят с по няколко долара на година, но пък имат Интернет, за да забележат как живеят връстниците им в Европа. Какво има тука да я търсим конспирацията зад миграционната вълна заливаща нашия континент. Всеки от прииждащите иноверци с ниско чело и неприсъщ на европееца цвят на кожата, иска да се засели в богатите северни страни, че да се излежава от сутрин до вечер на социални помощи. И да обръща женските безплатно, както е обичаят в Африканската джунгла.

Е, при резките климатични промени, които ще наблюдаваме в следващите 10 години, тази миграционна вълна ще промени етнически и верски Европа. Според експертите, достатъчно е 15% от населението да е с различен ген, култура и вяра, за да заличи без остатък великата бяла цивилизация.

Четвъртият конник на прииждащата беля през 2019 г. е следствието от влошаващата се икономика, оскъпяващата се енергетика, забавянето на научно-техническия прогрес, поради липса на ресурси, включително и интелектуални, промяна на климата и последваща тотална демографска катастрофа.

Много хора ще си потърсят късмета по нашите земи и в обезлюдена и отслабена България, това ще е равносилно на загуба на територии, не само на чернозем, който се изкупува основно от саудитци. Гледайте какво стана само преди седмица, на Бъдни вечер у нас.

Обединените арабски емирства (ОАЕ) искат да купят в България хиляди хектари земеделска земя като част от приоритетната си програма за продоволствена сигурност, съобщават българските медии. „Наскоро една от големите ни компании – „Ал Дахра Груп“, се сдоби с 57 хиляди хектара земя в района на румънския град Браила. Идеята ни е да направим същото и тук, в България“, каза пред „24 часа“ Мариам ал Мехаири – държавен министър на продоволствената сигурност на ОАЕ.

Както виждате високите гости от арабския полуостров дори не крият намеренията си, дори и навръх Христовото рождество. Напомняме за онези, които правят бизнес с българския чернозем, че саудитците не идват, за да обработват земята, а да заселват мигранти, по поръка на късогледата част от световното корпоративно лоби, което смята, че с тая сган, която никога няма да може да събере 2 и 2 без да се замисли, ще си оправи рентабилността на производството и ще се изправи срещу конкурентоспособността на Китай.

За нас е очевидна глупост, но за тях нарочната миграционната вълна към Европа, е просто сметка. Както и обсебването на прясната вода в България от мегаконцерна „Веолия”. Който в момента купува на 2,5 ст. кубика вода от Искърската каскада, ни я продава на 2,50 лева. А от този януари – още по-скъпо. Няма причина гравитачната вода от Искъра да се продава на софиянци на цената на добитата от някой оазис в Сахара! Но се случва. Което също е пряко доказателство за настъпващият Апокалипсис.

Картинката ще е следната – богатите и у нас, и в Европа и по останалия свят ще са се вкопчили в кървава схватка за последните няколко лева, останали по джобовете ни. А ние, бедните, изпаднали в ступор пред това издевателство, няма и да забележим кога брегът на Черно море ще е опрял в Карнобат, който заедно с боклуците на цяла Европа, ще докара до нас и мощен десант на полудели от алчност чернокожи и всякакви „мигранти”.

Има само едно предимство на задаващият се апокалипсис и това е, че сме на първите редове на предстоящото глобално зрелище. Дано остане хартия, че поне да го опишем за поколенията. От глупостта човек трябва да се учи, а не да се бори с нея. Безсмислено е.

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ВЕЛИКОЛЕПЕН , НО ЗА ЖАЛОСТ НЕУТЕШИТЕЛЕН, АПОКАЛИПТИЧЕН, ВЕРЕН АНАЛИЗ НА ГОСПОЖА НОРА СТОИЧКОВА. КАКВО ТРЯБВА ОЩЕ ДА СЕ СЛУЧИ,ЗА ДА ОСЪЗНАЕМ ОПАСНОСТИТЕ, ТРУДНОСТИТЕ, КОИТО НИ ОЧАКВАТ, ЗА ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ СЪДБАТА НИ Е В НАШИТЕ РЪЦЕ И САМО ОТ НАС ЗАВИСИ КАКВО РЕШЕНИЕ И ДЕЙСТВИЯ ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕМ. ДОКОГА ЩЕ ЧАКАМЕ ДРУГИ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С ЖИВОТА НИ? НАРОДЕ????ОПОМНИ СЕ, ВРЕМЕ Е…

  2. Апокалипсис за всички работили против стремежа но хората за мир и благоденствие!
    За добрите честни хора работили и давали от сърце , ги очаква възможност за преминаване в едно по-више измерение ..
    Поздравления на всички които са успели да съхранят и продължават да работят за силите на светлината. На тях се дължи процеса към нещо светло и толкова голямо !
    Човечеството ще стане част от космическото семейство!
    Обичайте и не се страхувайте!
    Изчистете телата си от токсини и умовете от лоши мисли !
    Само така всеки може да успее! ❤

  3. Съответна държава е със заплаха за криза, защото запазва местната проява на световна грешка за държавно подпомагане на икономическия прогрес без съпътстваща защита срещу щети от ползване на парите.
    Вариантите са:
    1. При държавно подпомагане на икономическия прогрес без съпътстваща защита срещу щети от ползване на парите е с нарастване на щетите.
    При запазване на държавната грешка – колкото повече е икономическия растеж, толкова повече са щетите. Правителството е със съдба на жертва и подсигуряван провал.
    2. При държавно подпомагане на икономическия прогрес със съпътстваща защита срещу щети от ползване на парите е прекратен съществения причинител за щетите.

  4. Аман от такива футуролози, сега вече сме 22 година, нямаше никакъв апокалипсис.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *